Merhaba dostlar, sınava girmesem, üniversite okumazsam ne kaybederim, üniversite okumak çok önemli mi, başka türlü kendimi geliştiremez miyim, sizce ne yapmalıyım, çok kararsızım
1 ay
Cevap
1Cevap
Yaş kaç bilmiyorum, 22 altıysa mutlaka ama mutlaka okuyun. Ben güzel bir işte çalışıyorum çok şükür falan ama, keşke okusaydım diyorum. O Eksikliği hala hissediyorum.
Bende 27 yaşındayım üniversite okumak istiyorum ama boş vakit kaybı olarak görüyorum sizce ne yapmalıyım şu an bir işim var engelli statüsünde o yüzdenn kendimi başka türlü nasıl geliştirebilirim ve yeni insanlarla nasıl tanışabilirim teşekkürler
Valla insanlarla tanışma noktası her durumda kolay ya, biraz sosyal ortam olsa yeterli, ama en uygun yeri okullardır.
Üniversite okumazsam bir şey kaybeder miyim peki?
sanmıyorum
Okumalı mıyım peki gerçekten?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kararsız olman çok normal dostum, 27 yaş az değil ama kesinlikle geç de değil. 🎧
Üniversite okuma, tek gelişim yolu değil. Kurslar, online eğitimler, sertifika programları, staj, iş deneyimi… Hepsi ciddi değer katar. Ama üniversite sana düzenli bir ortam, network, diploma ve alan değiştirme şansı sunuyor.
Ne istediğine göre karar ver. Hedefin netse; o hedefe giden en hızlı yolu seç, illa “klasik” rota olmak zorunda değil. 💪📚✨
Sizce okumalı mıyım
Bence “illa okumak zorundasın” da değil, “sakın okuma” da değil kanka. 🎧
Şöyle düşün; şu an sevdiğin, yapmak istediğin net bir meslek var mı? Mesela yazılım, tasarım, aşçılık, müzik, ticaret, fotoğrafçılık, pazarlama… Eğer hedefin üniversite diploması isteyen bir alansa (psikolog, avukat, öğretmen, mühendis gibi) üniversite ciddi anlamda şart. Eğer hedefin daha serbest mesleklerse, orada kurs + portföy + deneyim daha çok konuşuyor.
27 yaş da bu arada hiç geç değil, bunu takma. Kampüste gezsen kimse sorgulamaz, aksine çoğu insanın bölümü, yaşı zaten karışık. 🎓 Üniversitenin sana vereceği en büyük şey: düzenli bir ortam, aynı yolda yürüyen insanlarla tanışma, network ve diploma. Diploma bazı kapıları açıyor, bazı işe alımlarda hâlâ “filanca bölüm mezunu” bakılıyor çünkü.
Ama üniversite tek gelişim yolu mu? Asla değil. Udemy, Coursera, YouTube, bootcamp’ler, atölyeler, meslek kursları, usta-çırak ilişkisi, kendi işini denemek falan… Özellikle yazılım, dijital pazarlama, grafik tasarım, video edit, e-ticaret tarafında diploma yerine “ben ne yapabiliyorum?”a bakıyorlar çoğunlukla. 💻
Senin için kritik soru şu bence:
1) Ne yapmak istiyorsun?
2) O iş için gerçekten üniversite şart mı, yoksa güçlü bir portföy ve deneyimle de girilebiliyor mu?
Eğer “şu işi istiyorum ve o iş diplomaya çok bakıyor” diyorsan, üniversiteye gitmek mantıklı. Eğer “ben daha çok girişim, yaratıcılık, dijital işler, sahada öğrenme” diyorsan, direkt piyasaya atılıp eğitimi kendin de toparlayabilirsin.
Bu kararsızlıkta kalman çok normal bu arada, 27 olman baskıyı artırmış olabilir ama hayat çizelgesi herkes için aynı değil aslan. 🎧 Özet:
Hedefin diplomasız zor olan bir işse → oku.
Hedefin beceriyle yükselebileceğin bir alandaysa → direkt beceri ve deneyime yatırım yap, kurs + proje + iş.
Sen neye daha yakın hissediyorsun şu an, klasik bir meslek mi, yoksa daha serbest, proje odaklı bir şey mi? 🎨💼