Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
12Cevap
(yazıyı okumadan önce yanlış hatırladığım karıştırdığım unuttuğum bazı noktalar olabilir )
FETÖ ve 15 Temmuz gecesini tiyatro oyunu sananlar için ufuk açıcı ufak bir bilgilendirme yazısı paylaşıyorum. Aslında olaylar çok çok daha geriye 2010 lara gidiyor. Bundan öncesi de var aslında en baştan almak doğru bir karar olur. FETÖ aslen ABD nin soğuk savaş döneminde SSCB tehdidi altında olan ve işgal riski taşıyan ülkelerde ortaya çıkan bir şeydir. Buna stay-behind (geride kalma) planı denmiştir ve çoğunlukla hükümetlerden gizli ve habersiz bir şekilde kurulmuştur. ABD soğuk savaş döneminde SSCB işgali riski taşıyan ülkelere bu gizli örgütleri ve devlet içi yapılanma ağlarını kurmuş ve bunları beslemiştir bunları kısaca sayacak olursam şunlardır; İtalya-Gladio, Türkiye-Özel Harp Dairesi (kontrgerilla), Yunanistan-B8/LOK, Almanya-BDJ (Bund Deutscher Jugend), Fransa-Plan Bleu, Avusturya-OWBV, Belçika-SDRA8. Bu örgütlenmeler soğuk savaş döneminden sonra ortadan kaldırılmıştır. Ancak ortadoğu ortadoğudur. FETÖ doğrudan bu yapılanmanın içinden çıkan bir koldur ve zamanla ABD ile olan bağını kaybetmiştir. Ancak bu ABD nin aleyhine değil lehine olmuştur çünkü FETÖ doğrudan ABD nin türkiye çıkarları ile uyuşmakta olan bir yapılanma haline gelmiştir. Bunu gören ABD FETÖ yü dolaylı yoldan desteklemeye devam etmiştir. FETÖ sonuç olarak sistematik bir şekilde devlette üst kadrolara sızmaya başlamış ve gelecekteki yerini sağlamlaştırmaya başlamıştır. Ancak burada ortaya iki önemli figür çıkıyor. Bu isimler Necmettin Erbakan ve Erdoğandır. Erdoğan doğrudan Erbakanın öğrencisi ve FETÖ ye bağlı olmasa da FETÖ nün yararlanabileceği bir hale gelmiştir zamanında. Bunun sonucunda FETÖ ve Erdoğan bir noktada ortak bir çıkar ilişkisi yürütmeye başlamıştır. FETÖ Erdoğanı Cumhurbaşkanı yapacaktı Erdoğanda FETÖ nün önünü açacaktı. Ancak işler FETÖ nün istediği gibi gitmedi iki basite nedeni var. Erdoğan ülkeyi tek başına yöneten gerçek lider olmak isterken FETÖ tam tersi bir şekilde Erdoğanı yöneten gizli bir güç olmak istiyordu. İlk başta her şey normaldi ancak zamanla Erdoğan FETÖ ile olan bağlarını yavaş yavaş koparıp FETÖ ye görünmez engeller koymaya başladı. En sonunda ise 2010 lu yıllarda Mavi Marmara olayı ile başladı ve Erdoğan ilk kez FETÖ yü hedef aldığını bu olayla beraber dolaylı yollarla ifade etmeye başladı. Mavi Marmara olayının ardından zamanla FETÖ nün Erdoğan ve devlet ile olan çatışması şiddetlenmeye başladı. En son olarak ise bu sürtüşme FETÖ nün 15 Temmuz darbe girişimi ile sonlanmıştır. Bu olayın başarısız sonuçlanmasının etkisi ile Erdoğan çok büyük bir güç elde etmiş ve tüm kurumlardaki nitelikli ancak FETÖ bağlantılı elemanları doğrudan görevlerinden uzaklaştırmaya başlamıştır. Kendisine yakın olan FETÖ ile bağlantılı olan isimleri ise kademeli olarak ortalığı karıştırmayacak şekilde siyasetten parti yönetiminden ve devletten uzaklaştırmıştır. Bugün günümüzde birçok nitelikli FETÖ damgası yemiş insan yurtdışına kaçmıştır. Bu olaydan sonraki fişleme dönemininde o dönemin etkisi ve curcunası ile FETÖ ile bağlantısı olan olmayan şüpheli herkes fişlenmiştir. Bunun içinde nitelikli insanlarda olduğu için devlet 15 temmuzdan sonra çok ciddi bir nitelikli ve deneyimli personel açığına girmiştir. Bu dönemde bu yüzden birçok alınmaması gereken yanlış karar alınmış ve uygulanmıştır. Ancak bu son mu orasını bilemiyorum bugün günümüzde Türkiyede tarikatler ve cemaatler hala kanayan yaramızdır ve dini kullanarak hareket ettikleri için bir türlü bu problem çözülememiştir. Bu detayları herkes bilmez tıpkı türkiyenin yunanistan üzerindeki casus belli olayı gibi halkın tamamının bilmediği tarihle alakası ve haşır neşirliği olan insanların daha çok hakim olduğu yanlış bilinen bir konudur.
15 Temmuz'dan önce balyoz ay ışığı gibi poyrazköy gibi sahte davalarla ordu'daki Atatürkçü subayları tasfiye ettiler
Ondan sonra fethullahçı subaylar askerler orduya sızdı
Tabii bu subaylar Fethullah Gülen taraftarı olduğu için birilerinin işine gelmedi
Tiyatro diyemiyorum çünkü çok güvendiğim bir komutan emekli tüm amiral Semih Çetin paşa dedi ki biz bugünlerin olacağını gördüğümüz için tepki verdik yargılandık söyledik ciddiye alınmadık ordunun şerefli komutanlarını tasfiye ettiler kendi adamlarını yerleştirdiler diye açıklama yaptı
Sonra dediğim gibi birilerin işine gelmedi birileri bunların kuyruğuna bastı ve bu kalkışma gerçekleşti
Olan şehit düşen askere polise oldu sivil vatandaşa oldu
kendileri söylüyor bizlik bişey yok
15 Temmuz'a tiyatro diyen sığır sürüsü ile kumarcıların pavyoncuların bornozcuların peşine düşer sığır sürüsünün aynı sığır sürüsü olduğu hakikatini bir kez daha belirtelim burada
Tiyatro denilemez ama önceden biliniyodu olan şehitlere oldu
Tankların altında kalanlara sorabilsen keşke, tiyatro muydu diye. O gece sokakta olmayanlar en yüksek sesle konuşuyor.
Ne olduğunu asla cozemeyecegiz ama olan ölenlere ve yakınlarına oldu yine halka oldu..
Evet diyenlerin hepsi Tayyipci degilse benim de adim LuxVerse degil.
15 temmuza tiyatro diyen varsa çıksın gitsin bu ülkeden sizlere ihtiyacımız yok
İllaki birşeylerin zeminini hazırlamak için güzel bir tiyatro
tiyatro yapanlar belli çocukların kumabarasındaki paralar ile neler yaptıkları
Ya git bi kız bul seviş kanka boş ver bunları
onu bile beceremdiler tabi
Ben bi şey bilmiyom
rjkhfgkjhfgkjgklph bunu yazıcaktım
Tiyatro
Bilmem ben izlemedim ne oynuyor
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yasemincim, 15 Temmuz gibi ülkemiz için çok önemli ve herkesi derinden etkileyen bir olaya 'tiyatro' demek bence yaşananların ağırlığını çok hafifletir canım ya. O gece gerçekten çok acı olaylar yaşandı, insanlar demokrasi için mücadele etti. Böyle derin izler bırakan bir olayın kurgu olduğunu düşünmüyorum. Umarım böyle acılar bir daha yaşanmaz ülkemizde. 🙏🏻 O yüzden ankette kesinlikle 'Hayır' derim.