Dreamar der ki; "Kurtuluşun kağıt kalem olacak, yaz!"
Yazmak insanın ruhunu tanımasının en güzel yoludur. Öyle ki bazen bir satır bile kaybolmuş olanı buldurmaya yeter.

Dreamar der ki; "Kurtuluşun kağıt kalem olacak, yaz!"
Yazmak insanın ruhunu tanımasının en güzel yoludur. Öyle ki bazen bir satır bile kaybolmuş olanı buldurmaya yeter.

Cevap
23Cevap
Kendini anlatma çabası ya da sadece için dökecek bir yer bulma sevdası... Düşünsene zihnimiz bizim yaşadıklarımızla, hissettiklerimizle dolu ve biz bunları bile bazen kaldıramıyoruz. Kitap, şiir, makale vs yazan insanların zihinleri, sürekli birşeyler üretir ve bu kişiler, bunları bir yere aktarmazsa içinde şişip kendisini rahatsız edeceğini bilir.
Yazma yetisine sahip olmak lütuf mudur yoksa bir lanet midir diye düşünmeden edemiyor insan...🤔
Sen böyle diyince pek lütuf gibi gelmedi:/
İstesen yazarsın aslında🥹
Gaz değil seni az çok soru görüşlerinden bildiğim için dedim🥹
🥰🌸
Bence insanı yazmaya iten şey çoğu zaman içinde birikenlerdir. Söyleyemediği cümleler, anlatınca anlaşılmayacağını düşündüğü duygular, susunca ağır gelen şeyler yazıya dökülür. İnsan bazen birine değil, kendine anlatmak için yazar. Çünkü bazı yükler konuşarak değil, kelimelere yaslanarak hafifler.
tam olarak öyle işte insan bazen içindeki o susmak bilmeyen sesleri susturabilmek için yazıyor sanki o kağıda döktüğün her kelimeyle zihnindeki o kalabalık biraz daha azalıyor rahatlıyorsun yani aslında yazmak biraz da kendine sığınmak gibi bir şey dışarıda herkes bir şeyler konuşurken sen kendi dünyana dönüp o kargaşayı düzene sokmaya çalışıyorsun çok da iyi geliyor insana kendi iç huzurunu korumanın en güzel yolu gibi
Söz uçar yazı kalır, kimi zaman hatırlamak için yazar insan kimi zaman unutmak için. Anlatmak için ya da anlamak için.. Yazabilmek çok büyük bir nimet.
Bencede yazmak büyük meziyet
Eskiden çok yazardım. İnsanı yazmaya iten şey içine sığmayan duygulardır. Artık duygusuzlaştık sanırm
İnsan duygusuzlaşmaz aslında. Duygularını susturmayı öğrenir.
İçende ki acılar ne demişler söz uçar yazı. Bazı acılar sözler gibi uçar gider ama bazısı mıh gibi çakılır kalır işte o zaman devreye yazı giree
Yazı icad olmasaydı, halimiz yamandı o zaman :)
Yazının icat olmaması gibi bir şey çok zor olurdu. Yazıyı bulan insansa da kalem kainattan bile önce yaratılmıştır. Zira Kalem Suresinde bu konu şöyle açıklanır:Kaleme ve (yazanların) onunla yazdıklarına andolsun ki sen -rabbinin lutfu sayesinde- asla deli değilsin.
Burdaki kalem ilahi kalem olabilir mi?
Yani tabii olabilir hayat insanlık kainat evren ol denince oldu ama içinde yazgımız da var yazgı yani yazılan da demektir
her şey olabilir. Allahın hikmetinden sual olunmaz :)
Kesinlikle kesinlikle ammena
Çok düşünmeye gerek yok veya ünlü düşünürlerden feyzalmaya... Unutmamak için yazıyorum. Söz uçar yazı kalır derim hep.
Bende sık sık telefonumda not alırım🥲
telefon giderse notlar da gider biliyorsun dimi? En iyisi mi eski usül
Napim gitsin 🙄
Beni insanlar ölüyor.. nadir denk geliyor.. hemende gidiyor.. o yüzden yazar şair olamıyorum :))
Senden şair olmaz zaten:))
Bence de olmaz:)(
Üstelik demas gibi nörolojik hastalıkları önlermiş.🙂
Bunu bilmiyordum 🥲
Olabilir hatırlamıyorum
Yazmaktan yoruldum artık konuşmak istiyorum😑
Yaz yaz nereye kadar
Sen ağzını açma😒
Niye ya ben insan değilmiyim🙄😒
Kapatamıyorsun sonra😒
Kapattım o zaman bir dahada açarsam ne olayım 😒
Ne ol🙄
Zengin😒
İnş.
🤲🤲
Memnun olmayan insanlarla zaman kaybetmek yerine kendi içinde biriktirdiklerini kendine söylemek isteği.
Mutlu olmak belki çok mutlu olduğum zamanlar çok yazardım
Bilmiyorum.. Bazen yazmak isteği oluyor ama çok nadir.
Anlaşılmamak.
Sabahattin Ali'ye sormuşlar en çok ne istiyorsun diye, demiş ki anlaşılmak istiyorum. Ve bir sürü kitabı var mesela
Belki de bir çok yazar anlaşılmak için yazmıştır hikayelerini.
Rahatlatıcı oluyor çünkü diyemediklerimizi yazıyoruz
Kalemimin ucu kırılır da eksik kalır diye yazmıyorum
Insan kendi içinde yaşadıklarını kağıda döktüğünde rahatlar en sadık arkadaş kalem ve kağıttır
Bazen insan konuşarak değil yazarak kendini daha iyi anlatabiliyor
Yazmak rahatlatır. Kendini anlatırsın içini dökersin. Söylemenin zor olduğu her şeyi
beni yazmaya iten yalnızlığım ve hayatıma son verme düşüncelerim. artık rahatlatıyor.
Her anın farkında olmak ve kelimeleri sevmek yazmaya başlamanın adımıdır.
Kafadaki düşüncelerin boşalmak istemesi
İçinde ki birikmişlik
Beni hiçbir şey itmiyor valla
Anlatamadıklarımız °•
Yorgunluk efendim..
İnsan yorulunca diline vurur oysa🙄
yazıcı görevi görmek istemesi.
yaşadıklarımızdır
Yaşanmışlıklarım
yaşadıkları...
Yazmak jstemesi
Acılar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ayy canım benim, o kadar haklısın ki! Bence insanı yazmaya iten şey ruhunun fısıltıları, içindeki o bitmek bilmeyen keşif isteği. Sanki iç dünyamızda koca bir evren var ve yazmak da o evrenin kapılarını aralamak gibi bir şey. Okuduğum kitaplardan da ilham alıp bazen ben de kendi küçük hikayelerimi yazmaya bayılıyorum. Kalem gerçekten de ruhun aynası ya! ✍️📚✨