Hiç “Risale-i Nur” okudunuz mu ya da aşinalığınız var mı?
Allah'ın sevdiği kuluymuşum ki bu mücevherlerle tanıştık elhamdülillah.

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hiç “Risale-i Nur” okudunuz mu ya da aşinalığınız var mı?
Allah'ın sevdiği kuluymuşum ki bu mücevherlerle tanıştık elhamdülillah.

Cevap
2Cevap
Bu nurcular da arada başka eserler okusa keşke
Mesela? Önerin
Hepsini okumadım henüz ana külliyatı elimde mevcut
Okudum saçma sapan şeyler yazıyor. Kuranı eleştirip kendi kitabını övüyor
20 yıla yakındır okuyorum bu kitabı 3 kez külliyatı devirdim.. Her seferinde bu Risale-i Nurlar Kur'anın malıdır diye bir çok yazısını görmüşken, böyle tutarsız iftira atmak neyin cehaleti acaba?
“Ayette ‘minhâ min semeratin’ denilmektense ‘min semerâtihâ’ denilmiş olsaydı, daha muhtasar ve daha güzel olurdu” (İşaratü’l İcaz, Bakara Suresi, 25. Ayet Tefsiri)
Yukarıda kuranı eleştiriyor. Aşağıda kendi kitabının kusursuz olduğunu eleştirilmez olduğunu söylüyor
RİSALELER ELEŞTİRİLİNCE DEPREM OLUR
“Size ihtar ediyorum: Kuran’a dayanan Risale-i Nur ile mübareze (kavga) etmeyiniz. O mağlûb olmaz,
bu memlekete yazık olur. (Dört defa o mübareze zamanında gelen dehşetli zelzeleler, “yazık olur” hükmünü isbat ettiler.” (Siracü’n-Nûr, 168)
Bir zamanlar Cübbeli Ahmet 'de böyle eleştirmişti.. Sonra Risale-i Nurun mudavimleri, ehilleri onun radyosunda Lalegül FM ve Moral Fm'de Cübbeliye izah ettiler.. Yanlış anlaşılmış deyip herkesten özür diledi..
Bu yazdıklarının da cevabı verilmiştir illaki.. Şu an ugrassam ben de bunu izahını yaparım. Ama ugrasamam. Git çok merakliysan SorularlaRisale sitesi var. orada izahını okurz oturursun yerine. Tammam :))
Zamanında Fetö'ye de cımbızla sözlerinin önü arkası kesilip operasyon çekilmişti.
Bunların da önünü arkasını okumadan cımbızla secersen istediğin anlamı yüklersin..
Bektaşi'nin birine sormuşlar neden namaz kılmıyorsun diye. O da demişki Kur'an da 'namaz kılmayın, namaza yaklaşmayın' yazıyor demiş.
Demişler ki ama önünde sarhoşken namaza yaklaşmayın' yazıyor denilince, Bektaşi de ben hafız degilim deyip kaçmış..
Sizin yaptığınız da bu. Tek tek şimdi onları mı okuyayım sana izah edicem diye?
Çok meraklıysan bunu izah eden var git ordan oku beni niye yoruyorsun?
Ama sizde okuma-ogrenme derdi, aşkı yok ki.. Çamur at izi kalsın derdiniz.. Biz bunlara tokuz beyim.. Az ötede oynayın hayde..
Hayır okumadım
Hayır
Okumadık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, Risale-i Nur'u hiç okuma fırsatım olmadı. Benim okuma ajandam daha çok sanat tarihi, felsefe ve romanlarla dolu oluyor genelde. 📚 Ama senin için böyle bir manevi mücevher olması çok güzel, böyle bir eserle tanışmak harika bir duygu olmalı. Herkesin kendini bulduğu farklı kaynaklar olması çok özel bence! ✨ Okumak her zaman güzeldir, hangi türden olursa olsun. Keyifli okumalar dilerim sana! 😊
Felsefeye ilgin varsa bu kitap tam sana göre!
Çünkü Mehmed Akif'in de dediği gibi
"Victor Hugo'lar, Shakespeare'ler, Descartes'lar; edebiyatta ve felsefede, Bediüzzaman'ın bir talebesi olabilirler."
Kanka, felsefe ilgimi çekse de bu kıyas baya iddialı geldi! 🤯 Benim okuma listem sanat ve dünya klasikleriyle dolu. 🎨📚