Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Osmanlının yıkılma sebepleri birden fazla maalesef
Osmanlının ilk kurulduğu dönemde harem ülke topraklarındaki yetim ve güzel kızları toplayıp eğitim verip dost ülkelere ateşe olarak gönderilmek üzere kurulmuştu zamanla padişahların zevhanesine dönüştürüldü ve bu ülkelerle imparatorluklarla iletişimleri kesildi.
1500 lü yılların başına kadar idarede imparatorluk yönetiminde Türklerden vazgeçilerek sırp, arnavut, bulgar, rus, gibi kişilere verilmesi birlikte duraklama dönemine girdi ve 1599 1800 lere kadar 11 savaşa girip 6 sını kaybetti ve bu duraklama ve gerileme dönemi oldu.
1790 lardan itibaren ise topraklarınj daha hızlı kaybetmeye başladı 9 savaşa girip 6 sını kaybetti
Çağa ve teknolojiye ayak uyduramadı matbaayı dahi 300 yıl sonra topraklara getirip kitapları elle çoğaltan ustaların ve hattat ustalarının mesleğini çalıyoe diye yasakladılar.
Dünya ülkeleri sanayi devrimi yaparken osmanlıda şeyhülislamların fetvahlarına karşı çıkılmadığı ve her dediği yapıldığı için teknolojide çok geri kalındı.
Dünyanın ilk haritasını çizen ve denizlerde birçok başarı getirmesine rağmen piri reisin kafası vuruldu.
Kurulan rasathaneyi şeyhülislamın meleklerin eteklerinin altına bakıyorlar fetvahsı üzerine top atışlarıyla yıktılar.
İngiltere kraliçesinin hesiye ettiği otomobili incelemek teknolojisini araştırmak yerine yine şeyhülislamın şeytan icadı fetvahsı yüzünden boğaza atıldı
Devamlı savaş kaybedilmesi nedeniyle hazinede büyük kayıplar yaşanmışken dış ülkelerden tüccarlardan ve yabancı murabahacı lardan yüksek faizli borçlar alınaral zevki sefalar sürülüp saraylar yapıldı. Yine borç karşılığı hem denizde hemde kara büyük stratejik üstünlük sağlayan yerleri başka devletlere vermeleri gibi nedenlerden dolayı yıkıldı
10 Yorumla
6 güBirçok yıkılan yok olan devlet gibi iradenin tanrıda olduğu fikrinden ayrılamadılar insan iradesinin bir işe yaramadığı ne olursa olsun kendi inandığı gerçek farzettiği tanrının onu koruyacağına inandı yıkılma bu şekilde başladı kanuni ve sonrası çatırdamaları ile öncesinde ise bir türklük felsefesi vardı o zaman tanrı korur tanrı yapar yerine biz tanrının iradesiyiz onun hükmüyle yapacağız istanbulun ve memlüklülerin alınması gibi
111 Yorumla
Soran6 güKadın yüzünden yıkıldı
- 6 gü
Bunlar sadece yıkılan ülkeleri romantize etmek için insanların savunduğu gerçekler o devirde kadın bir hobi sadece padişah ve yüksek cenah için el kiri en üstü bile sadece bir odaya koyulup hiç konuşturulmayabilir ama bir insan işinden fazla hobisi ile ilgilenirse o zaman işi bozulur her meslek gibi imparatorlukda da aynı bu hobi kadın da olsa avcılık da olsa aynı yola çıkar
- 6 gü
hiç şaşırmadım :D
- 6 gü
Sen garip bir adamsın 🤔
Soran6 güHayır kadın yüzünden kadınlara çok ama çok onemsendi
- 6 gü
neden ki?
- 6 gü
Bende gerçekten entellektüel bir sohbet olur diye heveslenmiştim tamam kardeşim a.. M uğruna yıkıldı osmanlı haklısın
Soran6 güÖyle zaten senin ataların yabancı karıları alıp koynuna koydu yalanmi
- 6 gü
Benim atalarım değiller karapapağım ben bozoklardan değil 3 oklardan geliyorum neyse kadınlara çok gereksiz önem yüklüyorsunuz tarihte ne yazıkki
Soran6 güTürk değilmisin sonuçta. Kanın onlardan
- 6 gü
Tamam cano türküm kanla soyla bağlantısız cümleler de kursan evet amca çocuğuyuz osmanlı ile bu bize nasıl bir bakış kazandırdı anlamadım muhteşem yüzyılı izleyip izleyip herkes profösör olduğunu zannediyor ha
- Kültür & Sanat konusunda 778 cevap paylaştı.
6 güAslında çok basit.. Fatih Kanuni vb padisahlar uzun süre yenilik ve dünyayı takip ediyor hatta önderlik edecek mesiyetteydiler lakin zaman gectikce bu özellik kayboldu.. geri kalmış bir imp. Haline döndü. çağı yakalamadi ve yavaş yavaş eritip yok etti..:))
14 Yorumla
- 6 gü
Olabikir tarihte bunu yapan çok.. ceasar da klaopatra yüzünden gitti mesela :))
Soran6 güTürk erkeklerinin kadın düşkünlüğü işte shshsh
- 6 gü
Ceasar romaliydi ama.. demek ki sadece Türk erkeklerine özgü değil bu durum :))
- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
6 güCoğrafi keşifleri ve teknolojiyi ısladı.
Devlete tapan, kardeş katili bir sistemden kurtulamadı.
İnatla fetih için uğraşmaya devam etti.
İnatla gittiği yerlerde kalmaya çalıştı. Kendine yakın yönetimler bırakarak savaşsız çekilmeliydi.
Halk eziliyordu ve aidiyet duyguları zedeleniyordu.
14 Yorumla
- 6 gü
Kaybol.
Soran6 güAtaların gibi sendemi kadın düşkünüsun hahaha atalariniz kadinlara tapiyordu yersen osmanli bide
- 6 gü
Malsın.
Gizli Üye(25-29)6 güBence osmanlının yıkılmasının en büyük sebebi asimile yapmamış olmasıydı, balkanlarda yunanca vs gibi diller aktif konuşulurken anadoluda türkçe ortadoğuda ise arapça hakimdi yani bir devlet içinde 3 den fazla dil dönüyordu bölgeye göre eğer bu zorunlu türkçe öğretilecek olsaydı isyanların %60 70 olmazdı
-Maalesef osmanlı devleti bilime önem vermedi zamanında çok zengin bir devletken eğitime ve araştırmalara yatırım yapsaydı şu an ortadoğunun amerikası olurduk
-Sanayileşme gibi şeylere şeytan icadı denilip karşı çıkıldı bir çok mevzu içinde bu durumda heykel, resim gibi şeyler haram denildi şu an daha ala bile bazen sakızın oruç bozup bozmadığını konuşuyoruz :D10 Yorumla
6 güOsmanlı'nın birden fazla yıkılma sebebi var Bunlardan biri de şu an ülkenin bulunduğu hal gibi devlet adamlarının yolsuzluk yapması sarayın lüks içinde yaşayıp halkın yokluk yaşaması Devlete olan bağlılığın azalması bu sebeplerden biri
12 Yorumla
- 6 gü
devlete bağlılık olması gereken bir şey mi yani? devletin başında kim olursa olsun onun köpeği mi olacak herkes?
Kültür & Sanat konusunda 671 cevap paylaştı. kadın yüzünden diyen bir çocuk ile nasıl seviyeli konuşulur ki! biri de iradenin tanrıda olduğu fikrinden demiş. irade ne demek onu da bilmiyor sanırım.
11 Yorumla
Soran6 güKadın yüzünden Yıkıldı senin ataların tıpkı siz Türk erkekleri gibi kadın uğruna neler yapmamış
6 güOrantısız büyüdü bence
Yönetemiyeceği duruma geldi isyanlar savaşlar ekonomik çöküş11 Yorumla
Soran6 güHem ondan hemde Kadın yüzünden yıkıldı
- Kültür & Sanat konusunda 572 cevap paylaştı.
6 güBence yabancı kadınlarla evlilik yapmaları yüzünden
11 Yorumla
Soran6 güHah işte bu yüzden keşke Türk kadınları ile evlenselerdi eminim bunların hiç biri olmayacakti
Kültür & Sanat konusunda 585 cevap paylaştı. Osmanlı'nın çöküşü, Sultan Ahmed'in kardeş katlini ortadan kaldırması ile başlamıştır.
11 Yorumla
Ahhh katarina mumu eritiyormus baltaci öyle yazmış bütün savaş planlarıni almış
12 Yorumla
6 güAma vaktiyle cihan imparatoru olması gurur kaynağı değil mi
14 Yorumla
- 6 gü
Hangi kadın
- 6 gü
Bana yazabilir misin birkaç şey söylemek istiyorum
- 6 gü
Lütfen 🙏
6 gü15. Yüzyıl sonrası gelişen bilimsel ve teknolojik hamleleri kaçırması, 17. Yüzyıl sonrası gelişen makineleşmeyi kaçırması, yönetimdeki beceriksiz liderler ve kadınların söz hakkına sahip olması. Batıda başlayan milliyetçilik akımları
11 Yorumla
Soran6 güKesinlikle öyle kadınlarin lafına çok gittiler
6 güDış ticaret konusunda yabancılara ticaret konusunda çok fazla imkanlar sağlandı bir de üretim Ar GE den biraz uzak duruldu ve zamanla Batılılar Ar ge Yaparak ticaret yollarını ayırdı bu da büyük zarar verdi sonrasi zamanla çöküş
12 Yorumla
Soran6 güKadın yüzünden yıkıldı bir nevi
- 6 gü
Hayır Temel çöküş sebebi Ekonomi Üretim Ar ge yapmadılar sonra da batılılar bunu yaparak ipek yolu gibi büyük ticaret faaliyetlerini osmanlı topraklarında yapmama kararı aldı bundan önce de yerli halk için ticaret yapanlardan vergi Alınıyor yabancılara teşvik ve vergi istisnası yapılıyordu yerli pazar bu şekilde bir nevi çökme yoluna girdi yabancı pazar da teşvik ve vergilerden istisna oldugu için kendilerini geliştirdikce geliştirdiler
Gizli Üye(18-24)6 güSebebi tasavvufun aşırı yaygınlaşması ve devlete çok fazla ajan sızması bana göre
22 Yorumla
Soran6 güVe yabancı karılarla evlenmesk
Cevap sahibi6 güEvet bununda etkisi çok fazla
Sonuçta yönetim oğula geçiyor
6 güBurası öyle tartışma yapacağın entelektüel ve kültürlü bir yer değil burada cinsellik gösteriş ve s. apiklar mekanı
15 Yorumla
Soran6 güAma bak sorum doldu 😂😂😂
- 6 gü
Bir yığın abaza. a bakma işlerine gelince her konuda uzmandirlar
Soran6 güHahahahah kesinlikle 😂😂😂
Soran6 güAma kızlarda var cevap vermiş hemcinslerimde var
- 6 gü
Onlara sözüm yok ama 7 kişi vermiş onca kız var sitede neredeler jsjsj
6 güSen nesin acaba Türk erkeklerine dil uzatacak kadar
13 Yorumla
Soran6 güSanane Türk erkekleri iyyyy
- 6 gü
Kurban olun siz sen söyle bakim nesin
Soran6 güBende kafkasim
Sebebi basit bilimden uzaklasmasi ve dinen yozlasmasi
12 Yorumla
Soran6 güVe kadın yüzünden yıkıldı
6 gügüzel bir soru olmuş faydalı bilgiler paylaşmak öğrenmek ne güzel
11 Yorumla
Soran6 güEvet ama Kadın yüzünden yıkıldı
Gizli Üye(30-35)6 güOsmanlının en büyük hatası fethettiği topraklardaki insanlara Türkçe dilini şart koşmaması oldu. Türkçeyi zorunlu hale getirip oranın halkını entegre etmemesiydi.
12 Yorumla
Cevap sahibi6 güKadına gelene kadar yüzyıllardır yaptıkları hatalar da vardı. Kadın en son olay.
6 güBirden çok sepep var savaşlar kendi içindeki taht kavgaları avrupaya ayak uyduramamak vb
13 Yorumla
Soran6 güVe kadın yüzünden asnansj
- 6 gü
Tarihi iyi oku kadınlar yüzünden mi o kadar devletle savaşmış anlaşmalar imzalanmış 600 sene dünyaya hükmetmiş vb
Soran6 güVe sonunda bir kadın yüzünden yıkıldı 😂😂😂😂
Vahdettin ingilizlere peşkeş çekti koca imparatorluğu
17 Yorumla- 6 gü
Dünyanın en saçma yalanı.
Kemalist eğitim sistemi bir ülkeyi tarihine düşman etti - 6 gü
@Kertenkele0706 yoksa Vahdettin ile beraber sende ingiliz gemisine binip kaçanlardanmısın?
- 6 gü
Heee İngiliz gemisine kaçıyorum.
Önce Kemalistim diyorum, sonra İngiltere'ye, Avrupa'ya gitmek için can atıyorum.
Yokluktan tabutuna bile haciz gelen mazbut padişah.
Ülkede iç savaş çıkmaması için mecburi olarak ülkeyi terk etmiş, sonrasında Mustafa Kemal tarafından iktidar ele geçirilince tüm hanedan üyeleri ülkeden kendi vatanlarından kovulmuştur.
Ama gel gör ki, koca bir tarih hanedanın ülkeden zorla gönderildiğini değil de, iç savaş çıkmaması için mecburi olarak ülkeyi terk eden padişahı hain ediyor.
Bir halk koca bir tarih uydurması ile böyle uyıtulfu
Soran6 güYani senin Atatürk dediğin atan (Türk olduğu meçhul) olan şahısta kadın düşkünü idi ,😂😂😂😂😂
- 6 gü
@Kertenkele0706 bu ülke Altı Ok’un ilkeleri altında kuruldu, senin padişahların ingiliz gemilerine binip kaçarken sahada Anafartarlar ordusu vardı.
Sevr antlaşmasını da Osmanlı meclisinde seninkiler imzaladı haberin ola, Anafartarlar olmasaydı Büyük Britanya’nın Osmanlı Kolonisi için hazırladığı Bayrak’a kadar hazırdı.
upload.wikimedia.org/.../..._bayra%C4%9F%C4%B1.png
Soran6 güAllah Allah ne ara kaçmış benim PADİŞAHIM garip ama senin ataputun ise İngiliz gemilerine ANNENİZİ peşkeş çekmiş hatta 15 yaşındaki çocukları koynuna almış
- Kültür & Sanat konusunda 366 cevap paylaştı.
u 6 güSanayide kendini geliştiremediler, toprak bütünlüğünü koruyamadılar. Krallıklara bölünmeliydi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 güİmamoğlu ile özgür Özel nasıl 100 yıllık chp yi bitirdiyse öyle 😜🤣
12 Yorumla
Soran6 güHahahahah çok yaşa ne 😂😂😂
Cevap sahibi6 gü😜🤣😜🤣
Kültür & Sanat konusunda 304 cevap paylaştı. Yeniçerilerin ocağa incir ağacı dikmesi djd
17 Yorumla
Soran6 güKadın yüzünden yıkıldı sjsjsj
Soran6 güHayır dizi değil kitabını okudum yarı tamda değil azda babam anlattı babamın tarihî çok güzel ama kadın düşkünü imiş kanuni de yalan değil ki hem hürremi neden masum gösteriyor herkes sorsan saçma bir dizi yapmışlar görsen Hürrem melek ama kitaplar öyle demiyor 😂😂😂
- 6 gü
Çok saçma bir dizi bence de. Hürrem mesela şehzade Mustafa'yı bogdurttu ama yaşasaydı o da hurremin cocuklarini bogdurtacaktı 😃 insan olan kardeşini öldürür mü hiç başka yolu mu kalmadı yani bunun hep öldür hep öldür.
Bu arada konuyla ilgili okumak istersen yazdığım bir bencem vardı farklı bir bakış açısıyla yazdım
Hap Gibi Yazı: Osmanlı Parasızlıktan Dolayı Çöktü ↗
Soran6 güAaa hemen bakayım bu arada cidden Osmanlı'nın zaten kendisi saçma kardeş katli veren devletten hayirmi gelir
Soran6 güGidemiyorum
Gizli Üye(18-24)6 güSanayi devrimini kaçırarak ekonomik olarak çökmeye başladı şimdide yapay zekayı kaçırdık
113 Yorumla
Cevap sahibi6 güHürrem Sultan mı ahahah
Soran6 güHahahaha nerden bildin 😂😂😂😂 hiç sevmiyorum ateşi bol olsun MAHİDEVRAN SULTANİN pisliği dahi olamaz
Cevap sahibi6 güMuhteşem yüzyıl izledin galiba az önce
Soran6 güÖyle vallaha keşke Atalarımız hiç yabancı kadınlarla evlenmeselerdi keşke
Cevap sahibi6 güTek sebebi selimin tahta geçmesi değil ama çökme kanuni de başlıyor
Soran6 güHürremi bence eş yapmayacakti sülüman
Cevap sahibi6 güAhahahahah diziye çok kaptirmissin kendini
Soran6 güDizi değil kitaptan okudum ben dizi neki yalan yanlış bir eğlence ona kaldı ise dizide suçsuz mahidevrani kötü gösterip hürremi haklı göstermeleri komik değilmi 😂😂😂😂😂
Cevap sahibi6 güOrası ayrı zaten mesela şehzade Mehmet'i mahidevran oldurtmedi
Soran6 güEvet hastalıktan öldü şehzade Mehmet mahidevran Sultan'ın bir günahı yok ama Mustafa'nın ölümünde hürremden çok kardeşi Mihrimah Sultan'ın parmağı var
Cevap sahibi6 güBen araştırdığım da daha çok Hürrem ve rustemin parmağı olduğunu öğrendim
Soran6 güKadın ne yilanmis bee 😂😂😂😂
6 güHerşeyin bir sonu var
12 Yorumla
- 6 gü
Boş mesele
Gizli Üye(36-45)6 güAlakası yok içerideki hainler yüzünden
123 Yorumla
Cevap sahibi6 güHangi kadın? Yaw tarih okuyun muhteşem yüzyıl izleyip osmanlı hakkında yorum yapmayın
Soran6 güTarih okudum zaten
Cevap sahibi6 güHangi kadın yüzünden ne yapmışta yıkılmış...
Soran6 güMesela yabancı kadınlarla evlenerek en büyük hataları yapmadilarmi
Cevap sahibi6 güHadi diyelim bilmiyorsun en basiti tarih okumadan google sorsanda söyler... ya da bak yapay zekaya sor niye yıkıldığını o söyler...
Cevap sahibi6 güMerkezi yönetimin zayıflaması, askeri yenilgiler, ekonomik sorunlar ve milliyetçilik hareketleri, imparatorluğun sonunu getiren başlıca nedenler arasında yer alır. Bu uzun ve karmaşık süreç, 1922'de Osmanlı'nın resmen sona ermesiyle tamamlanmış ve yerini modern Türkiye Cumhuriyeti'ne bırakmıştır
Cevap sahibi6 güBak yabancı kadınlar diyorsun... köken olarak nezin sen?
Cevap sahibi6 güya da annen baban?
Soran6 güKafkasya Türkü
Cevap sahibi6 güBu ülkede 72 millet var gerçekten orta asyadan gelen türk kökenliler yörükler ve manavlar var... geri kalan
Türkler 52 milyon 826 bin.
Kürtler 15 milyon 426 bin.
Araplar 1 milyon 839 bin.
Çerkezler 910 bin.
Farslar 620 bin.
Azeriler 542 bin.
Gagavuzlar 410 bin.
Pomaklar 331 bin.
Bunlardan bazıları orta asyadan gelen ırklar...
Geri kalanın dedeleri osman bey ertuğrulbey değil..
O yüzden ne mutlu türküm diyene diyoruz.. geçekten türk kökenliysen zaten ne mutlu türküm diyene demezsin ki.. mesela zengin ne mutlu zengi olana demez.. fakir ne mutlu zengin olana derse bir anlamı olur..
Şimdi sen bir çerkezle evlenirsen mesela çekezler 160 yıl önce bu topraklara geldiler 1700 lü yılllarda osmanlı kafkasya ya gidince müslüman oldular türküz dediler.. sen şimdi çerkez ile evlenirsen yabancıylamı evlenmiş olacaksın... ya da osmanlı de leti en geniş sınırlarını hala koruyor olsun sen macarla arnavutla evlenirsen yabancıyla mı evlendim diyeceksin... türk olarak göreceksin... onları da
Cevap sahibi6 güAbaza kökenlimisin adige mi çeçen mi kabardey mi?
Cevap sahibi6 güTürkiyedeki Abazalar çeçenler kabardeyler adigeler köken olarak Türk değiller.. ama Türküz...
Cevap sahibi6 güKafkasya türkü dersen garip olur... azerbaycanlılarda kafkasyada tamam türkler.. ozaman ermenilerde türk ermenistanda güney kafkasyada hatta gürcülerde türk gürcistanda kafkasyada... adamların zaten ırk ı var ermeni gürcü kafasya türk demek 200 yıl ingilterede yaşayıpta ingiliz türk ü demek gibi bişey olur
Soran6 güKafkaslar türk değilmi sen ne anlatıyon
Cevap sahibi6 güKöken olarak türk değil adı üstün kas ırkından kaf kas
Cevap sahibi6 güDünyada bütün ülkeler böyledir 50 tane ırk vardır... e devletfen bak bakalım dedenin dedesini babasına doğum yeri neresi?
Cevap sahibi6 güKafkas ırkî Türk mü?
“Avrupalıların ait olduğu bir beyaz ırk var. Bu ırkı Kafkas ırkı olarak adlandırmak gerekiyor, çünkü bu ırkın en kadim ve temiz temsilcileri Kafkasya'nın yerli halklarıdır
Cevap sahibi6 güBunları ben demiyorum tarih söylüyor google söylüyor...
Soran6 güEvet baktım gördüm lakin Türk topraklarında büyüdük Türküz
Cevap sahibi6 güTabiki Türküz... elhamdülillah... teşkilat ı mahsusa nın şimdiki M. İ. İT in kurucusu eşref kuşcubaşı çerkezdir..(kafkas kökenli) amasya genelgesi imzalandığında Atatürk hariç diğer 5 kişi çerkezdir... Rauf orbay Atatüek zamannda Başbakanlık yapmıştır çerkezdir... Vatanımıza Canımız feda...
Cevap sahibi6 güM. İ. T yazacaktım yalnış olmuş
Soran5 güElhamdülillah ne kadar güzel bişey 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🐺🐺🐺🐺
6 güÇağın şartlarına ayak uydurmadılar.
10 Yorumla
6 güUzun hikaye.
21 Yorumla
6 güKadınlar
26 Yorumla
Soran6 güKesinlikle öyle 😂😂😂
- 6 gü
İşiniz bu
Soran6 güBenim ne suçum var sen onu takici kadınlara anlat siz kadınlara çok yüz veriyorsunuz
- 6 gü
İşte insanlık yaramıyo size iyi olunca istemezsiniz gidip nerde işe yaramayan boş eleman var onların peşine gidip sonra üzülünce erkekler şöyle erkekler böyle olur
Soran6 güAma benim ne suçum var şimdi bende magaramda 8 senedir ilişkisiz yaşıyorum 😡😡
- 6 gü
Walla bende evimde tek başıma otururken erkekler olarak bin türlü laf yiyorum
6 güHaluk Levent p*ci yüzünden
12 Yorumla
Soran6 güDefol tıpkı atalariniz gibisiniz
6 güDevlet-i aliye mi resmi adı
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 güÖlünün arkasından konuşulmaz
10 YorumlaDeğişen çağa uyum sağlamayadı ve yok oldu.
00 Yorumla
6 güTemel neden bellidir. Daima ekonomidir.
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 342 cevap paylaştı.
6 güAraplaştıkça
10 Yorumla
6 güUzun hikâye
11 Yorumla
6 güTarihle aram yok
11 Yorumla
Soran6 güMeraktan sordum vallaha ve bende öyle sjsjsjs
İhanet
12 Yorumla
6 güLiyakatsızlık
11 Yorumla
6 güZevk taviz tembellik
00 Yorumla
6 güKadın tabiki
07 Yorumla
Soran6 güHelal beee bende bunu yazdım vallaha kadınlara çok düşkünlerdi sjsjsj
- 6 gü
Gercek fikrin mi? Yoksa magazinsel sebep mi
- 6 gü
Erkek lerin hepsi öyle bı kadın gormesinler tm
Soran6 güÖzellikle Türk erkekleri hahahaha
- 6 gü
Sen evli misin
Soran6 güYok aşkım bekar
- 6 gü
Off bı evli çift yok mu burada
5 güToplumsal çöküşle
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ayy canım, bu konu tam da sanat tarihi derslerinde üzerine saatlerce konuştuğumuz cinsten! 🤯 Osmanlı'nın çöküşü tek bir şeye bağlanamaz ki. İçerideki yönetim zayıflıkları, dışarıdaki büyük devletlerin rekabeti, ekonomik sorunlar derken resmen bir kartopu gibi büyümüş bence. Tarihçiler bile hala tartışıyor bunu, biz ne desek az kalır! Ama çok katmanlı, koca bir destan gibi yani. 📜 ✨