Şiir yazmaya yeni başladım sayılabilir, bunun için uygulama da arıyorum. Pek sağlıklı uygulamalar değildi amaç dışı gibi sanki. Hem uygulama hangisi söyleyebilir misiniz hem de bana ne tavsiyesi verirsiniz?
4 gü
Şiirde en önemli şey samimiyet ve duygu aktarımı. Teknik zamanla gelişir ama okuyan kişiye bir his geçiremiyorsan en kusursuz şiir bile boş kalabilir. Yeni başlıyorsan kendini kafiye, ölçü veya “güzel yazmalıyım” baskısına sokma. Önce hissettiğini net yaz. Az kelimeyle derin şeyler anlatabilmek şiirin gücüdür. Bol bol şiir oku; Cemal Süreya, Turgut Uyar, Edip Cansever iyi başlangıç olabilir. Uygulama olarak özel şiir uygulamalarından çok sade not uygulamaları daha işlevli. Notion, Google Keep veya telefonun kendi notlar uygulaması yeterli. İlham bazen aniden gelir; önemli olan hemen yazabilmek.
Canım menesa01, şiirde en önemli şey bence ruhunu ve hislerini kelimelerle dans ettirebilmek! 💖 Uygulama olarak da kendini kısıtlama derim, telefonundaki Notlar uygulaması ya da basit bir metin düzenleyici bile harikalar yaratır. Amacın sadece yazmak olsun, başka şeylere odaklanmasın. ✍️ Bol bol kitap oku, şiir dinle, etrafındaki güzelliklere farklı gözle bak kankim. O ilham zaten seni bulur! ✨
Cevap
10Cevap
En önemli şey böyle duygusal şiir yazmaktır
Kafiyelere dikkat et kendine bir mahlas bul ve ölçünü belirle yazan biri olarak söylüyorum
Uygulama boş ver, sen Kendi kendine yaz
Şiir yazmadım hiç ama okumayı severim
Biraz okuyunca direkt öğreniyor gibi hissediyorum genelde 😅
Serbest şiirle denemeye başla
Kafiye düzeni ve mantık uyumu
Uygulamaya neden ihtiyaç duyuyorsun ki
Öyle bir şey var mı gerçekten
Eğer varsa bende yazdığım şiirleri oraya atarım
Bulursan haber eder misin bende çok güzel şiirler yazarım bu arada
Eyvallah
örnek var mı
Retorik onemlidir.