Yine, "Yok artık, bu kadarı da olmaz" diyeceğiniz akıl almaz bir araştırma ile karşınızdayım.
Rüyalar ile ilgili araştırma yaparken denk geldiğim ve araştırmak istediğim mistik görünümü ile dikkat çeken kitap ile ilgili araştırmalarımı sizinle paylaşacağım.
Tarih boyunca bazı metinler sadece okunmak için değil, itinayla yakılmak veya toprağın en derin yerine gömülmek için yazıldı. Peki bir kitabın bilgisi; koca imparatorlukları, gizli servisleri ve gözü dönmüş araştırmacıları peşinden koşturacak kadar tehlikeli olabilir mi?
İnsanlık tarihi boyunca okuyana mutlak güç vaat ettiği iddia edilen, dokunan herkese hayatı zindan eden o efsanevi metin:
𝐓𝐇𝐎𝐓'𝐔𝐍 𝐊𝐈𝐓𝐀𝐁𝐈

Şimdi arkanıza yaslanın ve olayın derinliğine bakın. Mısır mitolojisinde bilgelik ve büyü tanrısı kabul edilen Thoth tarafından yazıldığı söylenilen bu eser, "evde kendi imkânlarınızla deneyin" tarzı basit bir büyü kitabı falan değil. Antik papirüslere (Setne Khamwas öyküleri) göre bu metin sadece iki ana ritüel içeriyor:
İlk ritüel; gökyüzündeki kuşların, denizdeki balıkların ve doğadaki tüm canlıların dilini çözmeyi ve doğa olaylarını yönetmeyi vaat ediyordu.
İkinci ritüel ise tam bir kâbus: Doğrudan ölüler diyarının kapılarını açarak tanrıların zihnine erişmek ve evrenin en karanlık sırlarını görmek.

Fakat işin rengi burada değişiyor! Bu kadim bilgiye 'abone olmanın' bedeli öyle böyle ağır değil. Efsaneye göre Mısır prenslerinden Neferkaptah, kitabın Nil Nehri'nin dibinde; altın, gümüş ve fildişi iç içe geçmiş sandıklar içinde ve ölümsüz yılanlar tarafından korunduğunu öğreniyor. Sandığı çıkarıp kitabı okumayı başarıyor ama antivirüs yazılımı olmayan bilgisayara virüs girmişçesine tanrıların gazabını çekiyor; kendisi ve tüm ailesi sır dolu bir şekilde yok oluyor.
Firavunlar, bu kitabın getirdiği felaketleri görünce metni yakmak, Nil'in dibine gömmek ve izlerini silmek için adeta seferberlik başlattılar. (Gerçi 'dünyayı değiştirecek bilgi' deyince hükümdarların iştahının kabarmaması imkânsız, muhtemelen yakarken bir gözleriyle de çaktırmadan okumaya çalışmışlardır.)
Olayın en tüyler ürperten kısmı ise modern zamanlarda başlıyor. II. Dünya Savaşı döneminde gizli servislerin, Nazilerin SS birimlerinin ve Soğuk Savaş dönemi istihbarat örgütlerinin de bu antik bilginin peşine düştüğü öne sürüldü. Metnin kopya sayfalarının Mısır'daki gizli mabetlerden kaçırılarak yeraltı arşivlerine çekildiği iddiası yıllardır konuşuluyor.

Günümüzde akademisyenler Thoth'un Kitabı'nın sembolik bir anlatıdan ibaret olduğunu söylese de, benim aklıma takılan ve yanıt bekleyen o büyük soruyu sizlere soruyorum:
Sizce bir bilginin sınırları insan zihnini yakacak kadar tehlikeli olabilir mi, yoksa bazı sırların 'erişim engeli' alması herkes için daha mı hayırlı?
Dünyayı yöneten güçler hâlâ o kitabı kullanıyor mu?
Yanıtlarda buluşalım!
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar