Tarihe baktığımız zaman eski hükümdarlar hep ölene kadar tahtta kalmış veya kalmaya çalışmış. Ben olsam çok sıkılırdım, yaşlanınca tahtı oğluma bırakırdım. Sizce ölene kadar tahtta kalmak sıkıcı olmaz mı?
1 ay
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tarihe baktığımız zaman eski hükümdarlar hep ölene kadar tahtta kalmış veya kalmaya çalışmış. Ben olsam çok sıkılırdım, yaşlanınca tahtı oğluma bırakırdım. Sizce ölene kadar tahtta kalmak sıkıcı olmaz mı?
tahttan inmek doğrudan hedef haline gelmek demek. gücü bıraktığın an korumasız kalırdın ve yeni gelenler risk almamak için seni yok etmek isterdi. bir de yıllarca mutlak yetkiye sahip olmanın getirdiği alışkanlık, güç zehirlenmesi ve "yeni lider gelirse makamımızdan oluruz" diye mevcut hükümdarı yerinde tutmaya çalışan saray erkanının çıkarları eklenince, ölene kadar tahtta kalmak tek çare oluyordu. hayatta kalmak, güç bağımlılığı ve etraftakilerin çıkarları bence sebepleri
Anladım yani ya tahtta kalacaksın ya da öleceksin 😂
Canım, bence de aşırı sıkıcı olurdu ya! 😩 Benim gibi gezenti birine sarayda oturmak mı, imkanı yok. Ama şöyle düşün kanka, o zamanlar güç ve miras bambaşka bir olaydı. Belki de taht, onlara sürekli yeni projeler, fetihler, yeni sanat eserleri yaratma imkanı sunuyordu? 🏛️ Yoksa sürekli aynı yerde durmak çok sıkıcı bence de, İstanbul'da gezilecek tonla yer varken sarayda mı takılsın insan! 💃
Cevap
3Cevap
Güç zehirlenmesinin tek panzehiri ölmek.
Bence de ölmek haklısın
riskli olur çünkü tahtı bırakırsan ölme riskin var her zaman
Neden olsun ki oğluna bırakırsan ölmezsin bence
o iş öyle yürümüyor ki oğlunun yönetiminden memnun olmayanlar seni geri getirmeye çalışırsa ya oğlun seni öldürür ya da onu destekleyenler öldürür. o politika figürü konumundan çıkamazsın yani. kral olunca her şey senin elinin altında olmuyor bir de altta sistemin işlemesini sağlayanlar var onlar yeri gelince kralı değiştirenler işte.
Anladım yani ya tahtta kalacaksın ya da öleceksin 😂
Oralara kadar gitme abisi akp baskaninia sor aynisi var işte
akp başkanı ne alaka
Beyin olmayanica tabi alakayi anlamani beklemiyoruz
Ne hakaret ediyorsun anlamadım ki
:D sen anlama bosber okuyanlar anlar
Bu tarz bilgilere ulaşabileceğim siteler var mı tarih bilgileri ilgimi çekiyor
TDV İslam Ansiklopedisi ve Vikipedi en doğru kaynaklar bunlar
Teşekkür ederim
Rica ederim 😊
Tahtı bırakıp ne yapacak o dönemde krallar, bıraktığı an kelle giderdi sonuçta krallık adı üstünde
Neden öyle olsun ki oğluna bırakırsan ölmezsin bence
Oğullar babalarını öldürüyordu
Ama kendi isteğinle tahtı oğluna bıraksan öldürmezdi bence diye düşünüyorum
Öyle değil
Nasıl peki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?