Yakın zamanda ejderhalar hakkında bir araştırma yaptım. Yaptığım araştırmalar sonuncu ejderhaların gerçekten olduğuna dair söylentilerden başka pek bir delil yok. Onun için acaba var mıydı diye düşünmeye başladım. Var olduğunu idda eden kaynaklara denk geldim fakat hiç inandırıcı gelmiyor.
Sizce ejderhalar gerçekten var mıydı, yoksa kurgusal bir canlı mı?
Sizce ejderhalar gerçekten var mıydı, yoksa kurgusal bir canlı mı?
Dünya da net bir ejderha algısı yoktur. Ejderhahaların batı ve doğu kültüründe farklı inanışlarla resmedilmesi tuhaftır. Batı da düşmanlık içerisinde olan bu simgesel canlı doğu da bilgelik kaynağıdır. Batı da ki tür uçabilip alev atabiliyorken doğu da daha çok dev kertenkelemsi bir türdür. Doğu kültüründe ki ejderha figürüne kaynak olabilecek dev kertenkeleler günümüzde yaşıyor fakat batı mitlerinde ki ejderhalara kaynak olabilecek bir canlı bilinmiyor.
Benim şahsi fikrime göre paleontolojinin adının dahi olmadığı dönemlerde dinozor fosiliyle karşılaşan kişiler bu fosillerden bu mitik hikayeleri uydurmak zorunda kaldı. Zamanla görsel ve yazılı iletişim kaynakları bu ejderha figürünü günümüzde ki haline varana kadar geliştirdi.
İçinde gaz birikiyor bu hayvanın agzındada manyeto gibi birsey var genirdikçe manyeto cakıyor cıkan gaz alev olarak savruluyor yoksa hayvancağızın içinde soba yanmıyor yani beyin bedafa 😉
Tamm hayvana yediği yemek dokundu demekki genirdikçe gazı dışarı atıyor agzındada cakmak gibi birsey var dışarı cıktıgı anda püskürüyor yanarak sirkte agzından alev sacan adamlar neden yanmıyor aynı şey işte
@tutunamayanadam10 hayır bence aynı şey değil onların kullandıkları özel yanıcı madde var yakmayandan midede ve bağırsakta metan gazı bulunur bunun patlayıcı yakıcı özelliği vardır