bir kaç dil öğrenmek ister misiniz yoksa tek dil bana yeter mi dersiniz ?
Türkçe bana yeter
İngilizce
İtalyanca
Korece
İspanyolca
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Artık İngilizce yabancı dilden bile sayılmıyor neredeyse ana dilin gibi bilmek zorundasın artık o yüzden beeen İtalyanca,İskandinav Dilleri(özellikleNorveççe) ve Rusça öğrenmek isterdiiim :) İnşallah bir gün ileriide öğrenirim :)) Gerçi bana kalsa dünyadaki tüm dilleri öğrenmek isterim ama pek mümkün değil sanırım :D
sanırım kornişon (:
:)))
Türkçe ana dilim oldugu için biliyorum ingilizce yi kurslardan ve okuldan ögrendigim için biliyorum isppanyolca ya merak salmıstım biraz biliyorum fransızca yı ögrenmek isterdim korece istemezdim çince den farkı yok ögrenmeye ömür yetmez 60 bin harf mi varmıs çincede :D
güzel yorum güzel cevap helal (:
rica ederim (:
İngilizce az, rusça iyi azerice çok iyi biliyorum.
bundan sonraki hedefim ingilizce ve rusçayı daha da ilerletebilmek.
Bunların üzerine ise japonca öğrenmek isterdim. Konuştuğunuzda en ufak bir falso vermiyor
türkçe denmesi bile pek alışagelmiş değil. torukogo ...
oo sen ilerletmişsin işi
yurtdışında okumanın avantajı biraz.
orta seviye ingilizcem ve çincem var rusça ve japonca öğrenmek istiyorum japonca kolay ama rusça biraz zor ama çok hayran olduğum bir dil arkadaşlar yanımda konuştukça kendime hep kızıyorum şu dili öğrenmeye başlamadım diye.
yine iyiymiş . bende Türkçeden başka dil yok oda yarım yamalak (:
valla insan kimseyi zorda bırakmasın g*tünüz sıkıya gelince ingilizceyi bırak bülbül gibi şakırsınız :))
2senedir çinde yaşıyorum ilk geldiğim zamanlarda ingilizcem hiç yoktu 5 ay kafayı yiyecektim kimseyi anlamıyorum derdimi anlatamıyorum arkadaş yok konuşamıyorum oturdum sonraki 5 ay ömrümde yazıdğımın 2 katı kadar 5 ayda çince karakter yazdım öğrenmek için sonra meyvelerini topladık tabi :))
vav azmin zaferi (: haklısınız
en kısa zamanda öğreneceğim teşekkürler (:
Cevap
76Cevap
İtalyanca,İspanyolca,Korece,Japonca öğrenmek istediğim diller, Fransızca olsa iyi olurdu ama aksanı zor.
Latince ve eski Mısır hiyeroglif dilini öğrenebilsem iyi olurdu.
Dil öğrenmeye karşı ekstra yeteneğim var sanırım, 3 ayda rahatça konuşabilirim.Japoncanın kanjilerini öğrenmem uzun zaman alır ama.
Türkçe,İngilizce ve Almanca biliyorum, ama Almancayı unutmaya başladım, hatırlamak için pratik yapmam lazım.
ben okurken bile anlamadım sen neler yapıyosun öyle (: helal olsun
Değişik dilleri öğrenmek benim için çok zevkli.
gerçekten zevkliymiş . bide sen baya okuduğunu anlıyosun kafa var yani
Sıkı okuyucuysan okuduğunu anlamak gittikçe kolaylaşıyor.
ben çok dalgınım ya önceden böyle değildim şimdi hiç bir şeye odaklanamıyorum
Belli dönemlerde böyle olması normal, yapmaktan zevk alacağın bir şeyi bul ve rutin olarak o şeyi yapmaya başla, odaklanmak için kendini zorla.Zamanla düzelir.
mesela maceraya bayılırım ama dikkat vermem odaklanamam sadece yapar geçerim
Önce Japonca öğrenip sonra İngilizcemi geliştirmek istiyorum. Sonra sırasıyla Almanca, Arapça ve Fransızca gelecek. Bunlardan sonra diğer Türkçeler ve Özbekçe vs. En çok dil bilen insan ben olaçağım. ^^
(: uyan hadi geç oldu
bilim adamlarinin arastirmasina göre çok dil bilen insanlarin ömrü uzun olur bense korea dilinde öyrenmeyi çok istiyorum ancak öyretmen çok az bazen hiç yok bu japonlar kendi dillerini öyrenmekçin tam 5yil harciyorlar
(: okurken güldürdün öyretmennn (:
neden:) ben komik bir sey yazmadim ki:)
öyretmen öğretmen olmasın hani ? (:
bunun için gülüyordum çabuk yaziyordum ondan öyle
önemi yok sadece almancı sandım (: hani onlar der ya yakışıyo o bakımdan
evet birkaç dil öğrenmek istiyorum mesela ingilizcem var zaten belli bir seviyede, bunun yanında almanca, fransızca bir de yunanca olsaydı iyi olurdu bunları öğrendikten sonra da başka bir dili öğrenirdim belki ^^
ohoo sen de bırak allasen (:
niye yaw? :D
yok İngilizcesi varmışta ondan sonra almanca , Fransızca ve yunanca öğrenecekmişte bilmem işte başka diller öğrenirmişte pehhh :P (:
niye öğrenemez miyim? :D
lisede 4-5 yıl boyunca almanca dersi gördüm, konuşamam ama en azından nasıl bir dil olduğunu biliyorum...bu sene de üni sınavına girdim tutturabilirsem ankarada çağdaş yunan dili ve edebiyatı okuyacağım, geriye fransızca kaldı ki bu dile baya fransızım ben de :D ama zor değil çalışan çabalayan öğrenmek isteyen istediği sonuca da elbet ulaşır ^^
(: birincisi öğrenirsin . ikincisi lisede herkes İngilizce dersi görüyo ama sadece görüyo yani (: üçüncüsü inşallah istediğin bölüme gidersin ve Ankara olursa çok iyi olur güzeldir Ankara m (: dördüncüsü Fransızca bence hiç konuşmayalım bunu bende fransızım (: ım şey beşincisi ve sonuncusu çalışan çabalayan herkes amacına ulaşırrrrr hobbaa (:
teşekkür ederim ama şimdi sen diğer kişiye haksızlık etmedin mi önce onu seçmiştin en iyi cevap olarak? :/ beni seçme istersen değiştir... bu arada lisede gördüğüm ingilizceme güveniyorum, almancayı dediğin gibi sadece gördüm bişey öğrenemedim :D diğer dediklerin de işte kısmetse olur bak çabalıyorum ben :)
ben hangi yorumu uygun bulursam onu seçerim (böyle de diktatör gibi konuştum) (: sen çok tatlısın ve mütevazısın (: sen çabala bende destekçinim hadi bakalım (:
teşekkür ederim ama başta moralimi bozdun biraz haberin olsun :/
insan bazen hayal ettiklerine ulaşamayabiliyor çünkü, ben de öğrenmek istiyorum bunu hayal ediyorum ama işte olur mu bilemiyorum :(
abovvv çok özür dilerim , kusuruma bakma valla kötü bir niyetim yoktu . sen azimliysen başarırsın zaten anlaştık ?
okeyto :D anlaştık ^^
en iyi cevap seçtiğin için de teşekkür ederim :))
anlaştığımıza sevindim . en iyi cevabı seçtiğim için de rica ederim ayrıca kendime teşekkürde ederim (:
seçeneklerde olmaması ile beraber bazı arkadaşlar söylemişler ve bende diğer dillerden farklı olarak göktürkçeye merak sardım ve öğrenmeye başlayacağım en kısa zamanda
evet bazı arkadaşlar söyledi
Ben fransizca biliyorum
Ingilizcem az cok var espanyolcamda oyle o bakimdan ben ne itlayanca nede korece ogrenmek osterdim
Cunku ben almancaya merak sariyorumm
almanca kolay
(: o zaman konuşmayacaksın
Bende o yanini seviyorum o dilin :D kabaligi hosuma gidiyor
niye sen kaba mısın ? (:
Yok iste cok tatliyim tatliligima biraz kabalik sokmak isstiyorum :D
(: ah ah biraz mütevazı olsan diyorum bırak dışarıdakiler söylesin bunu
Tatli oldugumu soylerler hepte nedenini sordugunda soyledim neden almanca oldugunu o kadar :)
fotoğrafı uykusuzken mi çektirdin ? (: gözler bitmiş kusuruma bakma sakın (:
Al sana gözleriim
gözlerin güzel ama kapakçıkları için aynı şeyi diyemeyeceğim (: her neyse ya zaten Allah sahibine bağışlamış maşallah
Tesekur :)
Where is the fransızca ? Nasıl es geçilebilir ki :)
Sırf şarkılarını anlamak için fransızca öğrenesim var. Tarih edemediğim bir rahatlık hissediyorum fransızca şarkılar dinleyince.
şıklar yetişmedi ama siz yazın (:
fransızca ve almanca bilmek için herşeyimi verirdim ama olmuyor kaptan :) italyancada olur bende ne kadar dil varsa saydım sdfghj (hiçbir dil bilmiyor)
(: az gayret olur müdür
Fransızca çok çok zor gerçekten
Ben burada büyüdüm dogdum halde yine zor geliyor bana
o bakımdan öğrenmeyeceksiniz (:
kursla falan uğraşamam zaten :D napıcam fransızca öğrenip sanki fransaya taşınıcam en en gideceğim yer tatilde amasra İzmir ki okadar tatile bile para yok :D okadar dil öğrenmek benim neyime :D
(: açık sözlülük bu olsa gerek aferin (:
İngilizce bir yana, Japonca. Çalışmaya çalışıyorum ama sonra birden bırakıyorum üşengeçlikten...
İyi oldu bu soruyu gördüğüm, bugün çalışmaya devam edeyim ben, yerimde sayıyorum yahu!
bak benim sayemde başlayacaksın . bir kişiye daha yararım dokundu vay be ben neyim böyle pehhh (:
Hah =D Teşekkürlerimi sunuyorum o h�lde.
rica ederim ne demek ben her zaman hizmetinize açığım (:
gunumuzde ogrenılmesı gereken dil kesinlikle çince,çincesi olanlar her tür ekmek yer!ingilizce artık anaokulunda bile gosterılıyor ve şart,bu ikisi olmalı
olabilir
İngilizce,Slovakça,Çekçe,Sırpça,Hırvatça,Rusça şuan mevcut bunların yanına bir ibranice veya ispanyolca güzel giderdi diye düşünüyorum :)
ohho ortaya karışık diyosun (:
Türkçe eğer öyle bir işim olup imkan olsa tercuman tutarım milletin dilinimi konuşacam iş icabı yeter onlar benim dilimi konuşuyor mu ?
orasıda var
Zaten ileri duzeyde konusabildigim uc dil var. Ve fransizca bilmemden oturu kolay ogrenebilecegim ispanyolca ve italyancai ogrenmeyi dusunuyorum
inşallah öğrenirsin
o zaman çabuk kavrarsın sen (:
japonca ama gel görki büyük şehirlerde var sadece kursları bulsam öğrenecem gerçi o kadar anime izleye izleye konuşulanları rahat anlıyorum
(: herkes Japonca ya da koreceye sardı
(: vay be bende başlıycam o zaman animeye
zaten biraz bakıyodum ama şimdi tam bakacam (:
yapmam zaten ya sıkıntı yok (:
Bir lisan bir insan demişler. Öğrenebildiğim kadar öğrenmek isterim, İspanyolca ve Rusça mutlaka öğrenmek istediğim 2 dil.
tercihlerin güzel
Şu an orta derecede ingilizcem var. Biraz daha geliştirmek isterim. Fırsat bulabilirsem Almanca da öğrenmek istiyorum
çok güzel
Fransizca gibi bir dil nasil siklarda yok hayret ettim. Arti japonca
kaba bir dil ve şık kalmadı başka
Öğrenmek istediğim çok dil var ama zaman yeter mi bilinmez.
sen iste yeter
İtalyanca biraz biliyorum zaten ama ilerletmek istiyorum, Rusça öğrenmek istiyorum, seneye Latince ve Yunanca dersleri almak zorundayım.
ovv müthiş valla
ben öğrenebildiğim kadar çok dil öğrenmek isterdim her ülkede bir kaç ay yaşamak hepsinin dilini az buçuk bilmek
ama olamayacak kadar düşük bir olasılık
bence hayallerimin peşinde koşsam olabilir :) bunu kimse bilemez
(: sen koş ama hiç durma belki o zaman olur (:
sağol :) umarım ki olucak
hadi bakalım inşallah dualarım seninle (:
teşekkürlerrrrr :D
ne demek (:
İki tane dil biliyorum ana dilim seviyesinde. Üçüncüye de başlayacağım.
hangi dilleri biliyor sun ? hangi dili öğreneceksin ?
İngilizce ve lehçe. Rusça da anlıyorum. Ama İtalyanca öğreneceğim
inşallah öğrenirsin çok güzel bir şey
inşallah yok yahu. çatır çatır öğreneceğim :) herkes öyle inat etmeli. yoksa olmaz. ben İngilizceyi tek kursa gitmeden ana dil seviyesine getirdim. Ama gece yarıları elde kağıt kalem, altyazılı film satın alıp sahne durdura durdura yazarak, sokakta bile okuyarak.
ovv sen bayağı azimliymişsin . helal olsun valla
teşekkür ettim :) kitapçılarda o pahali sözlüklerden günde 10ar kelime ogrenirdik arkadasimla. Sokakta bütün gün İngilizce konusurduk. Arada bir İngilizce kurslari broşürleri dagitiyorlar ya, gülüp geciyorum o yüzden :))
(: saygılar efendim saygılar size
ispnyolca itlynca istemişimdir hep ama bir türlü kursa gidemedim :))
(: zamanla oda olur
türkçe zaten ana dilim
ingilizcem çok iyi değil ama zorunda kalınca konuşuyorum
rusçam iyi dercede var
ispanyolca yı merak ediyorum
güzel açıklama
Şu an Göktürkçe öğrenmeye çalışıyorum kendi kendime ama yardımsız olmayacak sanırım :/
tarihçilerden yardım iste (:
ing öğreniyorum zaten dil öğrenmek zor zor gibi geliyor bna
japonca veya almanca yuhhuu
(: gerçekten zor Türkçeyle kaldık başbaşa
evet
önce ingilizce tabiki sonra fransızca sonra danca sonrada isveçce
danca ? isveçce ?
danimarka ve isveçte yaşamak istiyorum bu yüzdende dilini çok iyi öğrenirsem çalışmak yaşamak için izin koparmak tabikide über avantaj... ya da her yıl belli bir süre oralarda tatil yapmak istiyorum çok huzurlu çok güzel yerler
isveç tartışılmaz zaten . okumak için 1 numaralı ülke
aynen ve yaşamak içinde tabiki ...ama önce ingilizceyi öğrenelimde :D o ülkede ingilizce bilmeyen yokmuş duyduğuma göre
(: benim için zor ya dil öğrenmek üşenirim
ıngızlıce ve japoca ısterdım haylada ısterım =/ hayal kuruyoz barı ıspanyolcayıda kat =|
(: kat kat hepsini kat
Türkçe , İngilizce ana dilim ama ben Rusça ya da Almancayı öğrenmek isterdim
çok güzel
Fince ve Korece öğreneceğim.Koreceden sonra Japoncayada geçebilirim.
ilginç bir üçleme ama hoş
B: İngilizce
ama şu aralar ispanyol bir arkadaş edindim o yüzden ispanyolca öğrenme yolundayım
İspanyol arkadaşı nerden buldun ?
İngilizce tamam da üçüncü dil olarak fransızca olabilir ama italyancaya oy verdim :D
ne Fransızcaymış be (:
arapçam ve ingilizcem var bana yetiyor çok şükür açgözlülüğe gerek yok.
aç gözlülükle ne alakası var ? öğrendikçe bilgin artar
Korecee Almanca İngilizce ve Arapça arap erkekleride yakışıklı çünkü
eyyy ilk defa senden duydum arap erkeklerinin yakışıklı olduğunu
hahahah :D sen omar barkanı bilmıyon heralde her ülkenın tipsiz erkekleri olur yanı
bilmiyorum ama araplardan çıkmaz
tamam
İngilizce İspanyolca Almanca Fransızca İtalyanca... daha öğrenmek istediğim çok dil var aslında ama ömrüm yetmez.
bence de (:
3 yabancı dilim var alanya gibi bir yerde yaramıo:S..rusça şart oldu ,hollandaca almanca ingilizcem var hiç işe yaramıo artık paso rusça:S...
ovv genişletmişsin sen işi (:
ama öğrenmelisin (:
İngilizcem var yabancı ülkede yaşayacak kadar :D sırpça öğreniyorum bi' çince, fince fena olmazdı
ilginç diller (:
Almanca > İspanyolca > Fransızca > İtalyanca > İngilizce. Böyle gider.
bence de
türkçe bana yeter neden başka bir ırkın dilini kullanayım ki ama iş hayatımda falan lazım olcaksa tabi ki öğrenmek isterim
yani
ispanyolca tabikide enrique iglessias dinleye dinleye bir merak basladı ama güzel dil bence
haydi rastgele o zaman
Ingikizce bokumu okuyorum zaten? Ek olarak ispanyolca Isterdimm
ingikizce bokumu ? (:
İngilizce ile başlayıp bütün dilleri ana dili gibi öğrenmek isterdim..
sende benim gibisin abla sadece Türkçe (:
unutmak istedin ondan oldu hep (:
unuttum desene kısaca (:
bak öyle ama haksız mıyım ? (:
Bİr kaç dil öğrenmek isterim bir kaç dil değil tüm dilleri öğrenmek gerekiyor neredeyse :)
ohoo ömür yetmez (:
the godfather filmini izledikten sonra öğrenesi geliyor insanın...
hangi dili ?
italyanca tabi.. sicilya aksanı ile :D
ingilizce biliyorum zaten çat pat...
bi biz kaldık dil bilmeyen (:
öğrenirsin azizim.. ingilizce nedir. bir sene uğraş ver, hallolur..
Rusça. bana çok cool geliyor:) rus iş adamları falan
(: anlıyorum
Zaten ileri düzeyde İngilizce biliyorum şimdi de İspanyolcaya başladım belki sonra İtalyanca olabilir :))
sizi gördüm bende başlıycam artık yabancı dile bu ne (:
Arapça öğrenmek ve İngilizceyi daha da geliştirmek istiyorum.
inşallah hedeflerine ulaşırsın
rica ederim (:
İngilizce var zaten. Almancayla latinceyi de tam olarak öğrensem çok iyi olacak :d
vay bee devam devam (:
İngilizce'yi zaten biliyorum, onun dışında Almanca, İspanyolca ve Fransızca öğrenmek isterdim..
istersen öğrenebilirsin
Io parlo poco bene ıtalıano e grazıe per tu domanda
yapmayo etmayo gurban olayo (:
3 dil konuşmak istiyorum.ingilizce konuşabiliyorum .Almanca ve Fransızca öğrenmek istiyorum.
İngilizce konuşmak bile güzel
ama Turizm okuduğum için en az 3 dil olmalı :D
o zaman öğrenmelisin
Haklısın.bu aralar Almanca öğreniyorum zaten :D
biraz kolay almanca (:
banada şimdilik öyle geliyor.bakalım :D
İngilizce zaten olması gereken bir dil artık İspanyolca fransızca ve latince
haklısın ama İngilizce bile yok bende (:
dünya kaç dil varsa hepsini öğrenmek istiyorum ilk fırsatta başlıycam ingilizce den :D
hadi bakalım ama ömür yetmez (:
gerçekten de hepsi değil ya ne kadar öğrenebilirsem ayrıca hızlı okumayı ve mega hafıza metotlarını bilirsin bunları öğrenebilirsem dil öğrenmek çok da zor olmaz herhalde :D
onları öğrenmek mesele (:
kolay olan bişey yok bu dünyada :D
ispanyolca hem kulaga hos hem kullanan bir sürü ülke var
evet her yönüyle hoş
İsterim tabiki bikaç dil. İngilizceyi biliyorum zaten. İspanyolca ve fransızcada öğrenmek isterdim
her şey senin elinde . ayrıca çocuk çok tatlı (:
Evet. Azimliyim ispanyolcayı kesin öğrenicem
azimliysen senden şüphem yok hadi bakalım
aslında bir ara almancaya sarmıştım...ama ispanyolca öğrenmek isterdim...zamanım olsa keşke...
güzel bir dil İspanyolca
i know english very well so i would choose italian :)))
efendim ? (:
Ingilizceyi cok iyi biliyorum o yuzden italyanca secerdim :))))
baştan böyle söylesene çeviriye yazıyorum (:
Hahahahha :D
İngilizce az çok varda. Yanında İtalyancada fena olmazdı.
sanki yemek siparişi verdin (:
git bir şeyler atıştır kan şekerin düşmesin (:
ingilizceyi şu an zaten öğreniyorum. korece ve ispanyolca da öğrenmek isterim nasipse tabii :)
istedikten sonra Allah ın izniyle olur (:
inşallah teşekkürler :)
rica ederim (:
:)
ingilizce biliyorum korecede biliyorum derdimi anlatacak kadar ama kullancak adam yok yani gereksiz bir dil... ispanyolca diyorum.
İnguşça, Lazca, Kürtçe, Zazaca, Çerkezce, Süryanice gibi resmi olmayan, yaşayan ya da konuşulmayan farklı dilleri ileri seviye öğrenmek isterdim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar