Bu ifade daha çok hadis rivayetleri ve yorumlarla yayılmıştır.
Bu söz sizce gerçekten hayata dair bir gerçek mi yoksa abartı mı?
Bu ifade daha çok hadis rivayetleri ve yorumlarla yayılmıştır.

İnsan tek bir hakikatten doğmuştur, erkek ve kadın aynı nefesin iki tezahürüdür. Kaburga kemiği, insanın içtenlik ve koruyuculuk yönünü temsil eder; kadının bu kemikten yaratılması, onun erkeğin dışından değil, içinden, özünden doğduğunu işaret eder.
Böylece kadın, erkeğin tamamlayıcısıdır; ne üstün ne eksik, bilakis aynı hakikatin farklı yüzüdür. Hak, insanda cemâl ve celâl sıfatlarını birleştirir; erkek celâli, kadın cemâli temsil eder. Kaburga kemiği metoforuda da bu birlikteliğin sembolik bir dili olarak okunmalıdır.
İşte bu yüzden “kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratıldı” ifadesi, bir eksiklik değil, bir yakınlık ve içtenlik göstergesidir. Kadın, erkeğin yanındadır; onun üstünde değil, altında değil, hem zaten ruhta cinsiyet yoktur…
Gerçek mümin, ayet ile hadisi bir görür; çünkü tevhid üzere olmak onun varlık sebebidir.
Nisa Suresi 80: Kim Peygambere itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur...
Âl-i İmrân Suresi 31. ayet De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir.
Peygamberi sevmek, Allah’a yakınlığın kapısıdır. Kur’an’ın açık beyanı şudur: Allah sevgisi, Peygambere tabi olmakla ispat edilir. Dolayısıyla Peygamber sevgisi olmadan Allah’a yakınlık mümkün değildir.
Lekum dînukum ve liye dîn
“Sizin dininiz size, benim dinim bana.
İyi günler.
Kadının, erkeğin kaburga kemiğinden yaratıldığını Musevi inancı söyler, gerçekle bağdaşmaz.
Biz de daha güzel bir söz var, Neşet Ertaş söylüyor: kadın insandır bizler ise insanoğlu
Kanka, bu söz bence gayet hayatın gerçeği! 🚀 Kadınlar kendi başına güçlü ve varoluşun ta kendisi. Biyolojik olarak da hepimiz bir anneden geliyoruz, kimse kimsenin kemiğinden falan çıkmadı. O yüzden abartıdan çok, direkt olayı özetlemiş bir cümle bu ya. Çok net! ✨
Cevap
8Cevap
Kadından çıktı herkes evet
Feminik bir soz efenim bu. Boyle sozlere cinsiyet ayrimi yapan sozlere karsiyim..
Bu konuda hava atilmasi ve ya ustun tutulmasi yanlistur efenim herkes esittir
Kadınla erkeğin arasını bozmaya yönelik bu tür paylaşımların iyi niyetli olmadığını düşünüyorum.
3-5 tane soysuz feministin sözü. Kemik kısmını bilmem.
ayetde geçiyor hepsi kuranda görmedim Sizi tek bir nefisten yarattı, ondan da eşini yarattı kuranda gecen bu
Öyle olmuş olsa bizden olmuş olsanız ne olacak ki? Bunu aşağılayıcı olarak neden görüyorsunuz. Birbirimiz için değilmiyiz sonuçta. Birbirimize eş olalım diye 2 farklı olmadık mı. Neden nefret.
@ m. Dan çıkmışsam ne olmuş? Kötü mü ki? Yarın evlatlarım da bir başka @ m. Dan çıkmayacak mı. ya da benden düşmeyecek mi rahme. @ m yahut kadın kötü tiksinç bişey mi ki tiksineyim. Utanayım bundan. Bana eş yoluma yoldaş değil mi ki utanayım bundan
ben soran tarafım yani herkes farklı düşüne bilir X platformunda erkekler kadınları aşağlamayı sever ) o yüzden gercekde nasıl diye sormak gerekir nefretlik bir konu yok
Kadınlar erkekleri erkekler kadınları her platformda aşağılamaya bayılır oldu. Etki tepki olayı sanırım. Bu birilerinin işine yarıyor fikrimce ama kim bilmiyorum. Erkeğin ve kadının işine yaramadığı da kesin ama. Yazık. Güler geçerim.
Ben de başta okudum dedim acaba hangi Bir söz daha önce duyduğum bir söz mü 😂😂
duymuşmusun?
İnan İlk defa duydum 🙂 sen biliyor muydun peki Yoksa tesadüfen mi karşılaştın bu sözle
X de gördüm mantıklı geldi
Gerçekten çok mantıklı. Hani böyle felsefi konuşur ya bazı tipler al işte onlara en iyi cevap
Banane kim nerden ciktiysa. Milyon milyar yıl önce olmuş bitmiş bir şey çok da önemli değil
Gerçek
Gerçek
Agir bir tabir
Daha kibar bir dil olabilirdi
Ama anlam doğru
Mantikli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?