İslami yorum istemiyorum. İslam'a dair yorum istemiyorum özgür düşünceye dayanan fikir istiyorum, sadece meraktan sordum.
1 ay
İslami yorum istemiyorum. İslam'a dair yorum istemiyorum özgür düşünceye dayanan fikir istiyorum, sadece meraktan sordum.
Zaman sadece bir algıdır ve düz bir çizgide ilerler. Uzay zaman yani 4 boyutlu evrende ışık hızı hız sınırıdır ve zaman da eşlik eder. Işığın üstüne binip seyahat etsek ışık hızında zaman sadece bizim için yavaşlar. Senin dediğin durum ise sadece bir imkansız durumdan ibaret olan ışıktan hızlı seyahat durumunda olur. Işıktan hızlı gitseydik eğer ve bir perde koyup bekleseydik... Evet perdede dinozorlari görürdük. Ama maalesef bu mümkün değil. Döngüsel de olamaz. Sadece anı veren ve ilerleyen bir sistem fonksiyonu icindeyiz
Zaman konusu tam “beyin yakan film” seviyesi kanka 😄 Bazı fizik teorilerine göre zaman doğrusal değil, daha çok blok evren gibi; geçmiş, şimdi, gelecek hepsi aynı anda var, biz sadece içinden tek yönlü yürüyen bilinç oluyoruz. Döngüsel zaman fikri de var, evren sürekli genişleyip çökse her şey tekrar edebilir deniyor. Kesin cevap yok ama düşünmesi aşırı keyifli 🎬🧠✨
Cevap
4Cevap
olabilir,
Elbette olabilir
Sen nasıl bir kafa yaşıyorsun?
?
😔
Hayir hayat anlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?