Beatrice Dante nin idealize ettiği aşkımidir.. devam etseydi idealize olarak kalirmiydi?

Selam ilahi aşka inananlar ya da inanmayanlar hepimiz sonunda tartılacağız :))..

Cennette bekle derdim.. sen bekle.. cennete.. ben cehennemden gelemeyebilirim..:))
Cennette bekle derdim.. sen bekle.. cennete.. ben cehennemden gelemeyebilirim..:))

Dante Beatrice 9 yaşında görür görmez aşık oldu.. Beatrice gencecik yaşta vefat edince (24).. Dante yıkıldı..

İlahi Komedya'da (müthiş bir eser okuyun ).. Dante cehennem ve arafta Virgillius'la gezerken cennette kendisine Beatrice eşlik etti.. onun için aşkın tanımıydı.. geride bıraktığı eserlere bunu net görürsünüz.

Peki hikaye farklı olsaydı Beatrice ölmeseydi Danteyle bir hayat sunsaydı.. Beatrice ideal kadın olarak kalır mıydı? ya da Dante onu ilk günkü gibi sevmeye devam eder miydi? bazen hikayelerin yarıda kalması asıl mutsuz bir sondan kaçırır mı bizi? belki de iyi hatırlamak için hikayeyi tamamlamamız gerekir mi.. hayat herkese ve her şeye yaptığı gibi bunu da bozar ve Dante'nin bu eserleri yazmasına engel olur muydu?

Bir arkadaşım şunu demişti. bazen tesadüfler ve denk gelmeler bir şeyleri aşmak ya da anlamak içindir. onlar gelir dokunur ve giderler.. Beatrice Dante'nin eserlerine ilham olup hikayesi bitince de yol mu almıştır hayattan...

Bazen iyi hatırlarız bazen de kötü olmasına yetecek süreyi bekleriz.. derler.. diyenler..:))

Beatrice Dante nin idealize ettiği aşkımidir.. devam etseydi idealize olarak kalirmiydi?