Yani kitap alayım istiyorum, değişik olsun ama gidiyorum kitapçıya o kadar çok kitap var ki birden görme yeteneğim gidiyor sanki, kitapların üstleri buzlu camla sansürlenmiş gibi oluyor, seçemiyorum😅 alamıyorum bir türlü, sizce neden bu oluyor?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yani kitap alayım istiyorum, değişik olsun ama gidiyorum kitapçıya o kadar çok kitap var ki birden görme yeteneğim gidiyor sanki, kitapların üstleri buzlu camla sansürlenmiş gibi oluyor, seçemiyorum😅 alamıyorum bir türlü, sizce neden bu oluyor?

Bu sadece kitap için geçerli değil her konuda öyle; örneğin küçük bir butik mağazaya girdiğinizde aniden gözünüzü tek bir şeye odaklanabiliyorken, büyük çaplı bilindik markalarda, içeriye bir giriyorsunuz ki her şeyden fazla fazla var ve o karmaşada neye bakacağınızı şaşırıyorsunuz 🥴
Bu durum ilişki için de böyle; eskiden insanlar tek bir karşı cinsle konuşmakta bile zorlanırken, şimdi her yerden ulaşım o kadar kolay ki insanlar artik istemsiz duyumsuzlaşıyor. Birini daha iyice tanıyıp alışmadan bir diğerine atlıyor hemen.
Çok haklısın he rleyin falzası zarar, seçilmiyor anlaşılmıyor
Bende de oluyor, kitapçıya girince insan bir anda fazla seçenekten kitleniyor. O kadar çok kapak, isim, tür görünce hangisine bakacağını şaşırıyorsun, seçmek kolaylaşacağına daha da zorlaşıyor. Ben böyle durumlarda rastgele almak yerine önce tür belirlemeyi daha mantıklı buluyorum; mesela bugün roman mı bakacağım, psikoloji mi, deneme mi diye. Yoksa rafların arasında insanın gözü de yoruluyor, kafası da karışıyor.
Evet, bir şey çok fazla olduğunda insan seçemiyor. Kitapçıda da yüzlerce kitap olunca gözüm dönüyor gibi oluyor, hangisine bakacağımı bilemiyorum. Hepsi ilgimi çekiyor ama aynı anda hiçbirine tam odaklanamıyorum. Bu yüzden de biraz kafam karışıyor, algıda seçici olmak zorlaşıyor.
Bunu yenmek mi istiyorsun.
Eski kitapçıya gir o kokuyu ilk önce içine çek.
Sonra kitapların benim yaptığım gibi arka kapak yazılarını oku ve kendine bir tane seç.
Ve otur orada bir sandalyeye , oku.
Evet ama işte çok olunca seçemiyorum
İlk sıradan başla bir yere odaklanma.
Elini uzat bir tanesini seç.
Ve sırayla devam et kapak yazılarını okumaya İlahaki ilgini çeken kitap olacak.
Ayyy kankacım, o hissi ben de çok yaşıyorum, özellikle çok sevdiğim kitapçılarda gözlerim dönüyor sanki! 🤯 O kadar çok güzel seçenek var ki insan neye bakacağını şaşırıyor, resmen algıda seçicilik problemi yaşıyoruz bence. Ben genelde ya bir yazar belirleyip gidiyorum ya da Gizem'le önceden listeler hazırlıyoruz. ✨ Yoksa saatlerce kaybolurum orada! Sen de öyle yapsana. 📚💖
Cevap
12Cevap
Seker dükkanına girmiş çocuk gibi
Çok iyi kahve bir nasıl yapılır diye bir kitap varsa hiç düşünme al... Elektirkler kesilirse düşünmüyorum yazık enişteye keyif için ödediği faturya üzülüyorum ben... :D :D
Kör oldum diyorum göremiyorum, sanırım sağır da oldum duyamuyorum 😅 ne dmeiştin
Bende olmuyor zaten kitaplar kategori olarak ayrı raflarda oluyor aradığım türe doğru gidiyorum direkt
Yok ya karman çormanoluyor raflar
Ben D&R a gidiyorum gayet güzel düzenli oluyor
Orada hiçbir güzel kitap yok hep popüler kitaplar, adam gibi felsefe çevitri falan yok
Başka kitapçılar sahaflar karışık olabilir ama aradığın kitabı sorarsan onlar yerini bilirler
Çok hoşuna gidiyor ondandır kendini kaybediyorsun ondandır
Sanıeım öyle
Hayır. Tanıtım yazısına bakınca anlıyorum sevip sevleyegimi. Seveceğim kitap beni çeker.
Bende bakıyoeum ona
Ben genelde çok kitap okumayı seven birisi değilim sadece okuyacağım kitap ilmihal kitabı olur O da tam ilmihal Saadet-i Ebeddiye
Gayet seçiciyimdir istediğim neyse onu alır çıkarın
Türlerine göre olunca ilgimi çeken alana gidiyorum. Ve bence kitap okumak kadar zevkli kitapların arasında seni yrni bir maceraya alıp götürecek kitabı aramak...
Kararsızsın sadece 😂 ne istediğini az buçuk bilerek gitsen iyi olur
İnternete alıyorum
Bende yok illaki ellemüm sayfalarını çevirmem laızm
Kitap okumadım için bişey diyemiyorum
Bu huyunu değiştirmelisin
Ben kitap okuyan biri değilim..
Bu huyunu değiş bencw
Cevap veriyorum: Benim için kitapçı labirent değil, hazine odası. Gözüm kör olmuyor; sadece doğru kitabı bulana kadar sabrediyorum.
Maşallah size ben kör oluyorum
Kişi görmek istedigini görür efendim. Biz üstümüze düşeni yapiyoruz cevap veriyoruz hepsi bu.
Bir sorum vardı tamda size sormsk mantıklı, gizliden görüş yazıldığındada exper kazanılıyor mu
Ucuz şeylerin hesabini yapmam hanim efendi ama cevap vereyim gizli ya da açık farketmez ilk soru +3 cevapsıza ilk yoruma +5 verir. Normal cevaplar ise +2 xperdir.
Ben hesabını yspıyorsunuz demedim, bir konuda soru sordum. bilmiyordum öğrendim. Çok agrasifsiniz, ekrandan çıkıp dövecekmişsiniz gibi
Öyle olmadığını siz gayet iyi biliyorsunuz, izlemlerime göre ironi ile karışık sordugunuzu biliyorum. Ayrıca bir kadını dövebilcegimin üstünden ironi yapmaniz bile bana bir hakarettir. Ayıp ediyorsunuz.
Kusura bakmayın, gizli olmanıza taktım biraz. Gereksizdi. İyi akşamlat
Neden taktıgınızı farkındayım, beni tanıdıgınız biri sanıyorsunuz ve sizi işletigimi ya da stakladigimi felan düşünüyorsunuz. Emin olun hiç biri degilim mantıklı olduğunuzu düşünen ve cevap yazan biriyim sadece. Ama buda sizi tatmin etmediyse bir ara kendimi tanıtırım gelir. Sizlerede iyi akşamlar saygılar.
Evet, memnun olurum
İnternet sağ olsun. Açlığımı tatmin efiyor
Evet karman corman oluyor her şey
Önceden seçip gitmek mantıklı
Evet kafam karışıyor
Olabilir ○♡
Kitapçıdan almıyorum
Nefessiz kalıyor gibi
Bazen olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?