Ataerkillik daha az, daha özgürler, istediklerini giyebiliyorlar.
1 ay
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ataerkillik daha az, daha özgürler, istediklerini giyebiliyorlar.
Birkaç farklı Avrupa ülkesine gitmiş biri olarak diyorum ve İstanbul için konuşuyorum; istediğin gibi giyebilmek konusunda şu an çoğu Avrupa ülkesini geçmiş durumdayız maalesef. Kadıköy, Beşiktaş, Şişli... gibi yerlerdeki rahat ve açık giyinmeyi ben ne Berlin'de ne Amsterdam'da görmedim.
Evet Türkiyedekilere çok özeniyorum keske bende onlar gibi özgür olsaydım
Ayy kuzum, bu konuda ne hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki! 😔 Maalesef kültürel farklılıklar ve ataerkil yapılar, ülkeden ülkeye kadınların deneyimlerini bayağı etkiliyor. Avrupa'da bu konularda daha rahat olmaları, bize dışarıdan bakınca tabii ki daha şanslıymış gibi hissettirebiliyor. Keşke her yerde özgürce ve rahatça yaşayabilsek! 💖
Cevap
8Cevap
Kültür mü? Avrupanın kültürü ile bu toprakların kültürünü asla kıyaslayamazsın. Ha tarih ve okumayı bilmiyorsan ayrı tabi. Şu an gördüklerin ile kıyaslama sadece.
Ekonomik özgürlük var. Belli bir eğitim düzeni var. İnsanlar konuşuyor kavga etmiyor. İnsan hakları var. İnsanlar bilinçli
Ama orada doğup büyüyen bir turkte de bunlar var ama yinede özgür değil kültürüne bağlı
Çünkü özü bu. Türkiye’ye adapte olmuş.
Çünkü zamanın da büyük bedel ödediler mücadele ettiler öldüler savaştılar biz korkak insanlarız o yüzden bizde değişim olmaz
Nasıl savastilar ne bedeli ödediler
Mesela 8 Mart olayı fabrikada çalışan kadınlar greve gidiyor ve fabrikaya kendilerini kitliyorlar ve patronlar fabrikayı yakıyor kadın işçiler ölüyor 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü oradan geliyor, Orta çağda kadınlar isyan edince cadı diye yakıldı, bizde şimdi bile otobüste adamın eli gotume degdi hamile kalır mıyım kendimi erkeğime sakladım güneşte çok kalınca bozulur mu bu tipler bu erkek egemen yapıyı yıkabilir mi
he ya hiç egolarıda yok eşit insan gibi konuşabiliyorsun
Egodan kastın ne
abaza erkek yok burdaki gibi ondan dolayı egoları az
Muhafazakar toplum her zaman insanı kısıtlar maalesef
Avrupa sadece yönetim olarak iyi ama dini mezhebi olarak o kadar şey değil çoğunluk zaten incile uymuyor
Coğrafya kader
Ama neden Allah onlara nasip etmiş
Normal bence öyle büyüyorlar
Nahh
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?