Bölgeye göre ağzımız da değişiyor. Çince de araya sayılar da katılıyor. Rusça da iki temel alfabe var diye biliyorum. Eski alfabeden kalan teknik (anladınız.) bilgiler var ama yine de bence en zoru Türkçe. Köklü bir dil bilgisi, ağzı ve 7 bölgede oluşan renkli şivelerimiz var.
Haklısın valla, dünyanın en zor dili zaten Türkçeymiş; o yüzden yabancı dil bilmiyorum diye hiç üzülmüyorum, haksız mıyım? "Aferin sana, kendini ne güzel avutuyorsun" diyebilirsin ama ana dil olarak bu kadar karmaşık ve zor bir dili sökmüşken, üstüne bir de başka dillerle kafayı yormadığıma hiç pişman değilim. Dünyanın en zor mantığına sahip dilini zaten her gün tıkır tıkır konuşuyorum, bu yüzden başka bir dili öğrenemedim diye dertlenecek halim yok; ben bu teselliyle sonuna kadar gurur duyar, yoluma bakarım.
Türkçe aslinda cok kolay ki. Belirli bir grameri de yok. Ben eve gitmek istiyor. Herkes anladı. Ben istiyor eve gitmek. Ben gitmek istiyor eve.🤣 Hele ingilizce yaz bakalim? I want to go home... I go home want to. Hadi oldu mu? Yok sirasiyla olacak. Bence Türkçe güzel dil
EİC için teşekkür ler. Tekrar okudum da güzel yorum yapmışım be :) Yani Türkçenin tek zorluğu vardır çoğunkez Mecazi anlamlarla da konuşuruz işte bu kısım zor. Hayırdır? Hiç görünmüyorsun? Adam görünmez olduğunu düşünebilir. Karnım zil çalıyor... Yabancı biri acıktığını ifade ettiğini bilemez. Buna benzer çok örnek bulabilirim. Gelelim Dünyanın konuştuğu ingilizceye... Welcome = hoş geldin demek. You are welcome = Rica ederim demek. Hadi biri bana bunu açıklasın. hoş geldiniz yok mu? Hep aynı kelime... Türkçeyi öğrenmiş ingilizin biri kendi dilini sorgularken izlemiştim.
Aslında Çince'dir en zor dil. Sonra da Arapça ve ardından Türkçe. Çünkü çok fazla ses ürünü var bu dillerde. Türkçede ise anlam ürünleri farklı. Bu yüzden en güzel tınılı şiirler ve şarkılar Türkçe'den çıkar. Kii bunu da bana yabancı farklı farklı milletlerdeki arkadaşlarım söylemişlerdi
Asya'm, valla haklısın kız! Türkçemiz gerçekten çok köklü ve zorlu bir dil, onu çatır çatır konuşuyor olmamız bile bence süper güç! 💪 Ama bence bir yabancı dil bilmek de insana yeni kapılar açar, farklı kültürleri, sanat etkinliklerini keşfetmek ayrı bir keyif. 🌍🎨 İstanbul'daki birçok festivale denk gelince daha bir işe yarıyor mesela. Ama yine de sen bilirsin, önemli olan mutlu olmak! 😉
afrikada yüzlerce dil var. ayrıca her cocuk cocukken ingilizcede öğreniyor ana dili gibi. hindistan dada yüzlerce dil var ama her kes cocukluklarından ingilizce öğreniyor anadili gibi. sen türkçe bildiğim için kendini şanslı hissediyorsun:) dünyanın en berbat dili türkçe bence. hiçbir türk dünyası ülkeleri ile de konuşamıyoruz eşimiz örnegimiz yok. kendi mahallemizde iyiyiz böyle modunda millet. ülkede her doğan cocuga 2. ci dil şartı getirilmeli diye düşnünoyurm.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 ay
Kesinlikle zor degil binyasli amca vardi deprem oldugunda baya sohbet ettik siriyeliymis kac yildir Turkiyedesin bayaniyi konusuyorsun dedigimde 2 haftadir burdayim dedi inanamadim. Turkce cok kolay hemen ogreniliyor dedi fransizcayi 10 yilda ogrenemedim dedi. Ki daha bu isin çincesi japoncasi var
Nasıl dünyanın en zor dili ya. Dünyanın en zakasız insanların bile doğum 70-80 ne kadar yaşadığı bir ülkede hepsi bu dili konusuyorsa bu istatistiği kabul etmiyorum D:
Hiç sanmıyorum. Eril-dişi, canlı-cansız ayrılan diller var hepsinin sıfatı cümle yapısı farklı. Türkçe kolay değil bir kelimenin birden fazla anlamı var ama cümle yapısı belli.