Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul! Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer. Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul! Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.
Nice revnaklı şehirler görülür dünyada, Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan. Yaşamıştır derim, en hoş ve uzun rü'ya da Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan.
Dokunmak istiyorum tenine... dudaklarını ellerini tüm bedenini hissetmek istiyorum ay ışığında.. yıldızların altında... sadece senle ben olalım boş verelim geçmişi.. hayatımızı birleştirelim sorgulamadan biz olalım... Demiş bir şair.: ))
Şiirde Küçük İskender üstüne tanımam ben ya. Pek değeri bilinmiyor bu yüzden de bundan mutluyum aslında çünkü edebiyatta değeri bilinmeyenler, en kıymetli ve değerli olanlardır aslında. Bu yüzden şair olarak Küçük İskender gelir aklıma sonra da bütün şiirleri takip eder devamında.
Atilla İlhan'ın beni bir kere dövdüler çok gözlüklüydüm daha bere giyiyordum bıyıklarım da duruyor büyükdere'de dövdüler emirgân ve birileri geceleyin dövdüler dişlerimi tükürdüm
Dostlar da muhabbeti kestiler, lüzum da yok. Zaten senden ziyade sohbetim, sözüm de yok. Sen dönmeden kimseye bakacak yüzüm de yok. Aynalarda kendimi göresim sende kalmış.
ismet özel ve ünlü şairleri dinlerim ama tek okuyabildiğim necip fazılın eleştirileri ve nazım hikmet bu iki üstat şiirde biçim en mükemmel örneklerini vermişler