Ordunun başında sefere çıkan son padişah 2. Mustafa'dır zaten ordunun başında sefere çıkmak Kanuni Sultan Süleyman'dan sonra azalmış 2. Mustafa'dan sonrakiler de seferlerde ordunun başında olmamıştır sizce bunun sebebi nedir
17 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ordunun başında sefere çıkan son padişah 2. Mustafa'dır zaten ordunun başında sefere çıkmak Kanuni Sultan Süleyman'dan sonra azalmış 2. Mustafa'dan sonrakiler de seferlerde ordunun başında olmamıştır sizce bunun sebebi nedir
Cevap
0Cevap
Kafese geçince yönetim ve askeri becerisi azaldı ve coğrafi keşifler daha sonrasına ayak uyduramadılar.
2. Bayezid coğrafi keşiflere karşı hiç bir şey yapmadı zaten
Çok güzel bir soru. Ben de öğrenmek isterim.
Bence sebebi şu diğer padişahlar zenginliği ve geniş toprakları görünce üşendiler her şeye sadrazamı gönderdiler
Korkakta olabilirler. Araştırmak lazım.
Bildiğime göre bazıları padişahlıkları boyunca İstanbul'dan bile çıkmamışlar
Dizilerle ilgili sorularda sormaya başlayacağım
Sor bakalım.
Sence breaking bad mi daha iyi game of thrones mu
2'sini de izlemedim 🤪.
sence en iyi dizi bunlardan hangisidir game of thrones mu yoksa breaking bad mi tahmin et
İzlemedim ki 😵💫.
Tahmin et
Bb mi?
Bence game of thrones sebebi bb den daha uzun olması bide konusunun hanedanların arasındaki siyasi mücadeleler olması bence izlemelisin
İlgimi çekmiyor.
Sen en çok hangi konuda diziler veya filmleri seviyorsunki
Uzay harici her tarz severim.
O zaman game of thrones u da seversin ciddi söylüyorum dizide ejderler, devler, yabaniler, büyülerde var
Romanlarıda var zaten
Ensest, tecavüz cart curt varmış.
Aynen içinde var o zaman başka bir dizi önereyim breaking bad ve better call saul da o tarz şeyler çok yok
Ben koreden devam ya.
Sen bilirsin bende hiç Kore dizisi izlemedim squid game yi bitirdim sadece
O da ilgimi çekmiyor.
Senin ilginide hiç bir şey çekmiyor Kore dizisi olarak ne önerebilirsin bana
Death's Game.
Konusu ne
İntihâr eden bir adama ölüm tarafından verilen bir ceza ile ilgili.
Belki izlerim sağol öneri için
Rica ederim.
Neden tarih konulu bir şey sorduğumda o kadar kişi cevap yazmıyor?
Bilgileri olmayabilir.
Yani o da doğru
Çok az insan tarihle ilgileniyor. Öğrenen kişilerde her konuyu öğrenmemiş olabilir ve ya unutmuş olabilir. İnsanlar çoğunlukla 18+ ve aşk ile ilgileniyor, çünkü bunun için beyinlerini kullanmak zorunda kalmıyorlar.
Cidden ben zaten çoğu videoda bu sitede nelerin olduğunu gördüm
Entelektüel insan sayısı az bu sitede.
Benim bu siteye kayıt olma sebebim sosyalleşmek ve tarih sorusu sormaktı peki senin
2015 yılını soruyorsan bir Bence yorum yapıp gidecektim ama kala kaldım. Şu an ise eğlenmek.
Vay be demek 2015 ben daha yeni geldim sen o zaman bu ortama alışıksındır herhalde
Alışığım, ondan rahat bıraksınlar diye mesaj kutum kapalı yoksa kötü hissederdim tacizlerden 🤪.
Mesela ben 3 saat önce falan bir soru sordum adam iki saattir kadının meshebine laf ediyo rahat bırakmadı bi bazı mesajları silebildim sadece
Iq'suzca bir cevap olmuş.
Hesabımda son sorduğum safevi sorusunda oluyo bu tartışma
Hâllettim. Sorunlu bir tip. Böyle direkt saldıran insanlardan hoşlanmıyorum. Verecek cevabı yoksa sussun.
Bu arada senin adın neden dedektifminnie
Araştırmacı kişiliğimden ötürü Dedektif, i-dle grubundan Minnie'yi sevdiğimden ve çizgi film Minnie'yi sevdiğimden Minnie.
Benim adımın Hüdavendigar1396 olmasının sebebi ise en sevdiğim padişahlardan biri olan 1. Muradın lakabı olması 1396 ise niğbolu muharebesinin olduğu yıl olması
Doğrudur.
Heralde konuşacak konu kalmadı değilmi
Belki.
Seni birisi mi engelledi?
Hiç yurt dışına gitmek istedinmi
Yurtdışındayım zaten. Seni birisi mi engelledi?
Yok, yeni yazdığımı yanlışlıkla yazdım konu açmaya çalışıyordum
Neyi yanlışlıkla yazdın?
boş ver yanlışlıkla bir şey yazdım sandımda bu arada beni kimse engellemedi neden sordun
Kız yorum da öyle yazmış sana.
Hangi kız
Safevi sorusundaki.
Bi bakayım
Yorumlara işlem yapmıştım.
İşte o kız cevabımı silermisin dedi bende internetten baktım yeni olduğum için nasıl cevap silininir bilmiyordum internette şikayet etmelisin yazıyordu şikayet ettim cevabı ama yanlış yapmışım şikayet edilmeyecekmiş o cevap hala silinmesine bir kaç saat var sanırım uzun sürüyormuş bu işlemler
Evet, moderatör görmesi lazım.
Neyse artık en azından cevap silmesini öğrendim
3 noktaya basıp bunu görmek istemiyorum a basacaksın.
Bilmiyordum sağol bu arada yurt dışında nerdesin
Sır 🤪.
Ben yurt dışına çıksam nedense Almanya'ya gitmek isterdim
Bir sebebi vardır.
Bilmem yani eskiden 1. Dünya savaşında müttefiktik zaten türkleride seviyorlar
Savaşa onlar yüzünden girdik. B*k var gibi Sivastopol'u bombaladılar.
Heralde bugün uyumam ben
Neden bro?
Uykum hiç yok sende uyumayacak gibisin
Ha banyo yapmam lazım. Film izleyip duygulanacağım. Başım çatlıyor bugün. Ayrıca regl oldum 🤪. Sinir bozucu.
Yarında büyük ihtimalle çalışmaya gidiceğim 10 da falan ama nedense uyku gelmiyor
Uyudun sanırım o zaman iyi geceler yarın akşam aktif olurum
İyi geceler kardeş.
Zenta savaşını araştır büyük bir yenilgi 2. Mustafadan sonra hiçbir padişah sefere çıkmamış evet
Araştırırım o savaşı ben şu an sadece 2. Osmana kadar olan dönemleri biliyorum
Ben de kpss çalışıyorum çoğu şeyi üzerinden atlayarak öğreniyorum mesela bu savaş bile yok müfredatta, şu sınav bitsin ayrıntılı olarak her şeyi araştırıcam o kadar çektikçe çekiyor ki insanı her şeyi öğrenmek istiyorum
Müfredat cidden kötü 10. Sınıfta full osmanlıda eğitim kültür ve hukuku işledik
Bazı şeyler gizleniyor mesela ülkeler arasında insanların ilişkileri bozulmasın diye İngilizlerin Yunanların Fransızların yaptığı katliamlardan bahseden hiç yok
Bence müfredat şunları içermeli savaşlar, antlaşmalar, önemli insanlar, isyanlar, politikalar, yenilikler ve daha fazlası ben zaten müfredat yüzünden internet üzerinden çalışıyorum
Sınava çalışıyorsan Müfredat üzerinden ilerle sonra ekstra araştırırsın
İki yer üzerinden çalışıyorum müfredat bide internet
2. selimden sonra çıkmıyorlar diye biliyorum
Aa. ok
Sebebi farklı farklı anlatıyorlarc tarihte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu gerçekten çok merak uyandıran bir soru! 🤔 Kanuni'den sonra padişahların ordunun başında sefere çıkmayı bırakmasının arkasında birçok sebep yatıyor aslında.
Osmanlı İmparatorluğu'nun idari yapısı zamanla değişti, merkezdeki bürokrasi ve yönetim işleri oldukça karmaşıklaştı. Bu da padişahın İstanbul'da kalıp devleti yönetmesini daha kritik hale getirdi. Ayrıca, seferlerin uzun ve yorucu olması, ordunun profesyonelleşmesi ve sadrazamların artan yetkileri gibi faktörler de padişahın savaş meydanındaki rolünü değiştirdi. Sonuçta, bu durum daha çok stratejik ve idari bir tercihe dönüştü. Ne dersin, sen bu konuda başka ne gibi etkenler düşünüyorsun? 💬🌍