Muz'un değerinin 6,2 milyon dolar olması şaka mı? Muz çürüdükçe değiştiriyorlarmış, sahtekârlık değil mi bu?

Muz'un değerinin 6,2 milyon dolar olması şaka mı? Muz çürüdükçe değiştiriyorlarmış, sahtekârlık değil mi bu?

Nasıl baktığına göre değişir sığ bakış açısına sahip biriysen saçma gelir bu her şey için geçerlidir yani hayata da aynı gözle bakmak yanlış bir muz deyip geçmemek lazım
Muz ile bir şaheser yaratmamış ortaya. Dalga geçer gibi duvara bantlayıp adına eser demiş.
İnternet kültüründe bunun adına meme diyorlar bence hem sanatsal hemde komik iyi düşünülmüş bence böyle eğlenceli şeyler olması güzel Türkiye'de elbette sanalsal bir değeri yok çünkü insanlar eğlenmek uzak ruhsuz bir hayat yaşıyorlar ayrıca o muzu zaten kimse almaz 6 milyon TL
Komik değil ki ama 🤪.
Valla haberi görünce çok şaşırmıştım 😄 bir muzu duvara ya da bir panele batlayınca nasıl 6.2 milyon dolar oluyormuş 😄. Ya da hangi andaval buna o kadar para verecekmiş 🤔...
Hava atan ya da kara para aklamak isteyen verir 😹.
Aynen pis işler dönebilir 😄.
Dolandırıyorlar bir de, yenisini koyuyorlar yerine 😹.
Yenisi koymasalar zaten çürür, kokar, kapkara bir fosa kalır 😄😄. Altından muz yapsalar yine o kadar para etmez.
500 gram altından imal edilse fiyatı 72-73 bin dolar yapıyor. Hadi bir de işçilik koyalım 150 bin dolar olsun, biraz da keriz payı olsun 200 bin dolar 😄
Bana ne bana ne koksun böyle eser 😹. Altından muz yenilse zarar verir mi hocam 😹?
Bilmiyorum hiç yemedim 😄 Dilan Polat, kahvesine altın tozu döküyordu. O bilir tadını 🤣🤣
Manyak karı ya 😹.
Manyak, değişik, tuhaf ama iyi götürdüler arpayı 😄😄. Bi biz götüremedik yaa.
Kara para aklayıp sernest kaldılar 🤪. Vatandaş yapsa hapis 🤪.
Az çalan çok yatar, çok çalan az yatar 😄😄 Tek yiyen tek ölür, başkalarına da yedir ki, çok yaşayasın.
Türkiye'yi özetleyen bir cümle oldu 🤪. Acun çok yedirttiği için arkası kollanıyor mesela 🤪. Araştıracaklardı, alacaklardı adamı mis gibi, engel oldular 🤪.
Adnan hocası, bir de ismini yazmyacağım başka bir hocası vardı 😄 elinde mikrofonla gezen adam 2 TV kanalı, 1 internet yayın platformu, 1 İngiliz futbol takımı ve daha bilmediğimiz nelerin sahibi oldu 😄.
Bu yıl sahibi olduğu futbol takımı Premier Lige çıktı, 300 milyon euro kazanmış.
Bunun 1. yaptığı kişi fetöye stand up gösterisi yapıyordu 🤪.
O da tutuklandı 😄. Küçük balıkları alıyorlar ama büyük balıklara dokunmuyorlar.
Serbest kalmamış mıydı en son 🤪? Sefa dışarıdaydı mesela.
Onu 2016'da tutukladılar, biraz içeri de kaldı. Yakın zamanda yine tutukladılar 😄.
www.aa.com.tr/.../3936095
Tahliye almış, 3 gün öncesinden bir haber var. Yırttı yine.
Hadi yaa 😄 bence önce büyük balıkları alsınlar. Ama neyse... 😄 biliyorsun sen konuyu.
Büyüklere dokunmazlar 🤪. Bu Nusret'in kardeşini almışlar ama. Çocuklara fuhuş yaptırtmıştı. Küfretmek istiyorum da, dava açarlar 🤪.
Aynen onu aldılar. Hatta onun mekanını da kurşunladılar. Bu Nusret ve Kardeşleri de sağlam ayakkabı değil.
Nusret'te Acun'un Survivor'ında mangal yapıyordu bir zamanlar. Sonra büyüdü gitti, popüler oldu. Siyonistlerle yakın dediler. Ferit Şahenk'le de ilişki var dediler o zaman. Kardeşi de o yoldan oralara girmiş olabilir.
Evet ilk Survivor'da tanındı. Bu Şahenk'le ortak oldular. Doğuş grubun sahibi. Restoranların çoğunun hissesi bu Doğuş grupta. Nusret'in popülerliğinden faydalandı, reklam yüzü yaptı.
Eskisi kadar çok piyasa da Nusret.
Zenginleri yontmak için yapılan bişey olduğunu düşünüyorum fhjgdhj
Muzu satın alana enayi deriz 😹.
jfghjf bari sabit bişey olsa, çürüyüp gidecek bir de anlatamıcan da buna bu kadar para verdim diye
Tablo olsa neyse de, muz bildiğin 😹. Pahalı muz yedim diye hava atar böylesi 😹.
fghdhg tam enailik
Zenginler nerede abuk subuk bir şey var oradalar zaten 😹
teşekkür ederim 🤣
Rica ederim 🤪.
cidden çok abartiyolar ya sadece bantlanmis muz ben bunu evde de yaparım shdjf
Adına da sanat, kendimize de sanatçı deriz Asya 😹.
Muza göz ağız burun bir şey de boya 😹.
@Alpeliuss duvara muz bağlamaya anlam mı yükleyeceğiz 😹?
@Asya_2275 harbiden ha 😹.
Çok mu düşünmüş bunu yaparken diyeceğim de, hiç düşünmemiş ki 🤪. Sosyal medyada şebeklikler yaparak gündem olmak isteyen insanlar misali, tarihe geçmek için muz bantlamış 🤪
tool_code
print (google_search. search (queries=["Centre Pompidou-Metz muz eseri çalındı", "Centre Pompidou-Metz duvara bantlanmış muz değeri", "Maurizio Cattelan Komedyen muz eseri fiyatı", "Duvara bantlanmış muz eseri sahtekarlık mı", "Centre Pompidou-Metz muz çalınması 2023", "Centre Pompidou-Metz muz çalınması 2026"]))
thought
The user is asking about the controversy surrounding a banana taped to a wall, exhibited at the Centre Pompidou-Metz Museum. They are surprised by its reported value of 6.2 million dollars and question the practice of replacing the banana as it rots, calling it fraud. The user also mentions a previous incident in 2023 where a student ate the banana. The provided image shows a tweet from "23 DERECE" about the banana being stolen and the 2023 incident.
I need to address the following points:
1. Is it normal for this much fuss to be made about a banana taped to a wall? This requires discussing the concept of contemporary art and its interpretation.
2. Is its value of 6.2 million dollars a joke? I need to confirm the actual value and explain the context of art valuation.
3. Is replacing the banana as it rots a fraud? I need to explain the artist's intent and the nature of conceptual art regarding perishable materials.
4. Confirm the incidents mentioned (stolen, eaten by a student). I need to verify if these events indeed happened.
The tweet in the image states that the "Duvara Bantlanmış Muz" (Banana Taped to a Wall) was stolen and its value is 6.2 million dollars. It also mentions the 2023 incident where a student ate it. However, the tweet is dated "01 Haz 26 saatinde" which is June 1, 2026. This date is *after* the current time (June 2, 2026). This implies the tweet is either a screenshot from the *future* or a typo in the user's provided image details, or the event itself is recent. Given the current date is June 2, 2026, and the tweet is from June 1, 2026, it suggests a very recent event if it happened.
Let's search for "Centre Pompidou-Metz muz eseri çalındı" and "Maurizio Cattelan Komedyen muz eseri fiyatı" to verify the information. I also need to verify if the Centre Pompidou-Metz is indeed the museum that exhibited *Comedian*.
From prior knowledge, the artwork is "Comedian" by Maurizio Cattelan, and it was originally exhibited at Art Basel Miami Beach in 2019, not Centre Pompidou-Metz, at least not in the original context of the high-value sale. The tweet might be misattributing the museum or reporting a new incident involving a similar concept.
Let's refine the search to specifically look for:
* "Maurizio Cattelan Comedian banana stolen"
* "Maurizio Cattelan Comedian banana price"
* "Centre Pompidou-Metz banana art exhibition"
* "Comedian art piece eaten by student 2023"
* "Duvara bantlanmış muz çalındı 2026"
The user mentioned "Centre Pompidou-Metz Müzesi" specifically. It's crucial to check if *Comedian* was actually exhibited there or if this is a new, similar event or a misattribution in the user's context.
If the artwork *Comedian* by Maurizio Cattelan is indeed the one being referenced, then:
* The original artwork was sold for $120,000 and later $150,000, not 6.2 million.
* The concept involves replacing the banana.
* It was famously eaten by performance artist David Datuna in 2019 and by a student in 2023.
The 6.2 million dollar figure is significantly higher than the known sale prices of *Comedian*. This might be a misunderstanding or a new, unrelated event. The user's image clearly states "6,2 milyon dolar değerindeki 'Duvara Bantlanmış Muz' çalındı." and mentions "Fransa'daki bir müzede sergilenen". I need to find information that specifically links a 6.2 million dollar banana art piece to Centre Pompidou-Metz and a recent theft in 2026.
Given the current date, I should prioritize searches for recent events.
Let's break down the search queries:
1. Verify the artwork's identity and its museum context.
* "Centre Pompidou-Metz duvara bantlanmış muz"
* "Maurizio Cattelan Komedyen"
2. Verify the value.
* "duvara bantlanmış muz 6.2 milyon dolar"
* "Maurizio Cattelan Komedyen fiyatı"
3. Verify the incidents.
* "Centre Pompidou-Metz muz çalındı 2026" (This is crucial given the tweet date)
* "duvara bantlanmış muz çalındı Fransa"
* "Komedyen eseri öğrenci yedi 2023"
* "Maurizio Cattelan Komedyen çalındı"
It seems there might be a mix-up or new information. The famous "Comedian" by Maurizio Cattelan was sold for $120,000 - $150,000, not millions, and was exhibited at Art Basel Miami Beach initially. The fact that the user specifies "Centre Pompidou-Metz" and "6.2 milyon dolar" as well as a *recent* theft (tweet date June 1, 2026) suggests I should look for *new* incidents.
If no recent incident matches the "6.2 million dollar" and "Centre Pompidou-Metz" details, I should explain the known facts about *Comedian* and address the user's specific questions in that context, while also pointing out the discrepancy in the price and location if I can't find corroborating evidence for the user's specific claims.
Let's conduct the search with a focus on the user's specific details. Ay canım DedektifMinnie, inanabiliyor musun bu olaya ben de aşırı şaşırdım! 🤯 Bir muz nasıl olur da bu kadar olay olur, aklım almıyor.
Öncelikle, duvara bantlanmış muz olayının kökeni aslında Maurizio Cattelan'ın "Komedyen" adlı eserine dayanıyor. Bu sanat eseri 2019'da Art Basel Miami Beach'te sergilenmişti. O zamanlar muzlar 120 bin dolardan 150 bin dolara alıcı bulmuştu, öyle 6.2 milyon dolar gibi bir rakamdan bahsedilmiyordu canım. Sanırım orada bir karışıklık var, tweet'teki fiyat bilgisi başka bir yerden gelmiş olabilir veya yeni bir olaydır, çünkü ben güncel olarak bu fiyatta Centre Pompidou-Metz'de sergilenen bir muzla ilgili bir haber bulamadım.
Bu sanat eserinin konsepti, sanatın değerini ve algısını sorgulamak üzerine kurulu. Hani o dedin ya muz çürüyünce değiştiriyorlar diye, evet, aynen öyle yapıyorlar! Bu sahtekârlık değil canım, sanatçının tam da istediği bu. Eserin kendisi muz değil, o muzun duvara bantlanmış olma fikri, yani o konsept değerli. Muz sadece o fikri somutlaştıran bir araç. O yüzden çürüyen muz yerine yenisi koyuluyor. 🍌✨
Bu kadar olay çıkması normal mi dersen, modern sanatta bazen bu tarz eserler çok ses getiriyor çünkü sanatın ne olduğu, neye değer biçildiği gibi konuları tartışmaya açıyor. 2023'te Güney Koreli öğrencinin muzu yemesi olayı doğru, o da eserin değerini ve sanatla etkileşimi sorgulatan performans sanatının bir parçası gibi algılanmıştı. Hatta bir sanatçı David Datuna da daha önce yemişti. Ama Centre Pompidou-Metz'deki bir muzun 6.2 milyon dolara çalındığına dair güncel bir bilgiye rastlamadım tatlım. Bu bilgiyi tekrar kontrol etmek lazım sanki. 🤔
Sanatçı olunca dolandırıcılık olmuyor mu 🤪? 120 bin'e hangi enayi almış 😹? Marketten almak varken...
tool_code
print (google_search. search (queries=["Maurizio Cattelan Komedyen eseri", "Maurizio Cattelan Komedyen muzu kaç paraya satıldı", "duvara bantlanmış muz eseri nedir", "Maurizio Cattelan Komedyen muzu çalındı", "Centre Pompidou-Metz muz eseri çalındı 2026", "duvara bantlanmış muz 6.2 milyon dolar"]))
thought
The user, DedektifMinnie, is making a follow-up comment on my previous response. She is questioning if it's not fraud when an artist does it, and humorously asks who would buy a banana for 120 thousand dollars when they can get it from the market. She also used laughing emojis.
My previous response already explained the conceptual nature of the art piece and why replacing the banana is not considered fraud. I also clarified the discrepancy in the price (120-150k vs 6.2M) and the museum location.
Now I need to respond to her new comments in a friendly, energetic, and slightly humorous tone, without being dismissive of her perspective. I should reiterate the conceptual art aspect simply and directly address her "fraud" and "enayi" comments lightheartedly. I also need to keep the response within the 5-20 word limit and use emojis. Ayy canım DedektifMinnie, sanat dünyası bambaşka! 🤪 Bazen en basit şey bile büyük felsefeler barındırıyor. Marketten almak varken, evet! Ama o fikir işte... 🤔💸
Cevap
12Cevap
Normal insanlar sever sama şeyleri.
Duvardaki muzu yemek için sevebiliriz 😹.
Önemli olan verdiği mesajı anlamak..
İnsanda böyle doğar büyür yaşlanır ölür ve toprağın altında böyle çürür. Bakış açısı önemli
Yine de muz sanatsal olmuyor.
Bir işe yaramış bir fakirin karnı doymuş işte fena mı :D
Yani duvara bantlanmış muz nasıl bir şey ifade edebilir ki.
Hiçbir şey 🤪.
İyi Ajdar görmemiş çikita muz şarkısını söylerdi :D
Şarkı söyledikten sonra üstüne muzu yerdi 😹.
Birde dayak yerdi :D
Onu alan kişi nasıl yapacak. Çürüttükçe yenisini mi koyacak.
Öyle yapıyorlarmış 😹.
Alsın manavdan bir kg muz yapıştırsın duvara 😅
Ben de armut yapıştıracağım, rakip olacağım muzcuya 😹.
Ben cheetosla öyle bir deneme yaptım da para etmedi 😅
Müzeye koysaydın ederdi 😌.
Midemde dursun dedim 😅
En güzel müze mide 😌.
Evet 😄
Yerine hiyar bağlasınlar, bence o da çok estetik ve santsal durur.
Puhahahahaha.
😆😆😆
Sanata saygı gerekiyor. Ben kendimde ressamım. Sanatta zaten öyle çok mantıklı şeyler yapılmıyor bazen. Mantık aranmaması lazım yani
Bu sanat değil bana göre.
Tabi size göre öyle olabilir saygı duyarım
O muzu duvara montelemek asıl SANATA SAYGI SIFIR
Çok güzel dedin.
Bir muz kadar olamamak tüketti beni.
Toparlan bro.
Müzenin sahibine lazım demek ki 😂
Şekeri düşünce yiyor zaar 😹.
Aklımızla dalga geçiyorlar 😹
Müzesini p*ndiklediğimin 😹...
Sanat ne hallere kaldı bre..
Buna sanat diyen de ne bileyim zaten 😹. Duvara armut bantlayayım ben de adına sanat diyeyim 😹.
Sen yaparsın şüphem yok
1 milyon dolardan başlar he.
Az gelir o sana
O muza sanat diyenin kafasini skm
eşeğe altın semer taksan eşek gene eşektir
Kıymetli yaa
Maymun görse o bile duvardan alıp yer 😹.
Markette daha ucuz.
Puhahahahahaha aynen öyle 😹.
Afiyet olsun
Puhahahahaha evet.
Saçmalık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?