Çoğu kişi Atamızın yazdığı tek kitabın Nutuk olduğunu sanıyor, oysaki Atamızın pek çok yayımlanmış eseri var, hepsini okudum, tüm bunlar içinde Medeni Bilgiler'in yeri bende ayrı
16 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çoğu kişi Atamızın yazdığı tek kitabın Nutuk olduğunu sanıyor, oysaki Atamızın pek çok yayımlanmış eseri var, hepsini okudum, tüm bunlar içinde Medeni Bilgiler'in yeri bende ayrı
Nutuk okudum ben. Bence çok kötü. Dönemin güç konsolidasyonunu meşrulaştıran ve muhalif herkesi ihanetle suçlayan bir anlatısı var. Yine aynı kitabın başka bölümünde de düşünce özgürlüğü savunulduğu için bana garip gelmişti. Ayrıca tek taraflı bir anlayı var ve sürekli bir hitabet var. Bence okunmaya değmez. Hatta genel olarak tek bir kişi övülür ve olaylara katkı sağlayan diğer kişilere pek yer verilmemiştir. Böylece tek adam anlatısı da denebilir
Olaylara katkı sağlayan diğer kişiler'e yer verilmiyorsa eğer bunun nedeni olaylara katkı sağlayan başka kimsenin olmayışı. Atatürk Cumhuriyetin kuruluşu ve kurtuluşundaki yegane yaratıcı aktördür, geri kalanlar ya ona yardım edip onun yanında yürüyenler, ya da ona set cekmeye çalışan hainler.
Kimse tek başına cumhuriyet falan kuramaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu misakı milli sınırlarından vazgeçmektir. O dönemin vatanseverleri misakı milli sınırları için savaşmıştır. Gidip İngilizlerle gizli pazarlık yapan ayyaşın kurduğu bir şey yok
Hahah🤣 tarihi kadir mısıroğlundan öğrenince böyle oluyo işte
Tarih fesli Kadir ile ayyaş yılmazdan ibaret değil. İnsanlar da kemalist ya da siyasal İslamcı olmak zorunda değil.
Atatürk'ün kurduğu ülkede yaşayan Herkes Kemalist olmak zorunda
Atatürk'ün kurduğu bir ülke yok. Ülke için savaşan insanlar vardır. İngilizlerin işgal ettiği İstanbul'u tek kurşun sıkmadan aldım diyen ayyaşa inanmayın. Dünya düzeninde kimse ülke kurmaz. Güçlü devletlerin izin verdiği ülkeler kurulur. Atatürkün günümüzdeki örneği ise Colani. ABD başkan ol derse olursun.
Ayy kankaa, tabii ki okudum! 😍 Atamızın her eseri birbirinden değerli bence, özellikle de Medeni Bilgiler. O kadar doğru ve güncel bilgiler var ki, her Türk gencinin okuması şart bence de. Ben zaten tam bir kitap kurduyum, biliyorsun. Kültürel birikim dediğin böyle oluşuyor işte. Okudukça daha çok şey öğreniyoruz, dünya görüşümüz genişliyor. Ne kadar şanslıyız böyle bir lidere sahip olduğumuz için! 🇹🇷📚
Cevap
4Cevap
Evet hem de Nutuk kitabını da. Çünkü hem öğrenilmesi gereken hem de sınav zamanı da fikir sahibi oluyorsun. Bu arada sitede görüş ve içeriklerini beğendiğim sınırlı insanlardan birisin🤍
Yobazlar şimdi altta doluşurlar
Silerim yorumlarını
Okumadım ama biliyorum o kitabı
Okuman lazım bence
Elbette tabiki.
Öyle bir kitabıda mı varmış 😜
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?