sehirhafizasi.sakarya.edu.tr/.../
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ün eceliyle mi öldüğünü düşünüyorsunuz yoksa hastalığını hızlandırarak öldürdüklerini mi?
sehirhafizasi.sakarya.edu.tr/.../
Eğer öldürüldüğünü düşünüyorsanız sebebini açıklayabilir misiniz? Değerli fikirlerinizi öğrenmek isterim.

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatı hakkında birçok farklı iddia var ama ben kişisel olarak konuya biraz daha tıbbi ve tarihi gerçekler penceresinden bakıyorum. Açıkçası, onun planlı bir şekilde hastalığı hızlandırılarak öldürüldüğünü düşünmüyorum. Bence süreç tamamen karaciğer sirozunun doğal ve amansız seyrinin bir sonucuydu.
Şöyle söyleyeyim; Atatürk'ün yaşamı boyunca cephelerde geçirdiği zorlu yıllar, sıtma gibi atlattığı ağır hastalıklar ve evet, uzun yıllar boyunca devam eden yoğun alkol tüketimi karaciğerini çok ciddi şekilde yıpratmıştı. Dönemin tıp imkanları ve teşhisin biraz geç konulması da eklenince, hastalık maalesef geri dönülemez bir aşamaya geldi. Yani ben, onun dışarıdan bir müdahaleyle değil, uzun yılların getirdiği aşırı yorgunluk, yıpranmışlık ve içkinin tetiklediği siroz hastalığı nedeniyle, yani kendi eceliyle vefat ettiğini düşünüyorum.
Teşekkürler.
Rica ederim
Hayatının sonlarına doğru yanlış tedavi uygulandığını bir yerde okumuştum fakat kasıtlı mı, yoksa bilinçsiz bir hata mıydı bilemiyorum.
Beni Türk hekimlerine emanet ediniz diye boşuna söylemedi. Her şeyin altı doluydu. Mesajı vermişti.
Teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim.
Sanmam ecel gelmiş vefat etmiş Atatürk gibi bir liderin yaşamak isteyecegini düşünüyorum o milletini düşünüyor kendinden cok. Şöyle düşünelim yani bi asker şehit olmayı cok ister oyle her savaşta kendini ortaya atıp şehit olmaz savaşır once milletini korur onlari düşünür bunun sonunda şehitlik mertebesi varsa bile ilk once kendini düşünmez elinden geldiğini yapar olabildigince can kurtarmaya çalışır. Atatürk icin de aynı mantığı düşünüyorum o hayatta olsaydı daha guzel seyler yapardi neden kendini bilerek öldürmek istesin
Güzel düşünce.
Keşke Türk Hekimlerine emanet etselerdi.
Keşke.
Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatıyla ilgili soru işaretleri olduğunu görüyorum. Tarihsel kayıtlara ve tıp raporlarına baktığımızda, Atatürk'ün siroz hastalığı nedeniyle vefat ettiği biliniyor. Bu, dönemin doktorlar tarafından da tespit edilmiş resmi bir durum. 🤔 Onun gibi büyük bir liderin ardından bu tür soruların akla gelmesi oldukça doğal. Ancak, elimizdeki bilgilere göre hastalığı maalesef hayatına mal oldu. 😔 Sağlık sorunları, özellikle karaciğer rahatsızlığı, vefatının başlıca nedeni olarak gösteriliyor.
Cevap
24Cevap
ikisi de olabilir. bence hastalığı geç fark ettikleri için hayatını kaybetti Atam. eğer bilerekse umarım suçlular cezasını çekmiştir fazlasıyla.
Sanmıyorum çektiklerini.
Maalesef.. bu arada sana bir soru sormam lazım.
Tabiî.
🙏
Alkol diyenler var biz bu konuyu yurtta çok tartışmıştik zamanında. Bazıları da beni Türk hekimlerine emanet ediniz diyordu. Yorumlara göz attım da farklı bir düşünce görmedim. İçten bir güç değil dıştan bir güç olmalı. Zira o söz boşuna olmamalı
Benim farklı bir fikrim var, yazacağım.
Eceliyle öldüğünü düşünüyorum. Çok alkol ve sigaradan dolayı hastalığının çabuk ilerlediğini duymuştum. Ayrıca bir ülke kurdu. Kurana kadar da ne sıkıntılar çekti bakalım Atam. Kimlerle savaştı ki bu hastalığa yakalandı. Büyük ihtimalle çok düşünmekten de oldu bu hastalık. Sadece düşman ile değil kendi içindeki insanlar ile de savaştı. Çok zor dönemlerden geçmiş yani.
Yanlış hatırlamıyorsam o kadar insanın içinde duygusal olarak yalnız hissediyordu.
Bence de olabilir.
Bununla ilgili komplo teorileri içeren bir video izlemiştim. Hatta beni Türk hekimlerine emanet ediniz diye bu yüzden söyledi diyordu. Fransız doktor vardı bı tane ve sorumlu yabancı hekimler de vardı. Hatay sorunu zamanında hastalığının dışarıda düşkün gibi görünmesini engellemek için bu sözü söylemiş de diyen vardı Türk doktorları yeter Avrupa'ya ihtiyacımız yok gibi. Videoda Teslanın ölümüyle ilgili de teoriler vardı ama detayları tam hatırlamıyorum
Evet, aşağıda ben de belirtmiştim herkesten önce Türk hekimlerine emanet ediniz diye. Bir kaç kişiyle aynı fikirde olduğuma sevindim. Hatay meselesini de duymuştum. Ben de senin gibi biliyorum. Bir tane teorim daha var ama. Kimse yazmadı daha onu.
Kime ev hapsi verdi?
Atatürk ev hapsi verdi bunlara Kazım Karabekir Refet Bele Ali Fuat Cebesoy ve Rauf Orbay atladigim var mı bilmiyorum aklıma gelen bunlar ama özellikle Kazım Karabekir köşkünde yaklaşık 12 sene boyunca ev hapsi yaşadı. Köşke kimin girip çıktığı saniye saniye izleniyordu ama yani acaba mi dedirtiyor bana bunlar
Bunları da duymamıştım ama Kazım Karabekir yapmaz ya.
Eğer öldürmek isteseydi 12 yıl beklemezdi.
Vatan sevdalısı vatan sevdalısına kin tutar mı hiç?
Yarın öğreneceksin 🤪. Ben de başka parçalar birleştirdim, aslında hep aklımda olan parçalardı.
Ben şunu biliyorum bir gün Atatürke hindistandan halı hediye geliyor ve halının üzerinde atamızın ölümünü tasvir eden işlemeler var nasıl oluyorda çok zaman önceden gelen bir halıda bu ölümuyle ilgili işlemeler oluyor paranormal bir durum interneten bakabilirsiniz
Aaa bak bunu hiç duymamıştım. Teşekkür ederim bilgi için.
Öldüğüne inanmıyorum ya yıllar sonra yengi doğan çocuklar dahi onu görünce dede diyorsa her 10 kasımda boğazımın düğüm düğüm olup gözümüz doluyorum mutlaka bir yerlerde bizleri izliyor bazen de çok kızıyor olmalı 🤔
Güzel dediniz 🫠. Peki öldürüldüğüne mi inanıyorsunuz?
Ölümsüz olduğuna inanıyorum
Öldürüldüğüne inanıyorum ama bunu bence dönemin karşıt kapitalizm dünyaya hükmetmek isteyen abd ingiliz eliyle gerçekleştigine inanıyorum veya hızlandırıldıgını he yanındaki doktoru hain değildir ama onun ölümünü hızlandıranlar oldu sonraki süreçte doktoru elinden geleni yapsada yetmedi
Teşekkürler.
Ne demek rica ederim 🙂
Kendine iyi bakmıyordu maalesef sevenleri de çok fazlaydı ama atam o kadar ağır şeyler yaşadı ki sağlığını önemsememesi anlaşılabilir bir durum
Türk hekimlerine emanet edilmek istenmişti. Sağlığını önemsemese böyle demezdi diye düşünüyorum.
Atatürk ölmek için kendi de ekstra çaba sarf ediyordu. Hastalık sürecini kendisi de çok hızlandırdı. Sağlığına da dikkat etmezdi, özellikle son zamanlarında.
Sanmıyorum. Belki böyle olduğuna inandırmak istemişlerdir.
Çok sigara içtiğine inanırım ama davası olan bir adamın, çok hastayken bile Hatay'ı alan bir adamın hastalığını hızlandırmak isteyeceğini sanmıyorum.
Bu bilerek yaptığı bir şey değil zaten. Bilmeyerek yaptığı bir şey. Ama sonuç olarak bu süreci hızlandırmış oldu.
Bu tıpkı gırtlak kanseri bir insanın sigara içmeye devam etmesi gibi. Atatürk’e siroz teşhisi konulduktan çok sonra bile tedavisi devam ederken Alkol kullanmaya devam etmiştir. Doktorlar’ı bu konuda hiçbir zaman dinlemedi. Doktorlar da bıraktıramayınca, bari azaltın paşam moduna girdiler.
İlk yazdığın cümle ölmek istediğine dair.
Eceliyle öldü
Eger öldürüldüyse kendi icindeki insanlar öldürmüstür
İsmeti sevmezdi mesela ismetten zaten cok şüpheliyim ama katili dışarda farklı zihniyette vs aramayın katil içerdedir
Dede Korkut'un sözü gelir insanın hep aklına.
Neymis sözü buyur?
Hain içerdeyse kapı kilit tutmaz oğul.
👏👏 süper
Öyle ya da böyle ölmüş. Oraları düşünecek olursak Muhsin yazıcıoğlu nasıl öldü ya da suikast mi düzenlendi hala açığa çıkarılamadı
Muhsin Yazıcıoğlu'nu garanti öldürdüler. Ortaya çıkamadı değil, ortaya çıkmasına engel oldular.
Büyük olasılıkla öyle
Beni sadece Türk Hekimlerine emanet edin demesi bence öylesine söylenmiş bir söz değil… ama içini dolduramıyorum o başka😔
Aşağıda ben de aynısını yazdım. Aynı şekilde düşünüyorum.
Merakla bekliyorum Minnie
Hitler kazıyamamış bunların kökünü
Atatürk'ü kimler bu ülkeye gönderdiyse onlar fişini çekti
Atatürk'ü birilerinin gönderdiğini sanmıyorum.
Bazı bilgiler yalan ama.
Atatürk'ün Vahdettin'in ajanı olduğu falan.
Kurtlar vadisinde bir sahne var. Polat Alemdar derin devlet ile görüşüyor yani ihtiyarlarla. Bu oluşum 2000 yıldan fazlaymış orada derin devlet diyor ki Mustafa Kemal'i biz Samsun'a yolladık. Vahdettinin ajanı olması imkansız.
Kurtlar Vadisi Pusu evreninde İhtiyarlar Heyeti, Türk devletini 2000 yıllık tarihi boyunca gizlice kontrol eden ve koruyan en üst düzey derin yapıdır. İhtiyarlar, dizide Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü de bizzat bu heyetin görevlendirdiğini ve yönlendirdiğini açıklamışlardır.
Hocam, bu konu üstünde çok düşündüm ama sonra diğer Türk ülkelerinde ve bizim ülkemizde beklediğimiz kişiler ortaya çıkmayınca inancımı yitirdim.
En tepeye yükselecek kişiler.
Atladıgın çok önemli konu var ama, o hiç ölmedi..
O başka ve şüphesiz 😻.
Ölümü erkene alınmış olunabilir bilmiyorum fakat böyle bir şey olduysa sebep belli, 2. dunya savaşında ülkenin başında büyük bir lider olursa özellikle misak-ı milli sınırları hedefiyle düşman ittifaka katılma tehdidiyle alabilirdi. Mesela Almanya'yla ittifak tehdidi ile İngiltere'den Musul'u tekrar alabilirdi vs.
Bilge Kağan duruşu değil Türk duruşudur. Hiçbir isim Türklüğün önüne geçemez
Bilge Kağan atamızdır, Bilge Kağan duruşu derler. Tıpkı el hareketiyle Bozkurt yaptığımız gibi. Sadece Türk duruşu derseniz o zaman hangi duruş olduğu anlaşılmaz.
Bilge Kağan atamız değil demedim. Tarihimizde yüzlerce önderimiz oldu ruhları şâd olsun. Fakat hiçbir simge şahıslara indirgenmemeli. O duruş Türk duruşudur ve bir Türk olan Bilge Kağan da öyle durmuştur. İsminden önce kanı vardı
Şahıs dediğin kişiler olmasa tarih yazılmayacaktı, o harekette olmayacaktı! Siyasi partilerle ilişkilendirilmesine karşı çıkarız ama hareketlerin asıl sahibine de saygı duyarız. Bugün o duruş varsa Bilge Kağan sayesindedir.
Şahıslar Türk milletini yuceltmemistir. Türk milleti asil kanı sayesinde büyük şahsiyetler çıkarmıştır. Vefa tâbi olmalı ve var. Fakat onlar Türk milletini değil Türk milleti onları var etmiştir
Türk milletini pek çok Türk devletini de yıkmıştır. Gerçeklerle yüzleşmeye ne dersiniz? Bu duruş Bilge Kağan duruşudur ve Türkün duruşudur. Asıl bir kana sahip olmak, Türk olmak iyi bir savaşçı olmak için yetmez. Keskin bir zekâya sahip olmak, doğru insanlara destek vermek lazımdır. Keskin zekâya sahip bir lider olmasaydı eğer, Türk milleti de tarihte kaybolmaya mahkûm olurdu. Şu an kimi var edebiliyoruz mesela bu düzende? Hiç kimseyi.
Türk milleti zaten tarih boyunca zor zamanlarda ya da başı boş iken lider yaratmakta hünerli olduğu için tarihe damgasını vurmuştur. Hiçbir zaman bir lider çıkıp Türk Milletini ihya etmemiştir, Türk milleti ihtiyaç duyduğu için doğru kişinin etrafında orgutlenmistir. Olayı sadece liderlere indirgemek diğerlerini sadece koyun gibi denileni yapmakla itham etmek gibidir. Bilge Kağan olmasa kardeşi çıkar o olmasa amcası çıkar. Türklüğe ait bir sembol hiçbir zaman tek şahsa indirgenemez mâl edilemez
O hâlde Rusların asimile ettiği Türkleri ne tarafa koyacağız 🤪? Halk her zaman biri tarafından yönetilmeye ihtiyaç duymuştur, çünkü kendi başına hareket etmeye cesaret edemez halk. Şu an tıpkı güçlü partilere oy verip, asıl kurtarmak isteyen partileri oy almaz diyerek görmezden gelindiği gibi.
Türk milleti bölündüğü için olmasın o? Çoğu batıya göçüp doguyla bağı kopardığı için olmasın? Ruslar en güçlü döneminde iken yalnız kalmış bir orta Asya var. Bunu sadece liderin olmayisina yormak saçma olur. Gerçekçilik de lazım. Mesela Atatürk gibi bir lider vardı fakat Musul kaybedildi. Atatürk iyi bir lider olmadığı için mi kaybettik?
Atatürk kaybetse de Türkler asimile olmadı.
Ya şu kadın milletine en başta haklısın demek lazım. Konuyu öyle çekip ceviriyonuz ki helal olsun
Irakta ki Türklerde asimile olmadı. Kimliğini unutmak istemeyen unutmuyor yalnız kalsa da. Böyle diyince haklı olmuyorsunuz.
Suriye'de neden asimile olundu peki? Mesela kuzey Suriye'de asimile olmuş milyonlarca Türk var
Irak'ta Atatürk'ten sonra da asimile olunmadi. Demek ki sadece liderle ilgili değil
Neye dayanarak asimile olduklarını söylüyorsunuz?
Sen Suriye'de 2 milyon Türk olduğunu mu sanıyorsun? Bir o kadarı da araplaşmış kürtleşmis Türk vardır.
Uzağa gitme Anadolu'ya bak. Günümüzde Kürtçe konuşan öz be öz kaç Türk kökenli aşiret var
Var, evet. Tehditle Kürtleşmeye zorlanmış Türkler var. Bunu inkâr eden mi var?
Demek ki asimile için sadece lidersizlik değil farklı etkenler de varmış
Evet, var ama oyun da oynayabilir insan isterse, öyle değil mi?
Babanın kaç çocuğu var?
Seni ilgilendirmez.
Konuyu bir yere bağlayacaktik tepkiye bak ya. Neyse kusura bakma
Dünyada yaşayan büyük adamların bir çoğu kendi eceliyle ölmemiştir.
Kesinlikle.
Tarihte örneği çok. Atatürk'ün ölümüne siroz diyorlar ama siroz olmadığını söyleyen de çok. Ölümü şüpheli ama gerçeği tabii ki gizleniyor. Bu ülkenin başına öyle bir adam fazla gelmişti ve bu ülke için emelleri olanları engellemişti. Ölümünün normal olduğuna ben de inanmıyorum ama tabii ki gerçeği de bilmiyorum ve bir teorim yok.
Siroz olabilir ama hastalığını hızlandırmış olabilirler tedavi etmek yerine.
Olabilir. Bilgim yok. Sen ne düşünüyorsun peki?
En son açıklayacağım.
He tamam bekliyorum o zaman. Merak ettim fikrini.
Azıcık mesajları verdim soru da ama daha büyüğünü en sona saklıyorum.
Beni Türk hekimlerine emanet ediniz, sözünden bahsediyorsun sanırım. Hiç bu söz üzerine düşünmedim o yüzden fikrini merak ettim.
Evet ama farklı düşündüğüm bir şey daha var. Onunla bağlantılı olduğunu düşünüyorum.
Sanırım onu en son açıklayacaksınız.
Evet 🥹.
Açıklamanızı bekliyorum o zaman. Çok merak ettim. Teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim.
Vayy o yüzden beni Türk hekimlerine emanet edin dedi. Atatürk'e istedikleri kadar mason desinler ama bence de değildi. Mason olan birisi mason localarını kapatmazdı.
Bir taraflarını yırtsalar da değildi evet 😹.
Mekanı cennet olsun, eceliyle ölmüş gibi ya sen ne düşünüyorsun?
Ruhu şad olsun. Güncellemeye yazacağım sonra.
eceliyle öldüğünü düşünüyorum. neden hızlandırarak Atatürk'ü öldürmek istesinler ki.
Var bir fikrim, en son açıklayacağım.
Tabiî ki. Hemen ilgileniyorum.
@Asya_2275 bana da moderasyon konusunda istediğin zaman ulaşabilirsin. Yardımcı olurum seve seve
Yardım eder vallahi 🫠.
@Gözleme2002 teşekkür ederim 🙏🏻🌸
Ben birileri tarafından öldürüldüğünü zehirlendirildigini düşünüyorum
Kesinlikle.
Eceliyle öldü doktorlarını dinlemezdi. Ölene kadar yapılmaması gereken herşeyi yapmıştır. Rızanur un hatıratlarında bizzat vardır bu durum.
Boş boş şeyler ya. Herkes bir gün ölecek. Sabahlara kadar içip Saat öğleden sonra zar zor uyanan birisinin hastalıktan ölmesi beklenir.
Atatürk kendi ölümünü kendi hızlandırdı aslında. Eceliyle öldü tabi, keşke kendine daha iyi baksaydı.
İnönü öldürmüş olabilir. Atatürk hiç sevmezdi zaten onu.
Öldürüldü ise belkide ikinci dünya savaşında ülkenin başında görmek istemedikleri içindir
Siroz hastaligi biliyorum ben
Hasta olduğu doğru.
Büyük olasılıkla hastalığının ilerlemesiyle, doğal bir ölüm gerçekleşti.
İkisi de olabilir
Saygılarımı sunarım büyük öndere
sağlığını önemsemiyordu ne yazık ki
Öldürüldü.
Hastalıktan öldü diye biliyorum.
Eceldir
Miillli chf
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?