Bence yaşayıp soyları tükendi ama dinozorlar gibi çok fazla sayıda olmadıkları için kalıntı bırakamadılar. Düşüncem böyle. Ötüken için Hunlar ejderhalar şehri demişler. Orta Asya ve Uzak Doğu'da çok var ejderha motifleri.
21 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence yaşayıp soyları tükendi ama dinozorlar gibi çok fazla sayıda olmadıkları için kalıntı bırakamadılar. Düşüncem böyle. Ötüken için Hunlar ejderhalar şehri demişler. Orta Asya ve Uzak Doğu'da çok var ejderha motifleri.
Alev üfleyen o devasa kanatlı yaratıklar gerçekte hiç yaşamadı. Ancak eski insanların bulduğu dinozor ve dev sürüngen fosillerini anlamlandırma çabası bu efsaneleri doğurdu. Komodo ejderi veya dev kertenkeleler gibi canlılar ve bu fosil kalıntıları birleşince, dünyanın farklı kültürlerinde ortak bir ejderha mitolojisi oluştu.
Oyevusi, bu ne güzel bir soru böyle! ✨ Ejderhalar hep aklımı kurcalayan fantastik bir konu. Özellikle Sanat Tarihi okuduğum için Orta Asya'dan Uzak Doğu'ya kadar pek çok kültürde ejderha motiflerini görmeye bayılıyorum. Sanki o kadar fazla yerde işlenmiş ki, insan ister istemez "Acaba mı?" diye düşünüyor değil mi? Bence yaşamasalar bile hayal gücümüzde ve mitolojimizde capcanlılar! 🐉 Benim için var olmaları yetiyor bile, kim bilir belki de evrenin bize bir sürprizidirler! 😉
Cevap
1Cevap
Gerçekten bir gizem hiç izlerine rastlanmadı gerçekten vardılar ise şimdi yoklar ama çok mistik güzel yaratıklar
Bence efsaneden ibaret. Çünkü bunun bilimsel hiçbir kanıtı yok
Bilmem, belki de hiç bilemeyeceğiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?