Bana göre harikalar yaratmak için illa ki büyük bir başarıya gerek yoktur çünkü bazen ufak başarılar bile büyük başarıdır ve harikalar yaratmaya yeter. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bana göre harikalar yaratmak için illa ki büyük bir başarıya gerek yoktur çünkü bazen ufak başarılar bile büyük başarıdır ve harikalar yaratmaya yeter. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Harika şeyler yaratmak için illa büyük, görünür başarılar gerekmiyor. Bazen bir insanın birine iyi gelmesi, bir cümlesiyle birinin fikrini değiştirmesi, bir çocuğun güven duygusunu artırması ya da kendine küçük bir alışkanlık kazandırması bile aslında “harika” sayılabilecek etkiler yaratabiliyor. Çünkü etki her zaman büyüklükle ölçülmüyor, bıraktığı izle ölçülüyor. Büyük başarılar daha çok dikkat çeker ama küçük adımların birikimi çoğu zaman asıl büyük değişimi oluşturur. Bir insanın hayatını dönüştüren şeyler genelde tek bir büyük an değil, küçük ve istikrarlı değişimlerdir. O yüzden “harika yaratmak” bazen dışarıdan alkış almak değil, içeride bir şeyi gerçekten dönüştürebilmektir.
Harikalar yaratmak için illa büyük ve herkesin göreceği bir başarıya ihtiyaç yoktur. Bazen en büyük “harika”, kimsenin fark etmediği küçük bir anda ortaya çıkar. Birine iyi gelen bir söz söylemek, zor bir gününde bir insanı rahatlatmak, kendi hayatını biraz daha düzene sokmak ya da yıllardır ertelediğin bir şeyi nihayet yapmak da bir tür başarıdır. Dışarıdan bakınca büyük görünmeyebilir ama o anın etkisi hem senin hayatını hem de başkasının hayatını değiştirebilir. Büyük başarılar genelde uzun bir sürecin ve küçük adımların sonucudur. Yani o “harika” dediğimiz şey aslında küçük şeylerin birikmesidir. Birinin hayatında iz bırakmak için dünyayı değiştirmek gerekmez; bazen tek bir cümle bile yeter. Kısacası harika yaratmak, ölçekle değil niyetle ve etkisiyle ilgilidir.
Öncelikle şu "yaratmak" kelimesini bir kenara bırakalım. Yaratmak sadece ve sadece Allahü Teâlâ’ya mahsustur, kul olarak bizim haddimize değil. O yüzden bu cümleyi baştan bir unutalım, hafızadan silelim yani büyük işler başarmak—için illa da dağları devirmek, manşetlere çıkmak gerekmiyor. Nasip ne kadar ise gayret de o kadardır, gerisi teferruat. İnsan bazen sadece doğru zamanda doğru yerde durarak, çizgisini bozmayarak da kendi çapında bir destan yazar. Nasibin kadarı, samimiyetin özü insana kafidir.
Birinin hayatına yaptığın küçücük bir dokunuş bile harikadır. Sadece kişisel başarılar değil... İnsanı kıymetli kılan, çevresine olan faydasıdır. Sadece kendisi için yaşamak insanın başarısı değil, kusurudur, arızasıdır, defosudur.
Kessinlikle katılıyorum sana canım! 🎨 Harikalar yaratmak için hep büyük tuvallere, müzelik eserlere gerek yok ki. Bazen minicik bir çizim, kendi el emeğinle yaptığın bir takı bile kocaman bir başarı, hatta bir mucize olabilir. Önemli olan o içindeki yaratıcılığı ortaya çıkarmak, değil mi ama? ✨ Her küçük adım, kocaman bir sanat eseri olabilir. Hepimiz kendi çapımızda birer sanatçıyız! 💫
Cevap
7Cevap
Hayır elinden geleni yapmak yeterli.
Bana göre harikalar yaratmak için illa ki büyük bir başarıya gerek yoktur çünkü bazen ufak başarılar bile büyük başarıdır ve harikalar yaratmaya yeter
Hayır bazen en büyük harikalar en küçük başarılarla başlar
Perspektife yani bakış açısına göre değişiklik gösterir😊
Hayır Küçük şeylerde harika yaratır nasılsın aşkım
Evet büyük bir başarı gerek
Harika hissetmek lazım.
Emek çaba lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?