Gelip de "kolay" demeyin. Daha yazmasını bilmiyorsunuz. 😂
Bu kadar Türkçe yazmayı bilmeyen buraya nasıl toplanmış? 😄
Gelip de "kolay" demeyin. Daha yazmasını bilmiyorsunuz. 😂
Bu kadar Türkçe yazmayı bilmeyen buraya nasıl toplanmış? 😄
Bence zor bir dil sayılır ama güzelliği de biraz oradan geliyor. Çünkü bir kelimenin tonu, cümlenin dizilişi, eklerin kullanımı bile anlamı bayağı değiştirebiliyor. Dışarıdan bakınca zor ama içine girdikçe çok zengin bir dil olduğunu hissettiriyor. Yani kolay lokma değil ama doğru kullanıldığında insanın derdini de duygusunu da çok güzel taşıyor.
Bize zor gelmiyor ama ben genel olarakta zor bir dil olmadığını düşünüyorum. Zor yanları ek sistemi olabilir yani bir kelimeyi birçok ekten kullanabiliyoruz. Mesela siz, sizler, sizlerin gibi kelimeler ama kolay yapan yönüde Türkçe'nin yazıldığı gibi okunuyor olması ve kelimlerin cinsiyeti olmaması mesela Fransızca ve Almancada nesneleri cinsiyetleştirme var ama bizde bu yok. Yani ne çok kolay diyebiliriz ne de çok zor diyebiliriz.
Aslında çok zor bir dil.
: )
Küçüklükten beri kullandığımız ve dikte edilen olduğu için ben yorum yapamam. Mesela Japonca çok zor geliyor bana ama baktığında çocukları gayet kolay öğreniyor. Bence sürekli maruz kalmakla alakalı.
Evet zor dil miş
Rica ederim 🙏
Geç bile kaldım 😀
Ah genç dostum 😊 Türkçe gerçekten kıvrak bir dil ve bazen insanı zorlayabiliyor ama bu zorluk da güzelliğinin bir parçası bence 😄 Yazım hataları sosyal medyada bolca görülüyor çünkü insanlar hızlı yazıyor. Biraz özen gösterince her şey toparlanıyor merak etme ✍️✨ Dilini geliştirmek için bol bol okuman yeterli olur.
Cevap
11Cevap
zor bir dil evet
Çok zor
Türk olmayan yani Türkçe ile büyümeyen biri kolay kolay öğrenemez ki zaten uzun yıllar Türkiye'de yaşayan yabancılar bile tam ogrenemiyo
Açıkçası biz de bilmiyoruz. Dil bilgisi, gramer, okuduğunu anlama vs sınavına girsek çoğumuz düşük not alırız. Bu da bir gerçek.
Öğrenmesi zor "ileri "seviye dil olarak kabul ediliyor ve Dünya 'nın öğrenilen en zor 10 dilinin içerisinde ilk 5 'te yer alıyor.
Seni görünce başkasının sorusunda sanıyorum kendimi. Ben bu cevabı ne zaman yazmışım diyorum. Bu nedir arkadaş 😂
Bizim kolay olsa da yabancılar için gerçekten zor bir dil. Dilimizdeki bazı sesleri çıkaramıyorlar mesela. Çekim ellerimizde zorlanıyorlar. Bazı kelimelerin tam karşılığı olmadığı için zorlanıyorlar. Aslında zor bir dilmiş.
Türkçe kendi içinde karmaşık ama yabancı dil olarak öğrenilmesi çok daha zor. Bu kadar yazmayı bilmeyen insanlar da başka dillerde aynı durumda.
Evet çok zor benim Rus bir arkadaşım vardı o zamanlar o Türkiye'ye taşınalı 5 yıl olmuştu sadece günlük kullandığımız cümleleri söyleyebiliyordu kendisi de demişti Türkçe çok zor bir dil diye
Bütün ülkelerin arasından en zor dil olarak Türkçe dili seçilmiş..
Yazması gelince konuşma zor ise yazmak daha zordur ya..
Biz bile düzgün konuşamıyoruz yabancılar nasıl konuşsun reis
Aynen.
Vollahi en gozel turhceyi ben bilerim. Hemide koyden daa te dunen geldimdi sksjssh
Zor bir dil. Sondan eklemeli olması en büyük etken. İngilizcedeki mantığı anlayamıyorsun.
Evet sondan eklemeli bir dile sahip olduğumuz için aşırı zor
Zor ama biz doğuştan öğrendiğimiz için daha kolay geliyor
Türkçe yazıldığı gibi okunmaz ama okunduğu gibi de yazılmaz.
Zor ve çaba isteyen bir lisan. Derin ve değerli olduğu için bu çabaya lâyık
Zor valla kolay değil yanlış yazarsan ve konuşursan pis yerlere gider...
yani ama çince arapça günümüz şartları yüzünden latince antik yunanca daha zor
Yok ula en kolay ve en zor dil
İkisi bir arada.
Benden daha düzgün yazana rastlamadım henüz
Sona nokta koysan belki inanırdım.
O kadar da ciddi bir yer değil (:
Resmi evrak yazmıyoruz.
Türkçe resmi evrak dili değildir. Ana dilimizdir. İnsan hiç olmazsa iyi yazdığını iddia ederken dikkat eder bence.
Yabancılar için zor evet
Niye zor olsun ki ben çok seviyorum
Zor.
Evet zor
Bizi kolayl
En zor dilmiş
Zor tabi
Hayır değil
Evet zor bir dil 🌸
En zor dillerdenn
Grammeri zor
Sonradan öğrenenlere sormak lazım