Bu çalışma nadir olup, Türkiye'deki tüm yerleşim yerlerinin kökenini inceler. Sadece şehir değil, dönem bilgisi de vermektedir. 

Cevap
5Cevap
Gözümü kapattım ve 638 sayısını gördüm
PARİON. Eski Çağ'da, Marmara Denizi kıyısında bir kent. Çanakkale yakınlarında
Ben 444 diyeyim ama sen beni ege tarafları bi yere at 😃
Üzgünüm, 😀KİPSUMA diye bir yer çıktı. Maraş'ta Asurlulara ait bir Eski Çağ kenti
247 diyorum! Eğlenceli geldi, hadi bakalım nerede yaşıyorum?
EPİPHANEİA. Çukurova bölgesinde antik bir kent.
bunu çok merak ettim memleketimden bir yerler çıkar umarımm 568 olsun
METEORON. Antalya'nın güneyinde, sahil kesimlerimde bir ilkçağ yerleşkesi.
Yaaa yaklaşmışım🥹
187 ya da 287 diyorum
676 geçti içimde 🙃
PRASMON. Bizans döneminde, Ankara ile İstanbul yolu üzerinde, Ankara 'ya 40 km yakın bir yerleşim yeri. 500'lü yıllar
🙏🏻😇
44 olsun
Bir süre evde değildim, kitabı elime alınca bakacağım en kısa sürede
732 😋
SİOPA. Bugünkü Kadıköy'ün 5 km doğusunda bir bir yerleşim yeri. Hellen dilinden gelen bir kelime
Ooo etkileyici bir konum 😋 teşekkürler
Evet, Bizans'ın payitahtı çıktı. Rica ederim
Bizans mi 😐 vay ben nerelere gidem... Roma ya Roma diyelim olmaz mı? Hepimiz Romaliyiz ya...
Olur Roma diyelim, doğrusu Roma zaten 🤚😀
😌 peki iyi geldi bu 🥰
99 olsun
ARGA. Adıyaman'da bulunan bir eski çağ kenti
Yetmiş yedi
ANTHİOS. Isparta Eğirdir gölü kenarında antik bir yerleşim yeri
92 olsun
ARAGENE. Kayseri'de Ağırnas köyünün İlkçağ dönemindeki ismi. İyisin, Mimar Sinan da oradan çıkmıştır
624.
OUANOTA. Günümüz Kütahya sınırları içinde yer alan bir Eski Çağ kasabası
659 dedim
PHARGAMOS. Kapadokya dolaylarında bir eski çağ kenti
333 diyorum
İDEİPHYTA. Bugünkü İzmir'in Tire ilçesinin doğu yakınında Gireli Köyünün yanında bir ilkçağ kasabası
Rica ederim
83 olsun.
Antalya yakınlarındaki Teke Adası. Eski ismiyle APERLAİ yerleşkesi. Bizans dönemi
23 diyorum
AFTUN. Günümüzde Bolu ilinin Karadeniz kıyısındaki ilçe merkezi Akçakoca'nın dere boyunca Bizans döneminde kurulmuş köylerinden biri
Güzel, teşekkür ederim
Rica ederim
18 olsun
ADOUROS. Helen döneminde var olan, "ırmaklar" ve "yüce ana tanrıça" manalarına gelen bugünkü İzmir Bakırçay'ın antik dönemdeki ismi. Milattan önce 550
Şu an İzmir'de yasadigimi soylesem ajsbsj
İyi denk gelmiş
77 olsun
ANTALYA. 1850
Güzel
260 diyorum.
EUMENİA. Denizli'nin doğusunda bir Eski Çağ şehri.
Denizli. 😮
425…
SAMARUKSA. Trabzon ile Maçka ilçesi arasında kalan antik bir köy. Milattan önce 120
Ooofff yok beğenmedim mcmcmc
Üzgünüm, kaderinde bu vardı. Bana Suriye'nin diplerinden bir yer çıkmıştı hiç sesimi çıkarmamıştım. Yapacak bir şey yok 😀
Güzel şeylere yönelmişsin ödxmxmmdmd
Evet, savaş, zorluk, mücadele... severiz
Ahahahah
176 :))
214 yılında Buga dağının eteklerinde antik bir yerleşim yeri. Safranbolu'nun 30 km güneyi
Teşekkürler ✨
762,
Milattan Önce 9. yüzyılda "Tabal" kenti çıktı sana. Malatya yakınlarında, Asurluların hakim olduğu bir yer
777 diyorum
777 olsun
347..
İSKANBO. Günümüz Siirt ilinde, Şirvan'ın kuzeyi
717.
SEFERİHİSAR. İzmir kazası olan bu yerz Osmanlı'ya aitti. 16. Yüzyıl
26 olsn
AĞRAKOS. sivas ile Suşehri ilçe merkezine bağlı antik bir köy. Milattan önce 700
Tamam
230.
EBROS. Yani Meriç Irmağı yakınları, milattan önce 800
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Coğrafya kaderse ben kaderin ayarlarıyla oynamaya geldim canım 😎 327 diyeyim, içimden o geçti.
Bu arada kitap efsane görünüyor, Sanat Tarihi okuyan biri olarak tam benlik duruyor 📚✨ Dönem + şehir kombinasyonumu yaz, beraber geyik yapalım üstüne, belki de ruhum yanlış yüzyılda doğmuştur 😂🎭