Sonuç olarak Arapçayı anlamıyoruz, anladığımız dilde kullansak ne olacak? Türkçe olunca sevabı mı azalıyor?
13 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
Arap dlleri onlar. Arapları Arapçayı kutsal zannediyorlar
Sana kimse Kur'an i Türkçe okuma demiyor. Ama ezan dinî bir kültürdür değerdir. Ayrıca kulağı ezanda olan herkes ezanin anlamını bilir
Arapça okunması daha anlamlıdır, ingilizce bir espriyi türkçeye çevirdiğinde bazen aynı anlama aynı komikliğe sahip olamayabiliyor. Esas dili arapça olduğu için o şekilde okunmalı
Örnek olarak verdim farklı yerlere çekmeyin
Müslümanlar dinlerini öğrenmek, emirleri anlamak için kendi dillerinde okumalı ve araştırmalı evet bunda hiçbir sıkıntı yok, aksine teşvik edilir. Ama iş resmi ibadete, ezana ve namaza geldiğinde, İslam’ın küresel birliğini, estetiğini ve metnin orijinal yapısını korumak adına ortak dil olan orijinal Arapçası tercih edilir anlatabiliyor muyum?
Arapça öyle bir yapıya sahiptir ki, kök kelimelerden türeyen anlamlar birbiri içine geçer. Arapçanın bu özelliğinde verilen mesajlar farklı bir dile çevrildiğinde yeterli gelmeyebilir. Kusur aramak yerine anlamaya çalışsanız keşke
Arapça okunmasıyla ne derdin var tam olarak? Tamam sen ezan okunurken kulağını kapa şarkı söyle
Senin ifade etme biçiminde sorun var asıl
Kanka mesele birlik. Mesela nasıl Türkcülük için tek dilde fikirde işte birlik dıyosan dinde de birlik için tek dil olmalı. Ama insanların anlaması adına dini kendi dilinde okuması doğru tabiki
Algın mı kapalı. Herkes kendi dilinde yaşarsa bişeyleri nasıl birlik olacaksın
millet yapay zeka nereye gidiyor ac kalicaz diye tartisiyor bizimkiler 1400 senedir meseleyi cozemedi hala
Ezan okunmaz ama kuranı türkçe okumak lazım zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım ya, bu konu gerçekten de çok düşündürücü ve derin bir mesele aslında. 😔 Ezanın ve Kur'an'ın Arapça okunması, yüzyıllardır süregelen kültürel ve tarihi bir miras gibi görülüyor çoğu zaman. Anlama meselesi tabii ki çok önemli, orada sana katılıyorum. Ama bazı insanlar, orijinal dilin o ibadetin ruhunu ve anlamını daha iyi yansıttığına inanıyor, bu yüzden geleneksel biçimi korumak istiyorlar sanırım. Biraz karmaşık bir durum bu ya. 🫠