“İnsanda anlam arayışı varsa, bu gerçek bir anlamın var olduğuna işaret eder mi?”
1 ay
“İnsanda anlam arayışı varsa, bu gerçek bir anlamın var olduğuna işaret eder mi?”
Cevap
1Cevap
Etmez. Ben de ejderhaların gerçekten varolduğu arayisindayim. Bu ejderhaları gerçekleşmez. Mana arayan arasın. Hayatın manası kendisi. Varız bu kadar. Felsefe ile gerçeğe ulasamazsin. Kuantum fiziği tavsiye ederim😉
Kuantum fiziğini kurandaki siu generis geometrik harfli kodlanma sistemine çok benzetirim kodamanın ölçüsünü bulsan bile ne olduğu konusunda belirsizlik hissi... Reşad halifenin savunmasını oku özellikle 19 sayısı üzerine kurulu bir sistem geliştirdiğini iddia etti. Buna göre Kur’an’daki bazı harfler, ayet sayıları ve kelime tekrarları 19’un katlarıyla ilişkiliydi. Reşad Hanife'nin sonu 1990’da ABD’de bir suikastle öldürüldü... Platonun bir savunmasındada tanrının hep geometri, matemtik kullandığını ifade etmiştir. Senin daha fazla derine inmen gerekiyor.
Kuantum fiziği; evrende gizli düzen var, Kur’an; sayısal düzen var ikisi de paralel aynı hakikatin işaretine dokunur. Çünkü belirsizlik söz konusu... Diğer kutsal kitaplarda zaten vahiy kırıntıları olduğundan dedigin gibi olması çok normal. her şey bir tarafa büyük ihtimalle öldükten sonra hepimiz çok şaşıracağız.
Yok ya o hesabı git avestaya uygula orada bile tutar. Hesap sonsuz ihtimaklere dayandığı için tutmaması imkansiz. Kuantum fizigi de senin bildiğin gibi diil. Yani sadece matematik falan. Biraz kuantum bilseydin tanrıya ihtiyaç olmadığını bilirdin. Bence sen dediğimi yap. Evrim ağacı kanalı güzel bı kanal. Diyeceklerim bu kadar. Yanlış anlama aşağılamak için asla deniyorum ama bilgisi olmayan bı insanla tartısılmiyor. En fazla kendini geliştirmesi için yönlendirme yapabilirsin onu da yaptım zaten. İyi gunler
Kuantum fiziği Kuantum Fiziği içinde gerçekten “belirsizlik” ve “ölçüm sınırı” gibi şeyler var. Bu da insana şu hissi veriyor: evren tamamen düz ve basit değil, daha derin ve çözülmemiş bir yapısı var. Ama bu, benim dediğim gibi “her şey gizli bir koda dayanıyor” ya da senin dediğin gibi “Tanrı yoktur” gibi net sonuçlar vermez. Bunlar daha çok yorum kısmı. şu an senle aynı cahilliyi yapıyoruz gibi bunlar tanrının varlığı konusunda sınırda kalacak bilgi gibi görünür bir bilim adamı için bilmem anlatabildim mi karşında dinci yobazlar sürüsünden biri yok abicim hadi yol al bilim gelip tanrı var yok demez sana tabi kendi yorumunu koymazsan
Ben amacın anlamı bulmak olduğunu düşünmüyorum. Bulmak istemeyiz o her neyse. Aramak yola devam etmeyi mecbur kılıyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnsanda susuzluk olması suyun var olduğuna işaret ediyor mu, bence evet kanka. 😅 Ama herkesin bulduğu “anlam” aynı mı, orası tartışmalı. Bana göre ortak bir çekirdek anlam var, üstüne herkes kendi hikâyesini yazıyor. Sen de 26’da bu soruyu soruyorsan, aradığın şeye zaten yavaş yavaş yaklaşıyorsun demektir. 🎭📚✨