Ben fazla zeki olmanın çok iyi olmadığını düşünüyorum. Sizce çok zeki olmanın dezavantajları nelerdir? Bu normal zekayı kastetmiyorum, üstün zeka.
1 ay
İnsanların yaptıklarına tahammül edemiyorsun en başta. Çünkü çok aptalca geliyor. bir şey olmadan farkediyosun, nasıl ilerleyecek sonuç ne olacak. Ama etrafındaki sorumsuz kalabalığın bundan haberi yok tabii. Düşüncelerini ve seni anlayan yok en büyük sorun bu. Bu sepepten ötürü genellikle yalnız kalırsın.
Yalnızlık. Ama bu da göreceli bir dezavantaj olabilir. Çok zeki olmak kesinlikle iyi bir şey değil. Garipsenmelere alışmak gerekiyor. Zira anormal ve değişik olan kişi olunuyor. En doğru tespitlerde dahi "ne konuşuyor la buu" gibi söylemler sık duyuluyor. Yüksek empati ile ortama uygun davranmaya çaba gösterilsede anlık boşluk ile belki anlaşılırız direk yapılan konuşmalar ne yazık ki karşılık bulmaktan ziyade eleştiriler getiriyor. Yüksek empatinin zorluğu çok kötü. Anlık boşluk ile karşılık bekleniyorama sonuç hep hüsran. Muhtemelen böyle düşünür, şöyle düşünür denilen durumların hepsi hiç öyle düşünülmüyor. Her neyse konu çok uzun konuş konuş bitmez :)
Yani neye kullandığın ve sende nasıl etkiler oluşturduğu önemli. Üstün zekan sana kazandırıyorsa ne güzel, yok kazandırmıyor dertlendiriyorsa o zaman sıkıntı
Evet her şeyin fazlası zarar. Çok zeki olunca hayat anlamsız geliyor depresyona bunalıma meyilli oluyorsun intihara meyilli oluyorsun. Çok aptal olunca da doğal seçilim dediğimiz hadise gerçekleşiyor. Aptallığın verdiği cesaret yüzünden riskli şeyler yapmaya ve ölmeye yatkın oluyorlar. En iyisi 110 IQ civari falan
Üstün zekâ bazen tam bir mental yük olabiliyor kanka 🧠✨
Dezavantaj olarak: insanlara ayak uyduramama, fazla düşünmekten kaygı, yalnız hissetme, her şeyden çabuk sıkılma, otoriteyle çatışma, “anlaşılmıyorum” hissi.
Yanlış ortamda desteklenmezse depresyon, tükenmişlik de tetikleyebiliyor 😔
Zekâ güzel ama duygusal denge ve sosyal çevre yoksa baya yorucu.
Cevap
2Cevap
Bence başa bela çünkü zeka farkındalık getirir. Ne kadar zekiysen farkındalığın o kadar yüksektir ve bu da resmen bir lanet. Hayatı kabusa çevirebiliyor.
Üstün zekayı bilmiyorum da
Çok herşeyi didiklemek herşeyi incelemek üzerine fazla düşünmek insanları iyi analiz etmek ve sezgisi yüksek biri olmak da buna dahilse evet kötü bir şey
İyi birşeymiş gibi gözükse de duracağın yeri bilmezsen delilik boyutuna da taşınma riski var.
😅 Yorar be, her şeyi bilmek.
Hic olmadım ki nereden bileyim bacım
Zeki insan ben zekiyim demez
Yalnız hissetmek
Çok yorucu
Insanı çok yorar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?