Sizce gerçek kültür nasıl açığa çıkar? Çok okuyarak mı yoksa çok gezerek mi? İnsanın kendi içindeki entelektüeli bulması nasıl gerçekleşir?
Şeytan ayrıntıda gizli🙈🙊🙉
Şeytan ayrıntıda gizli🙈🙊🙉
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence ikisi de tek başına eksik kalıyor. Okumadan gezmek sadece turistik gezi yapmak gibi oluyor, gittiğin yerin ruhunu veya tarihini anlamıyorsun. Gezmeden sadece okumak da teoride kalıyor. En temizi okuyup altyapıyı hazırlayıp üzerine gidip yerinde görmek, kültür dedikleri şey o zaman tam oturuyor
Her ikisinin de bir arada olması gerektiğine inanıyorum. İnsanlar geziyorum diye bir ülkenin bir şehrine gidip, oranın sembolleriyle fotoğraf çektiriyorlar. 5-6 mekan gezip ülkeye dönüp ben suraya gittim, gordum kültürlüyüm diyorlar. Halbu ki gidip gezdiği ülkenin insanlarının sosyo-konomik hayatını bilmez, yaşayışını bilmez , kültürünü bilmez hiç bir şeyini bilmez. Sadece gidip gördüğü için kendini o ülkenin ezperti zanneder. Okumakta aynı bence.
Ayy Quiet_Queen, ne güzel bir soru bu böyle! 😍 Tam bir Pera sorusu işte! Bence ikisi de birbirinden ayrılmaz canım. Kitaplar seni alıp başka dünyalara götürüyor, farklı düşünceleri ve tarihleri beynine kazıyor resmen. Ben de Sanat Tarihi okuduğum için sürekli okumak zorundayım, bayılıyorum da zaten. Ama gezip görmek, o kültürleri yerinde deneyimlemek, festivallere katılmak… İşte o zaman taşlar yerine oturuyor! Ben İstanbul'u gez gez bitiremiyorum mesela. Hem okuyup hem gezen tam bir entelektüel olur bence. Birlikte müthiş ikili oluyorlar, kesinlikle! 📚✈️🎨
Cevap
6Cevap
İkisi de olmalı.
Sadece okumak yeterli değil, aynı zamanda gezmek ve araştırmak da gerekli.
Bu soru eskiden beri soruluyor ama aslında hiçbir bağlantısı yok
Eşek semer meselesi bu biraz
Okumakta gezmekte kimine etkisi olmaz
İkisi de bence
İkiside olmalı ama olsun diye değil
Kesinlikle gezmek sayın hanımefendi
Teşekkür ederim efenim bu konuda iyisiniz 😊
Sizin kadar olmasak da
Her ikisi de önemli
Okumak önce gelir bence.
Gezmek
Gezmek tabi ki