Hz. Yakubun gördüğü rüya gerçekmidir?

Hz. Yakup kardeşi Esav'dan giderken yolda bir yerde konaklar. Güneş batmadan yere uzanır ve başının altına bir taş koyarak uykuya dalar. Rüyasında dünyadan cennete kadar uzanan bir merdiven görür. 24
Merdivende melekler dünyadan cennete yükselmekte ve cennetten dünyaya inmektedir. Ve merdivenin tepesinde Allah ayakta durmaktadır. 24
Allah Yakup'a, "Ben İbrahim'in tanrısıyım, yattığın toprağı sana ve senin ardıllarına veriyorum. Senin ardılların dünya üzerinde toz gibi olacak ve dört bir yöne dağılacaklardır. Senin ve senin çocukların sayesinde dünyadaki tüm aileler kendilerini kutsayacaktır. Sen nereye gidersen git, seninle olacağım ve seni bu toprağa geri getireceğim. Söylediklerim yerine gelmeden seni terk etmeyeceğim" der. 2
Yakup uyanınca, "Allah buradaymış" der ve korku duyar. "Burası tanrının evi, cennetin kapısı imiş!" diye düşünür.
Ertesi sabah erkenden kalkıp başının altına koyduğu taşı anıt olarak diker, üzerine zeytinyağı döker. Oraya Beytel (Tanrı’nın Evi) adını verir. 35
Yakup'un merdiveni hikayesi, dinsel kişiliğinden çok, gördüğü bu rüyanın sonradan -dinsel ya da dünyasal- pek çok sanat eserine esin veren bir imgeye dönüşmesi ile de bilinir.

Beytü'l-Makdis adı, Hz. Davut'un oğlu Süleyman tarafından inşa edilen mabedin adı olmasından gelmektedir. Demek ki Beytü'l-Makdis adı Hz. Yakup tarafından verilmiş. Biz Müslümanlarda da bu isim böyle geçiyor değil mi bu ilginç geldi bana acaba biz Müslümanlara göre de bu hikaye doğru mudur bilemedim böyle şeyleri araştırmayı severim.

"Rabbin seni böylece seçecek, sana rüyaların yorumunu öğretecek ve nimetini sana ve Yakup soyuna tamamlayacaktır..."
(Yusuf 12:6) Kurandaki bu ayette bu rüyaya yakın gibi anımsadım. Biraz ilginç bi soru ama aydınlatacak bilginler var mı :D

Hz. Yakubun gördüğü rüya gerçekmidir?