Aslında çok güzel bir dil mesela iblisin izzet-i nefsinin içine edeyim
15 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
16Cevap
Çok güzeldi dur kısa bir dörtlük okuyayım usta şair Neyzen Tevfikten;
Yürü Bre ehli deve endamını göreyim
Sensiz geçen günlerin ejdadını si**yim
Mecnun gibi top muyum bir a* için öleyim
Leylayı da s**yim mecnunu da s**yim
Osmanlıca, Türkçe'nin Arap harfleriyle yazılmasıdır. Osmanlıca konuşuyoruz hala biz çünkü o da özünde Türkçe.
Sen neden divan edebiyatı dili kullanılmıyor diyorsun. O da çünkü halk arasaında değil, edebiyatta kullanılan ağdalı bir dil.
Sen sanıyor musun ki sıradan bir Osmanlıı vatandaşı böyle ağdalı ağdalı konuşuyr?
Konuşulmadığı, sadece sarayda yazı olarak kıullanılan, halkın okumayı bilmediği üç dilin karması bir lisan olduğu için sanırım. Kaldı ki kendini Türk bilen hiç bir devletin dili ile uzaktan yakından ilgisi olmayan uydurma bir lisan. Kim, neden uydurmuş ki zaten güzelim Türkçe varken.
Sokaktaki insan o dönem de bugüne benzer bir Türkçe konuşur. Değişen daha çok yazı dili ve resmî dil olur. Cumhuriyetle birlikte dil sadeleşir, halkın daha kolay okuyup yazabilmesi amaçlanır. Durum bu şekilde gelişti.
Osmanlıcayı sadece yazım olarak bıraktık ve zamanla farklı dillerin etkisiyle evrimleşti osmanlıca dediğinde Türkçe aslında
Osmanlıca diye bir dil olduğunu iddia eden güruh var bu mahallede.
Osmanlıca elit resmiyet ve saray diliydi Halk Türkçe konuşurdu.
Konuşmayı bırakmadık arapmıyız diye alfabe değiştirdik Latince aldık şu an latiniz bu kavrama göre😀
Kolay latin alfabesi ile okur yazarlığı teşvik edip cahil sayısından kurtulmak için
Osmanlica turkcedir zaten turkceye evrildi konusmayi birakmadik
Kemalin oyunları... bir millete geçmişini tarihini unutturma okuyamasın okuduğunu anlayamasın diye kurduğu bir oyun
Ben zinadı birey den sonra töbe ettim fnfnfn
Eyv ruhumun resadi
Bir çok şey değişti
Çünkü harfi "inkılabı" yapıldı
Küfür değil de iltifat gibi
Osmanlıca diye bir dil yok ondan
Bir gecede cahil kaldık
?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım RedCatSimy, Osmanlıca evet, kendine özgü bir estetiği var gerçekten. Dil reformuyla birlikte, halkın daha kolay okuyup yazabilmesi ve Türkçe'nin sadeleşmesi hedeflendi. Arapça ve Farsça kökenli kelimeler yerine daha çok öz Türkçe kelimelerin kullanılmasıyla günümüzdeki dilimize geçildi diyebiliriz. Böylece herkesin anlayabileceği, daha kapsayıcı bir dil oluşturulmuş oldu. Dil canlı bir yapı ve zamanla değişmesi doğal bir süreç aslında. 🤔📚✨