Ben Arapçayı öğrenmek isterdim Kuran’ı anlayarak okuyabilmek için 💙📖🕋👼☀️☁️🌈
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
Rusça öğrenmek
Kuran türkçe de okunuyor. Arapça aşırı rahatsız edici bi dil. Sanki tükürüklü ağızla konuşuyormuşlar gibi. Ben fransızca ya da İspanyolca öğrenmek isterdim
Baktım anlamıyor o yüzden yazmadım artık.
Bakıyorum ki nerede sömürge bir millet var onların diline bir hayranlık besliyorsun, Arapça'yı sev diyemem kaldı ki bende sevmiyorum müstesna Hz. Kuranı Kerim ve Resulüm Hz. Muhammed (sav) hariç diğer insanların konuştuğu Arap dili bana da biraz kaba gibi geliyor ama bunlar yüzünden dünyanın iliğini sömürmüş bir kaç milletin dilini de öğrenmenin peşinde olamıyorum, onun yerine kendi öz dilimizi öğrenmeyi, Köktürkçe'yi öğrenmeyi yeğlerim, sizle de kendi milli benliklerinizi hatırlamanızı tavsiye ederim zira bu saydığınız milletler Türklerde dahil toplu olarak müslüman olan kimselere düşmandırlar bir amaç uğruna öğrenilen dile eyvallah ama sırf onlara hayranlık duyuyorsanız ve bunun için öğreniyorsanız size Afrikayı örnek gösteririm kendilerinin ne dili kaldı ne dini ne de milli bir benlikleri...
Müslüman olduğumu nereden çıkardın öncelikle? Dil de insanlarla iletişim kurabilmek için öğrenilir ben köktürkçe öğrenip kiminle köktürkçeyle iletişime giricem sanki? Napalım 10 bin kişinin konuştuğu başka dilleri. Köktürkçe öğrenince de daha çok Türk olmuyorsun. Ben yarı Türküm zaten ama. Hem sadece başkalarına hayranlık kurmakla dil öğrenmenin ne alakası var? Hem hayran olunacak şeyleri varsa hayran da olunur. Cahil, sığ, gerikafalı ve kadına saygı duymayan araplara mı hayran olacağız?
Araplar bile farkında sığ düşünceli olduklarının. Ben napayım öyle insanla iletişimi?
Sana müslümansın dediğimi veya müslüman mısın diye sorduğumu hatırlamıyorum yazdığımı yeniden okudum yanlış mı hatırlıyorum diye ama değilmiş okuduğunu anlamakta problem yaşıyorsun yüzde doksan yaşıtların gibi, tartışmaya, münazara etmeye kapalısın hemen savunma pozisyonuna çekilip hakaret etmeye başlıyorsun yani aslında sana anlattıklarımla senin anladıkların çok başka kendinden başka herkesi düşman belleyen toplumlara karşı hayranlık beslemek kendi ayağına sıkmaktan başka bir şey değil, seni sırf ırkın yüzünden bir kaşık suda boğarlar fransa'da bazı maziler eskimiyor bunun farkında olman için konuşuyorum tamam belki kulağa hoş geliyor falan mimarisi vs güzel geliyor ama tarihinde karanlığın, sömügenin ve katliamın bu kadar yoğun olduğu insanlara karşı müspet duygular beslemek kişinin kendisine zarardır
Ben ne zaman hakaret etmişim? Sen dedin ya müslüman olan kişilere düşmandır diye ona ithafen söyledim. Ben dilini seviyorum dedim kimseyi de ilgilendirmez zaten. Araplarla kardeşlik yapmaktan iyidir.
Zaten ben sığ düşünceli toplumlara ırkçılık yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kendi kendilerine çürüyüp gitsinler
Az önce söylediklerimi tekrarlıyorum, okuduğunu anlamaktan yoksun bir yapın var bir fikri dinlemek dahi istemiyorsun kimse sana Araplara kardeşlik yap demiyor zaten ama şuraya bırak beni bu konuda uzman birisi de gelse onu da dinlemeyeceğin, at gözlüklerini çıkarmayacağın aşikar o yüzden bir şeyler konuşmanın da anlamı yok, keyifli forumlar sana
Ya sen gelmiş köktürkçe öğren falan diyorsun ben ne yapayım köktürkçeyi? Sallamışsın hakaret ettim diye hiç hakaret de etmedim. Dillerini seviyorum dedim diye yok sömürge devlet falan dedin. Saçmaladın
Peki, kusura bakma
Fransızca da boğazdan çıkan bir dil yani amaç tükürüklü ağızla konuşmamaksa fransızca değilde sadece ispanyolca de. Ayrıca Bu nasıl muhabbet böyle İngilizce söyleseydinizde anlamasaydık bari 😂
Ahahhahahaha ama fransızca güzell ya bana çok çekici geliyor. Böyle tam konuşuyorlar tam boğazdan değil 😅
Çok iyi İngilizce ve Rusçam var. Sırada İspanyolca düşünüyorum. Sen Arapça öğren çok faydasını görürsün 😉
Arapça biliyorum Rusça çat pat biliyorum Almanca biliyorum biraz İngilizceyi komple öğreniyorum şimdi değişik bir durumun içindeyim 😂
İngilizceyi ana dilim gibi konuşmak isterim
Tavsiye etmrm cunku kurani anlarsan onun muhammedin sagdan soldan toplama bilgilerle yazdigi bir kitap oldugunu anlar dinden cikarsin. Bence hic bulaşma.
İngilizceyi ileri düzeyde aksansız konuşmak isterdim. Bi de lehçe öğrenmek isterdim 🙈
Sende Arapça bilse de anlayacak kapasite yok..
Kuranı anlamak istiyorsan Arapça öğrenmene terek yok Türkçe meali var
Bazen turkce mealler tam anlami karsilamiyor mesela fatiha suresinin 1den cok meali varmis hangisini okumamiz gerekiyor arapcayi ogrenip kendi bakis acinla yorumlaman karsilastirman daha guzel olur. Eger arapcaya gerek olmasaydi ezan turkce ve melodisine uygun okunabilirdi ancak arapca okununca daha kapsamli okunmus oluyor
Anladım yorum için teşekkürler Arapça biliyor musun?
Sadece arapca dersi goruyoruz ve bazi kelimelerin birden fazla anlami oldugunu ogrendim
Hadi ya ne okuyorsun?
İngilizce ama bir türlü tam olarak yapamıyorum ücretsiz online kurs da yok
Duolingo ve cake indir ücretsiz hergun 15 dk bile girsen hergun yeni kelimeler tamamlarsin
bir sürü öğrenmek istediğim dil var ispanyolca, rusca, çince.. 12 ye kadar gidiyor dkwplzpffdğğsşd
Arapça iğrenç ve grameri zor bir dil aptal kuran-i çok okumak istiyosan türkçede okuyabilirsin
Meailini oku. Ama tavsiye etmem. Cahilken sizi iyi kandiriyorlar. 5 vakit namaz kılıyorken. Okudum kac kere ateist oldum sonunda
Ben de Arapçayı isterim biliyorum orta seviye zaten. Ama kuran için değil dil olarak
İngilizce ve almancayı ana dilim gibi bilmek isterdim. Arapçadan pek hoşlanmam ayrıca kuranı Türkçe mealini okuyabilirsin.
Bunun için Arapça bilmene gerek yok
Yaa biliyorumda Türkçe çevirilerde illaki anlam bozukluğu falan olabiliyor bide direkt Allah’ın indirdiği haliyle okumak isterim
Allah Arapça indirmedi peygamber olarak seçtiği kişi arap olduğu için kur'an arapça.
Tamam işte sonuçta Allah Kuran’ı Arapça indirdi
Değil sanıldığı gibi arapça kutsal bir dil değil, peygamber Çinli olsaydı kur'an çince olurdu...
Seninle Kuran hakkında tartışmayacağım Kuran hakkında tartışmak küfürdür
O kadar çok istiyorsan arapça öğren o zaman
Zorrr bide üşengecim ben
2 dakika kuranı düşününce günah sanıyor işte. Standart müslim şaşırtmadı. Allah boşuna akıl vermiş bazılarına. Sadece ne gördüyse onu yapıyor bunlar. Hiç dinini araştırmak sorgulamak yok. Sadece sevap denmiş bunun gibiler de hiç sorgulamadan okuyor işte
Kiril alfabesi isterdim. rusça veya Ukraynaca
Türkçesini okusana zeka küpü...
Çince olabilir.
İgilizce çünkü hem İngilizceden kalıyorum
Almanca, İtalyanca ve İspanyolca 😀
İspanyolca öğrenmek istedim aşırı merağim var.
Mecburen ilk ingilizce
Ben bütün dilleri öğrenmek isterim
Afrika dillerinden biri
Arapça hariç her dili öğrenirim
ingilicce arapca fransizca
Neden Arapça
Almanca ve İngilizce 🥰
Arapça ve İngilizce.
İngilizce +Almanca
İspanyolca
ispanyolca
İspanyolca ve kürtçe
Arapca
Fransizca
Kadınların dilini
Rusça ve çince
Yunanca
İspanyolca
assembly
Japonca olabilir
İngilizce, Rusça
İngilizce ve arapca
Peki neden Arapça
Kuranı kerimi anlayarak okuyabilmek icin
Ahahahahahaa
Komik olan ne ben muslumanim
Türkçe meal var ablacım bunun için boşa Arapça öğrenme
Yeni bir şey öğrenmek boşa bir şey değildir
Ben öğrendiğim şeylerden fayda beklerim bilmiulrım snaa ters gelebilir ama Arapça öğreneceksem bunun bana bir ticari faydası olmalı ha bana deki İstanbul’a gelir tercümanlık yaparım güzel para kazanırsın bu arada kaç dil biliyorsun
Türkçe knk
Onu da bildiğimi sanmıyorum ahahahahahaaj
Ahahahahah çok esprilisin cidden 😁
Estağfurullah be
İngilizce
Güzel nir ideal
Arapça
Neden Arapça
ispanyolca
👍👍👍 Wayyyy
Pardon yanlış yere yazdım
sorun değil