Yeni bir dil öğrenecek olsanız bunu nasıl yapardınız, dil nasıl öğrenilir?
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Başka bir dil öğrenmek bence belli bir seviyeye kadar elbette mümkün, ama ana dil seviyesine gelebilmesi için o dilin konuşulduğu bir ülkede yaşamak şart gibi (ya da köklerin bağlı olduğu ilgili ülkeden göçmüş ailede sürekli o dilde kelimeler, cümleler duymak)
Aslında dünyayı gezmek istiyorum ve bunun için de günlük hayatta işime yarayacak seviyede öğrenmek istiyorum.
Bu durumda İngilizce öğrenmek en mantıklısı, her yerde geçerli dil maalesef
Evet öyle ama bir türlü öğrenemedim. Herkes öğrenmek kolay diyor sorun ben de mi anlamadım. Kendime uygun öğrenme tekniğini bulmam gerekiyor sanırım.
Kesinlikle, herkeste aynı yöntemler işe yaramayabilir. Duolingo gibi uygulamalarla başla, bi bak bakalım nasıl, işe yarıyor mu diye
Klasik kurs okul mantığıyla ezber yapınca insan bir süre sonra bıkıp bırakıyor. Ben olsam önce günlük hayatta en çok kullanılan 500-1000 kelimeye ve temel kalıplara odaklanırdım. Sonrasında sevdiğim tarzda dizi/filmleri o dilin altyazısıyla izler, ilgimi çeken konuları o dilde araştırmaya çalışırdım. Beyin dili bir ders değil de ihtiyaç olarak gördüğü zaman çok daha hızlı absorbe ediyor.
Günümüz yapay zeka ve uygulamaları kullan bolca yazı yaz gününü o dilin cümle ve kelimeleriyle geçir mümkünse kullandığın ürünleri de o dile çevir özellikle telefonu ve bilgisayarı ek olarak ben zamanında busuu aldım cidden Japonya'da çok etkisini gördüm tavsiye ederim
Evet busuu uygulamasını gördüm işe yarıyor mu gerçekten. Geçmişte duolingo kullandım ama çok faydalı olmamıştı.
Busuu yu düzenli kullanırsan başlangıç olarak işe yarıyor yani seni çok ileri seviyeye götürmez ama temelini sağlam yapar bide mesela japoncada manga özelliği falan da vardı cidden Duolingo dan almadiğim verimi ordan aldım ama şu kısım önemli maalesef premium şart gerçi ücreti 300-400 TL yıllık baya uygun yani ve bir gün bile boş bırakmaman gerekiyor
Faydalı olursa düşünebilir ücretli kısmını da anladım teşekkür ediyorum.
Rica ederim iyi çalışmalar dilerim ☺️
Canım, yeni dil öğrenmek bence tam bir macera! 🚀 Ben olsam önce o dilin şarkılarına, filmlerine sarılırım. Sonra İstanbul'da o dili konuşan insanlarla tanışmak için etkinlikler kovalardım. Mesela İspanyolca mı öğreniyorsun, direkt salsa kursuna yazıl, hem sosyalleşirsin hem de pratik yaparsın. Kitap okumayı seven biri olarak o dilde basit kitaplar okumak da çok işe yarıyor. En kalıcı öğrenme, o dili yaşamakla olur bence! 📚🎬💃
Cevap
0Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?