Dünyada birçok dil var konusulan siz hangisini bilmek isterdiniz?
Cevabın nedir?
Almanca ya eğilimim var. Öğreniyorum da.
Osmanlıca yı saymıyorum bile :) onada çok şükür başladık tamamlarız inşallah. Ama öğrenmek istediğim 3 dil var Arapça Farsça ve Ibranice. Diğer dillere nazaran çok daha zenginler.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılitalyancayı biliyorum kendim öğrendim tek kuruş vermeden sırada fransızca var ondan sonra kısmetce romanca :D
424 Yorumla
Soran+1 yılharbi tek mi öğrendn nasıl öğrendn
- +1 yıl
https://www.duolingo.com bu siteden ama ingilizce bilmen lazım öğrenmek için
Soran+1 yıldur simdi ingilizce dersi alıyorum ben
- +1 yıl
istersen busuu diye site var onda türkçe bilsende yetiyor ama 35 lira aylık :)
Soran+1 yılben burdn ingilizce öğrenirim saol :)))
- +1 yıl
eig görüş için ne yaptım ya o zaman sana italyanca grazie diyorum :D
Soran+1 yılbu siteye baktm da iyims ya :))) öğrenirim ben bunda ingilizceyi :))
- +1 yıl
çok akıllıca akıllanmış bir site sen ne kadar salak olursan ol sözüm meclisten dışarı seviyene göre sorular soruyor öğrenene kadar seni usanmadan eğitiyor :) ben 5 ayda ıtalyancayı turkçe gibi konuşuyorum ingilizce 3 ayını almaz
Soran+1 yılsüpermiş cok saol yaa :)
- +1 yıl
Hangi site bu?
Merak ettim - +1 yıl
https://www.duolingo.com dostum seni inandırmak zorunda değilim
- +1 yıl
- +1 yıl
başka inanmak isteyen varsa telefondan arasın :D
Soran+1 yılnoluyo yaa :)
- +1 yıl
yok birşey :D
- +1 yıl
Demek ki isvicrede ki Kurs verenler kursa gidenler gerizekali, o adim adim temalar dereceler bosaa yani, hic biri 5 ayda baska bir dili kendi ana dili gibi ögrenemiyorlar... Ama bizimkisi ana dili gibi 5 ayda tek basina italyancayi cözmüss ooo zeka bir harikaa.. Bunu isvicre bilim adamlari kesfetmeli :DD
- +1 yıl
Arkadas bosa link mink atma dil ögrenmenin bir kurali var... Bende gittim kurslara özel kurs aldim.. Öyle o kadar basit degil bir baskasinin dilini ana dilin gibi 5 ayda cözmen, cok fazlla sallamissin... Herneyse beni ilgilendirmiyorda bari 1,5 yil deseydin... Bu kadar insan kurs veren gerizekali mi? Türkceyi nasil konustugunu merak etti bak... Herneyse hic inandirici degilsin... Baya bayaa link atiyorsun ya saka gibisin. :DDDD
İstediklerimi ögreniyorum şu an
Ama arapça ögrenmeyi cok istiyorum inşallah seneye ona da baslarım :))
Bir tane de asya dili mesela en basitinden korece fena olmazdı02 Yorumla
Soran+1 yılsen kısaca bütün dilleri öğren en iyisi :)))
fransızları çok severim hiç gitmedim ama fransayıda severim yemeklerinide çok sevrim konuştukları dilde çok hoşuma gidiyor o yüzden fransızca ve eğitimini almayı düşünüyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Benim ana dilim yardimci olurum sana :)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
90Cevap
+1 yılİngilizce dedik çok şükür hallettik.
Rusça dedik onu da baya ilerlettik.
İspanyolca dedik çok zormuş cidden yılmak yok.
Almanca yapalım dedik biraz ön bilgim vardı ve çok da zorlamadı geliştirmem lazım.
Arapça de baya ilerledim yeterli değil
Japoncaya başlıyorum yavaştan.10 Yorumla
+1 yılAdam CV doldururken yazıyor "İleri düzey İngilizce biliyorum" diye ama gel gelelim kendi dilini orta düzey konuşabiliyor. Ben Orta düzey Türkçe, az İngilizce ve orta düzey Göktürkçe biliyorum bana yeter.
01 Yorumla
Soran+1 yılbuda bir baska acıdan bakıs tabi :)
+1 yılİşaret dilini öğrenmeyi çok istiyordum 1 aydır kursa gidiyorum öğreneceğim inşallah. İşitme engellilere gönüllü olarak yardımcı olacağım
11 Yorumla
Soran+1 yılinsallah öğrenirsin :)
dünyada tüm ülkelerde işini görebilmek için 3 dil gerekli
ingilizce
rusça
arapça
bu üç dili bilen anlaşamayacağı ülke yoktur02 Yorumla
Soran+1 yılingilizce yeterli ya
- +1 yıl
malsef yeterli değil. ben ülke ülke gezen ve şantiyeler yapan bir mühendisim. asyası avrupası afrikası sürekli geziyorum. mesela asya tarafında ingilizce bilen çok nadirdir. parmakla gösterilir. yok sayın yani. o derece. türk devletlerinde bile ana dil gibi rusça konuşuluyor. bir de biliyorsunuz buralar daha önce rus sömürgesiydi ve ingilize amerikaya karşıydı. buralarda ingilizce beklemek çölde sağanak yağmur beklemek gibidir.
arap ülkelerinde adamlar zaten yıllarca islam adı altında dini bozarak araplaştırma politikası uyguluyor. din kurallarını bile değiştirdiler. dolayısı ile arapça öğrenmek gerek. ayrıca arapa güven olmaz. extra bilmenizde fayda var. sizinle ingilizce olumlu konuşurken yanındakine arapça size zarar verecek bir talimat verebilir
+1 yılKorece istiyorum bakalım bir hafta sonra kendim evde derse baslıcam sonra belki bir kursa giderim :)
00 YorumlaArapça Rusça Fransızca var ama İspanyolca bilmek isterdim
02 Yorumla
Soran+1 yılingilizce yok aralarnda :))
+1 yıl4 dil konusuyorum, ama mandarin ve kanton'cvfa yi konusmak bilmek isterim, ya siz.
01 Yorumla
Soran+1 yılingilizce
+1 yılben ingilizce biliyorum fransizca ogreniyorum 5 yildir falan e haliyle yillardir anime izleyen biri olarak japoncayi daha az cok biliyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılbence bu kadar yeter sna :)
Flemenkçe, Lehçe zaten bu ikisini öğrenince Dünyanın neresine gidersen git derdini anlatabilirsin
İngilizceyi hiç girmiyorum bile Ana dil gibi bilmek zorundasınız02 Yorumla
Soran+1 yılsen biliyon mu peki
+1 yılTürkçeyi öğrenmek isterim.
Milletin kullandığı türkçe yüzünden dilimiz bozuldu , asimile olduk.
İlk önce kendi dilimizi doğru ôgrenmeliyiz.40 YorumlaAlmanca, ingilizce biliyorum simdi fransizca ögreniyorum keske önceden biliyor olsaydim cünkü cok zorlaniyorum bide italyancayi bilmeyi isterdim cünkü sirada o var😣
00 Yorumla
+1 yılbu şu dili biliyorum bu dili biliyorum diyen arkadaşlara gerçekten çok gülüyorum ya :D siz dil bilmeyi çevirilerden ibaret mi sanıyorsunuz bilmiyorum. 5 cümle biliyorsunuz o dili biliyorum diyorsunuz
02 Yorumla
Soran+1 yıl:) senin istediğin bir dil yok mu
- +1 yıl
ben zaten 7 dil biliyorum :D yani 7 dilde nasılsın diyip adımı söyliyebiliyorum :D
+1 yılben de ingilizce ve ispanyolca biliyorum ama italyanca ve portekizceye çok pis kanım kaynıyor
00 Yorumla
+1 yılingilizce , korece biliyorum birazda japonca animelerden biliyorum :D şu an ispanyolca öğreniyorum hayırlısı ya
00 Yorumla
+1 yılAlmancam, İngilizcem var. İspanyolca bilmek isterdim
01 Yorumla- +1 yıl
Tell me about a significant achievement in your life, What major problem have you had to deal with recently? How did you handle it.. :D ingilizcem var demiştin.
uzak doğu dillerini öğrenmek isterim çok sempatikler l*n :)
01 Yorumla
Soran+1 yıl:))
+1 yılyorumlara baktımda kürtçe nedir ya yok olmaya yüz tutmuş çakma bir dil
22 Yorumla
Soran+1 yılsaygı duymalıyız :)
- +1 yıl
ben duymam gülerim
ahahah olum sen baya ciddiye almışsın :D bu sitede kişi ve kuruluşlar tamamiyle hayal ürünüdür.. adam baya ses kaydı attı ya... bize mi yükseliyosun anlamadım. hem ben fransızca seviyorum par levous..
10 YorumlaBen biliyorum istediğim dilleri sadece 1 tane kaldı onun da kaynakları yok şu an arıyorum ama bulamıyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılne ki o
+1 yılHepsini bilmek isterdim ama ozellikle franszica isterdim
02 Yorumla
Soran+1 yıldimi keşke hepsni doğustan bilseydık :)
- +1 yıl
Aynen ya ya da bir cip olsun beynimize yukselinler teknoloji ilerlesin ya bulsunlar :D
+1 yılAhahahahah 6 dil biliyorum yeterli sanırım :D İngilizce, Almanca, Türkçe, İspanyolca, Hollandaca ve Arapça :))
00 Yorumla
+1 yılfransızca :) almancadan sonra başlayacağım inşallah :)
04 Yorumla
Soran+1 yılalmanca biliyo musun
- +1 yıl
ein bisschen :) yeni başladım öğrenmeye :)
Soran+1 yılkursuna mı gidiyosun
- +1 yıl
almanca öğretmeni bir tanıdığım var, özel ders alıyorum şimdilik. kurs için vaktim yok maalesef yaza kadar
Kesinlikle ingilizce bilmek isterdim nereye gidersem illaki kendimi anlatacak kadar birileri çıkar vede çıkıyor
03 Yorumla
Soran+1 yılbncede öğrenilmesi gereken ilk dillerden birisi
- +1 yıl
ingilizce öğrenin kesinlikle
+1 yılTurkce kurtce biliyorum bir arapca ve rusca ogrenmek isterdim
02 Yorumla
Soran+1 yılöğrenme şansın yok mu :)
- +1 yıl
Varda zaman ister uni. Hazirlaniyrm olursa uni. Tutturursam seneye dil icin yurt disina cikacam... İki yil irakta kaldm arapca gunluk kelimeleri ogrenmeye baslamstm oda sansa dondm ancak uni. Gidip ogrene bilirim
+1 yılIngilizce fransizca ve ispanyolcayi konusuyorum istedigim dil ise portekizce
01 Yorumla
Soran+1 yılyeterli bence ya :)
+1 yılibranice arapça çince japonca rusca ve fransızca :D bunların hesine hayranım secemiyorum seneye galiba hepsini ogreicem :D
00 Yorumlaingılızcem var çıncemde yolda bırakmaz ama cınceyı okuyup yazamıyorum ben cınce dıyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılcok zor bir dildir
ingilizce ve arvavutça biliyorum, vaktim olsaydı fransızca öğrenmek isterdim...
00 YorumlaArapça
ingilizCE
Moğolca
Osmanlica
Gerisine gerek yok00 Yorumla
+1 yılFransizca ve ing biliyorum yetiyor 10.000 den fazla aliyorum çok şukur :)
10 Yorumla
+1 yılIngilizceyi tam bilsek yeter
Fazlasi bana gore zaman kaybi
Almanla fransizla bile ingilizce konusuyosun00 YorumlaBen kendi dilimi saymassak japonca ingilizce ve Fransızca öğreniyorum ama ispanyolca gibi dilleri öğrenmek isterim ama en çok qebec dilini isterdim
00 Yorumlaİngilizcem epey iyi ama bir yerden sonra tıkamıyorum çok çok daha iyi bilmek isterdim böööyle edebi düzeyde falan mükemmel derecede
00 YorumlaIngilizceyi iyi bilmek isterdim Dunya ingilizce konusuyor
02 Yorumla
Soran+1 yılbncede en mantıklısı o
+1 yılİngilizce , Fransızca , Arapça :) Normalde Fransızca umursamam ama Atatürk biliyordu diye
02 Yorumla
Soran+1 yılingilizce ve arapça yeter ya onlar lazım olur :)
- +1 yıl
Atamın hatrı var :) o Fransızca öğrenilcek
Japonca, veya Korece isterdim, genki desu ka? :D bak öğrenmeye başladık şimdiden haha
00 YorumlaJaponca ögrenmek isterdim cunku japonlari cok sevyom :-)
00 Yorumla
+1 yılOnce osmanlica sonra yabanci dil olarak ispanyolca ogrenmek istiyorum
00 Yorumlaarapça biliyorum birde yanında ingilizce olsa fena almaz :) çat pat romance konuşuyorum :)
00 Yorumla5 tane biliyorum zaten. Fakat hayvanlarin dilini bilsek super olurdu
00 Yorumlaİngilizce ve arapça biliyorum. İtalyanca da öğrenmek isterdim
00 YorumlaÇince ve Japonca öğreniyorum, Çerkezce ve Ingilizce biliyorum. Az bir şey de Fransizca :DD
00 YorumlaHerkes bir tane yabancı dil biliyormus burada vay be :))
00 Yorumla
+1 yılPortekızce ögrenıp Brezılya ya akardım cok sıcak kanlı kızları var gıden memnun hep.)
00 YorumlaMacarca, ingilizce biliyorum bide ispanyolca ogrensem :D
00 Yorumlaİspanyolca, İngilizce var 4. seviye şu anda Fransızca Öğreniyorum
00 Yorumla
+1 yılönceliğim İngilizce ama Almancayı da çok öğrenmek istiyorum. ardından rusça, arapça, ibranice... diye gidecek inşallah
01 Yorumlarusçam var bana yetecek kadar yanına bir ingilizce isterdim
00 YorumlaIngilizce, italyanca, japonca öğrenin ama Ilkokul mezunu olun. Hayatiniz kurtulur :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılingilizcem var. rusçayı rusyaya gidip kız yapmak için isterdim.
02 Yorumla
Soran+1 yılçıkarcısn yani :)
Cevap sahibi+1 yılevet öyle olmim mi yani :)) 3. bir dil başka ne işime yarar ki :)
Fransizca ve arabcayi cok ogrenmek isterdim
02 Yorumla
Soran+1 yılarapcayı arabacı diye okuyorum yaa :D :D
esperanto dilini öğrenmek isterdim.
02 Yorumla
Soran+1 yılilk defa duydm :/
- +1 yıl
https://tr.wikipedia.org/wiki/Esperanto yapay bir dil.
+1 yılKuş dili, zira en çok bu konudan zarar görüyoruz..
02 Yorumla
Soran+1 yılpek yararı olmaz ki sana
- +1 yıl
Emin ol olur, kuş dili bir erkek için çok gerekli öyle deme
İtalyanca ve ispanyolca
02 Yorumla
Soran+1 yılitalyanca daha iyi olur
+1 yılKürtce bileyidim iyiydi :)
10 Yorumla
+1 yılArapça öğrenmek isterdim.
Çok para var araplarda.20 YorumlaAlmanca İngilizce Fransızca İtalyanca
00 YorumlaOsmanlıca ve TÜRKÇEnin Her Dilini
02 Yorumla
Soran+1 yılyakında öğreniriz onuda :)
+1 yılJe veux öğrenmek Français
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 508 cevap paylaştı. Fransizca olabilirdi.
01 Yorumla
Soran+1 yılgeç sayılmaz :)
- Devamını Gör (82)
Devamını Gör(127)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri