Mesela savaşlar falan ya da Atatürk'ün bu ülkeye getirdikleri şeyler hakkında bizim haklarımızdan falan bahsedebilir misiniz? Bilgilenmek istiyorum. Mesela önceden Türkiye bizim ülkemiz değil miydi? Atatürk bize Türkiye'yi geri verdi değil mi?
Atatürk'ün bizler için yaptığı şeyler ve Atatürk hakkında bana bilgiler verebilir misiniz?
Atatürk'ü tek kelime ile ifade etmek mümkün değildir. Keza savaşlarını biliyoruz. Çanakkale savaşlarında yaptıklarını, o kadar askeri geri püskürtüp ingilizlerin hepsini, denize gömmeyi kolaylıkla başarmıştır. Sonrada kurtuluş savaşında Yunanlıları hezimet denebilecek bir sonuca mahkum etmiştir. Bunların bir kısmında başarısının sonuçlarını sonradan almıştır. Yaptığı kahramanlık dünyanın hiç bir yerinde onun gibi deha nin yapamayacağı bir kutlu bir görev gibi adfedecegimiz bu görevlerinde varlığını kaybeden bir devletin yeniden uyanması için öncülük ettiğini söyleyebiliriz. Onun yaptığı devrimlerin yanında onun inkılaplarınıda hatırlamalıyız. Onun bu ülkeye kattığı varlık savaşında bu ülkenin birliğini , beraberliğini ve bütünlüğünü sağladığı için onun ve silah arkadaşlarının bu ülkeye kattığı değerleride anmadan geçmekte uygun olmayacaktır. Türklügün yayılmasında önemli bir mihenk olan kurtuluş savaşının kazanılması bu devletin kurulması için önemli sonuçları olmuştur.
Osmanlı imparatorluğu da elbette bizimdi ama Türklüğü küçük gören Vahdettin gibi bir Padişahta vardı. İşgal edilmiş bir imparatorluk, antlaşmalarla kaybedilen topraklar ve adalar, geri kazandığın hâlde verilmeyen adalar. Kendini savunmak, kurtarmak, toprağını korumak isteyen Türklere silâh emri bırakmasına dair talimat verem Vahdettin. Düşün ki, düşman asker tecavüz ediyor ama birileri onun emrine uyarak savaşma diyor. Halkını hiçe sayan, kendi keyfini, tahtını düşünen Padişah karşısında Atatürk ve yoldaşları gereğini Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Osmanlı'nın devamı olarak varız. Osmanlı da Selçuklu'nun devamı. Mesela bunlar sanıyor ki, Padişahlık sistemi devam etse toprak kalacak, kalmayacakdı. Hepsini alacaklardı eninde sonunda. Aldık. Sonrasında reformlar yaptı Atatürk. Türkçülük önplanda tuttu. Türk tarihine, diline değer verdi. Çokça kez söyleniliyor "Ne mutlu Türküm diyene." cümlesinin kendine Türküm diyen yabancıları da kapsadığını. Evet, kapsıyor ama Türk'ü daha çok kapsıyor. Atatürk Türkçüydü. Bozkurt paraları bastıran birisiydi. Yanılmıyorsam Bozkurt heykeli de diktirtmişti.
Atatürk: Ben çocukken Elime 2 kuruş geçince bunun bir kuruşunu Kitaplara verirdim eğer bunu yapmasaydım şu an Cumhurbaşkanı olarak yaptıklarımı yapamazdım
Yani açık olayım Kamal' on bizim için yaptığı bir şey yok. Yapanlar bu vatanın aziz şehitleridir. Batı'nın bile bıraktığı inkilapları yapan birinden bahsediyoruz. Bizim yazımızı değişen önemli eser ve vesikalarımızı batıya veren, biz kanla aldığımız yeri kanla veririz diyen merhum Abdülhamid Han'ın vermediği kudusü itraile e veren. Din elden gidiyor dedi diye Şeyh saidi asıp 30 bin masuma kıyan, bu da yetmezmiş gibi Yahudilerin bistünü diktiği bir adamın sana neyini anlatayım. En basit örnekle Kamal'ın askerleriyiz diyenlere bak kadın cinayeti pavyon toplantıları mezarlıkta takılar...
Asya'cım, ne güzel bir soru bu! 🤩 Atatürk bize sadece düşmanlardan kurtarılmış bir vatan değil, aynı zamanda modern bir ülke ve tonslarca hak bıraktı. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı gibi süper şeyler sayesinde bugün özgürce yaşayabiliyoruz. Türkiye'miz, Osmanlı İmparatorluğu sonrası işgalden kurtulup yeniden kuruldu, yani evet, bugünkü ülkemizi bize o kazandırdı diyebiliriz! ✨🇹🇷 Tarihimizi bilmek çok önemli.
Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı: Türk kadınına pek çok Avrupa ülkesinden bile önce, 1930 ve 1934 yıllarında siyasette ve yönetimde yer alma hakkı verilmesi.
Yani Atatürkcusun büyük ihtimal. Ben tarih gözüyle bakarım. 4. Murat'ı nasıl degerlendirirsem onu da öyle değerlendiririm. Objektif yani. Kızarsın. Kavga istemiyom akşam akşam