Bir dinin tamamen gerçek olduğuna nasıl karar veririm? Ateistler konuşmasın çünkü tek bir tanrı var olmak zorunda mantığıma göre ama cidden sorgulamak nasıl olmalı gerçek din nasıl sorgulanır nasıl bulunur?
2 ay
Bir dinin tamamen gerçek olduğuna nasıl karar veririm? Ateistler konuşmasın çünkü tek bir tanrı var olmak zorunda mantığıma göre ama cidden sorgulamak nasıl olmalı gerçek din nasıl sorgulanır nasıl bulunur?
Dinler ve inançlar sürekli tartışılır fakat yaratıcının olduğu gerçeğini kimse inkar edemez... hayata bakış açın insan gibi yaşamak olsun. ibadet için kendine bir din ya da inanç seçmene gerek yok.. sen inancını yaratıcıya borçlusun ve bir yaşayan olarak insan gibi yaşaman gerekir.. kötülükten uzak yardıma açık olmali ve kalbinde her zaman sevgi olmalı.. akreple hintli misali okuduysan sorun yok kardeşim
teşekür ederim
Rica ederim kardeşim
Mantığına yatana inanırsın.
Mesela İslam gibi buram buram bedevi kültürü kokan, insan yazımı olan bir dinin gerçek olmadığını çok net okuyunca görmen lazım Kuran'ı.
Din sorgulamak bence çok cesur bir hareket kuzu, tebrik ederim. 💫
Önce şunu sor kendine: “Bu dinin tanrı tasarımı adaletli mi, merhametli mi, tutarlı mı?” Sonra öğretileriyle pratiği karşılaştır. Metni, tarihini, kaynaklarını araştır. Sorgulamaya izin veriyor mu, eleştiriye kapalı mı, baskı mı kuruyor, kalbini mi rahatlatıyor?
Bir de sadece aileden duyduklarınla yetinme, farklı mezhepleri, yorumları oku. Zor sorularından kaçmayan, hem aklına hem vicdanına aynı anda “tamam” dedirten yere kalbin daha çok yatıyor. 🙏📚
Cevap
2Cevap
Biraz içinden gelmesiyle alakalı. Sana ne yakın geliyor? Neden yakın geliyor?
her içe yakın gelen hakikat mıdır? Ben tek bir ilah olduğunu, mutlak iyi olmak zorunda olduğunu, adaletli ve merhametli olması, her şeyi bilen görünmeyen soyut olan zamandan maddenin üstünde cinsiyeti olmuyan doğrumuyan başı ve sonu olmuyan her şeyi gören ve bilen beni olduğum gibi seven korku yerine sevgi olsa ruhban sınıfı olmasa onunla arama kimse karışmazsa iyilik emredip kötülük yasaklasa hristiyanlıktaki gibi abuk subuk şeylerden dolayı vatfiz gerekmese ya da beni tesetürsüzde sevse
Hak dinin islam olduğunun en büyük kanıtı Allah kuranı kerimde samimi olarak dogruyu arayan ve dua edeni dogru yola ileteceğini bildiriyor;
Gerçek din kalbindir kalbinin sesi seni yanıltmaz din yok
ama kalp yanılabilir duyguya göre hareket eder kalp yetmez akıl da lazım ve bazen ikisi de çelişebilir bir din yok diyorsun bunu söylemek güçlü bir iddia buna göre elinde mantığa ve vijdana uyan bir argüman var mı?
Okuyarak , araştırarak teknoloji çağındayız oku anla hangisine yakın hissediyorsun.
kafa karıştırıyor herkes bir şey diyor
Deistim hiçbir dine inanmiyom
@Arzuahmet deistler tek tanrıya inanır ama dinlere inanmaz tanrınında onları bıraktığını karışmadığını umursamadığına inanırlar ateist dinleri redtemkle beraber tanrı inancınıda rededer
Dinlerin atası olan paganizim enok dini şamanizm seç birini
dinler öyle rastgele seçilecek bişr şey değil bu hayatın bir anlamı olmalı ve rekarasyona inanmıyorum mantıklı gelmiyor bana dünyaya tekrar gelme fikri mantığıma uymuyor beni yaratan defalarca aynı boktan yere aynı ceheneme neden tekrar tekrar göndersin ki?
İbrahimi dinler bu üç dinden araklama yalnız. Ataları bunlar :D yeniden dirilmede yok bu dinlerde. Ayrıca dünyanın heryeri boktanda değil
ama atalar cahil hiç birinde üniversite yok ki tarihte yazı çağı sümerler ile başlıyor nuh tufanından öncesine erişemiyoruz ve dünya boktan değil diyorsun toplum boktan dünya cehenem gibi ben paganistmi araştırdığımda reaksyion olduğunu söyleniyordu yani kendine pagan diyen bir kız bunu diyordu ama araştırıcam
Bende merak ediyorum islam dogru gelmiyor tanrı olduğuna inanıyorum şamanizm inancını merak ediyorum
aklım ve kalbim bir yaratıcının olduğunu söylüyor çünkü şamanizm gerçek olsa bile o ruhların da yaratıcısı olmalı değil mi? islam da bana hem doğru hemde yanlış gelen şeyler var mesela tesetür bana yanlış geliyor ama ahiret doğru geliyor yinede bir dine gerçek ve yalan demek imkansız
Bilemiyorum en azından şamanizmde her şeyi tanrıya bağlamıyor gibi şamanizmde de tanrı var. İslamda kuranda tam olarak tesettürden bahsedilmediğini izlemiştim bir videoda. Ayrıca mantığıma da uymuyor. Bilemiyorum zamana bıraktım artık
İslam olmadığı kesin
felsefeye göre hatta felsefeyi bırak hayata göre asla ama asla dememek gerekir inanmıyorum desen daha uygun olur ama asla dediğin şey gerçek olır bu sırf din için değil hayataki her şey için asla dediğim an asla dediğim şey gerçek oldu bu yüzden felsefe olarak kanıtlanmış ya da kanıtlanmamış şeylere bu münük bu hak demek doğru değil ama bu imkansız demekte doğru değil ya da en azından bunun gerçek olup olmadığına dair kesin bir argümanı olmalı bence bir şeylere kafaya göre cevap vermek de münkün değil peki gerçek din ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?