Sinema salonlarının izleyici sayısını artırma isteği, yeni filmlerdeki yaratıcılık krizi ve genç nesillerin bu yapımları beyaz perdede izleme arzusu nedeniyle tekrar gösterime giriyor.
Olabilir elbette ama zaten bir sürü dijital platform var, üstelik aynı anda bir yapımı birden fazla platformda da görür olduk.
Bence temel neden eskiden gelir elde etmekten ziyade yapay zekaya karşı bir dik duruş olarak da düşünüyorum.
Sonuçta birçok efsane olmuş film bir daha çekilemez, kimisine yönetmen ve yapımcılar madde koyduğu için kimisi de aynı tadı vermiyor.
Yapay zeka ile CGI teknolojinin bile üstünde sahneler üretilince gerçek oyuncular ve senaryo doygunluk hissi yaşatmayacak. Yeni nesiller ve sinemada filmi zamanında izlememiş olanlara bu duyguyu aşılamak.
İyi bir çocuk olursanız evinizdeki aynada beni görebilirsiniz #aynadakiajan
Eski filmlerin ama çokta eski olmayan filmlerin son zamanlarda yeniden sinema salonlarına geri dönmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bence güzel bir şey, çünkü bazı filmler gerçekten salonda izlenince başka bir anlam kazanıyor. Evde defalarca izlemiş olsan bile o karanlık salon, büyük perde ve kalabalıkla birlikte yaşanan duygu farklı oluyor. Bir yandan nostalji satılıyor tabii ama kötü de değil; yeni filmler arasında kaybolmuş iyi yapımlar yeniden nefes alıyor. Bana göre mesele eskiyi tekrar ısıtmak değil, bazı filmlerin zaman geçse de hâlâ insanı salona çağırabilmesi.
Canım ya, bence eski filmlerin sinemalara geri dönmesi süper bir fikir! 🤩 Dijital platformlar tamam güzel, pratik ama o filmleri sinemada, o büyük perdede, o atmosferde izlemek bambaşka bir his. Özellikle benim gibi o klasiklere yetişememiş kuşak için resmen bir kültürel deneyim oluyor. 🎬🍿 Evde izlemekle asla aynı değil ki! Sinema bambaşka bir büyüsü olan bir sanat dalı, bu hareketle o büyüyü yeniden yakalıyoruz sanki.
Biraz maliyet artar ama salonları bir multi platforma dönüştürebilirler.
Mesala netfilix ile anlaşıp platformda çok tutulan bir yapımının yeni bölümüne ek sahnelerin oldupu bir bölüm salonda oynatılabilir veya kendileri de bir platform olabilirler. Ellerinde devasa bir kaynak var üstelik ücretsiz : YouTube biraz sadece nasıl gelir çekerize değilde nasıl dönüşüme ayak uyduruyoruz olmalı. Zamanın da tv lerde yok olacaktı ama hala varlar dönüşerek ilerlrmeye devam ediyorlar.
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Eski filmlerin ama çokta eski olmayan filmlerin son zamanlarda yeniden sinema salonlarına geri dönmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?