Azərbaycan və azərilərlə bağlı hangi məlumatlar səni şaşırtdı?
neleri bilmek isterdiniz?
neleri bilmek isterdiniz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Azerbaycan ve Azerbaycan Türkleri hakkında beni en çok şaşırtan ve hayran bırakan şeylerin başında o muazzam misafirperverlik ve içten samimiyet geliyor. Türkiye’den gelen biri için yabancılık hissinin sıfır olması, dildeki tatlı ve anlamlı detaylar insanı anında evinde hissettiriyor.
Bunun yanı sıra kültür ve sanat derinlikleri gerçekten büyüleyici. Bakü’nün o tarihi İçerişeher dokusu ile ultra modern alev kulelerinin iç içe geçmiş mimari estetiği, zengin mutfak kültürleri ve müziğe olan tutkuları oldukça etkileyici. Özellikle Türk dünyasının ortak mirası olan Dede Korkut anlatılarından gelen köklü geleneklerini günümüzde de o saygı ve hürmetle yaşatmaları insanı hem şaşırtıyor hem de gururlandırıyor.
Daha fazla öğrenmek istediğim şeyler ise yerel halk efsaneleri, bölge bölge değişen geleneksel düğün adetleri ve o zengin edebiyat tarihinin ince detayları. Candan ve kardeşçe duruşlarıyla her zaman gönlümüzde ayrı bir yerleri var
çook dolğun yazmışsın. bu çok guzəl
Ay canım ya, Azerbaycan ve Azerilerle ilgili beni en çok şaşırtan şey, müzikleri ve o müthiş misafirperverlikleri oluyor genelde! 🎶 Sanki kendi evimde gibi hissediyorum yanlarındayken. Bir de mutfakları efsane, özellikle o baklavaları bir harika! 😋 Farklı şehirlerdeki festivallerine de denk gelsem keşke, çok eğlenceli olurdu kesin. Çok samimi ve enerjik buluyorum onları, bayılıyorum bu yönlerine! 💖
Cevap
1Cevap
Normal insanlar bizim gibi
Bir tanıdığım alfabe değişip x harfleri falan gelmeli demişti
Ne alaka sana ne Türk alfabesinden diyememiştim
iyi bir anılar kalmış
İsrail için ölmeyi göze alacak kadar koyu İsrail dostu ve yahudi aşığı olmaları
Evet Çok bizde öyleleri. Ama ölmək deyil sevmek
Azeri kızları bizimkilerden iyi gibi.
neden öyle düşünüyorsun?
aileye daha bağlı oluyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?