Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Kuran-ı Kerim insan ürünü olsaydı onda pek çok çelişki ve tutarsızlık olurdu, oysa ki o hem edebi açıdan hemde içindeki olaylar açısından kusursuz. Bunu okuma yazma bilmeyen bir insanın yazması imkansız. Kuran indiği dönemde edebiyat zirvedeydi ve müşrik araplar kabeye şiirlerini asıyorlardı, kuran indiği zaman hepsi kuranın kusursuzluğundan büyülenmiş gibi oldu ve kendi şiirlerini utangaçlıktan yırtıp attılar. Ve kurana sadece bir sihir diyebildiler. Aslında onlar da onun Allah tarafından indirildiğini biliyorlardı fakat görmek istemiyorlardı çünkü okuma yazma bilmeyen hz. muhammed sallalahu aleyhi vesellem bunları uyduramazdı. İçeriğine baktığımız zaman da pek çok tarihi ve gaybi haberleri görüyoruz. Aynı zaman da modern bilimin yeni yeni keşfettiği şeyleri de 1400 sene önceki kitapta görebiliyoruz. Mesela insanın yaratılma aşamaları modern bilimdeki gibi adım adım anlatılmıştır. 1400 sene önce çölde yaşayan ve hiçbir araç gereci olmayan birisinin bunu bilip söylemesi veya başka birisinden duyması mümkün değil. Veya demirin uzaydan indirilmesi geçer kuranda, bu da yıllar sonra bilimsel olarak kanıtlanmıştır halbuki 1400 sene önce kuranda geçmiştir. Bunlar ve bunlar gibi bir sürü bilimsel ayetler de bu kitabın ilahi bir kitap olduğunu kanıtlar. Kaldı ki kuran o zaman o şair araplara kafa tuttu ve bir ayet benzerini getirin dedi, fakat hepsi aciz kaldı. Diğer dinlerin kitapları pek çok tutarsızlık ve mantıki çelişkilerle dolu. Kur'an ise 1400 seneden beri bozulmadan geldi ve kimse onu yok edemedi. Sence insan ürünü olsaydı 1400 senede çoktan bozulmaz mıydı?
Kısacası tek gerçek din islamdır, tek gerçek kitap kurandır, aksini ispat edenler kuranın nasıl yazıldığını kanıtlamak zorundadır, mesela Hz. Muhammed sallalahu aleyhivesellemin bu bilimsel ayetleri nasıl bulduğunu kanıtlamak zorundadırlar.
Sorular varsa bilgim dahilinde cevaplayabilirim.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYa din ve tanrı diye bişi yoksa?
Düşün bir bedevi hikayesine bütün hayatin boyunca inanıyorsun sana tek bir soru sorucam
Tanrı her şey bilir der kutsal kitap buna gelecekte dahil
Şimdi ben ateistim hiç bir şeye inanmıyorum ama müslüman olarak doğdum ve inancımı yitirdim
Tanrı beni dünyaya gönderirken benin dinden çıkacağımı biliyor olmalı geleceği bildiğine göre yani kaderimde ateist olmak var beni bile bile gönderdi ölünce öteki dünyada beni yakıcak bile isteye
ya da seçim yani nefis dedikleri olayla ben tercih ettim buda tanrının zamanın ötesinde olmadığını gösterir öyle değil mi?
Bu soru beni dinlere inancını yitirdi ve inanç bitince yani o çemberin dışına çıkınca aşkında o çemberi daha iyi görebiliyorsun ne kadar saçma olduğunu anlayabiliyorsun02 Yorumla
Soran+1 yılLannn heyy sakin ol bir de sen müslümanım diye geçinirsin asıl kafir sensin yazdıklarına bir bak şerefsiz imansız köpek
- +1 yıl
Yobaz diyince kızıyorlar tam bi dağ ayısı eğitilmezler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Aile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı. İslam zaten araştır diyor sana hak veriyor ama her dinin açıklarını iyi araştırman lazım
014 Yorumla
Soran+1 yılÇok araştırdım da sonunda ateist olup gidicem ha
Soran+1 yılSeni bu dine inandır nedir peki bana biraz bundan bahset
Soran+1 yılNasıl yani neden hristyanlık da bir yerini kesersin tanrıya sunarsın diyorlar?
- +1 yıl
Hristiyanlar günahlarını affettirmek için ain yapıyorlar kendini kırbaçlama elini kesme falan sanıyorlar tanrı affediyor veya en saçma onların papazları seni affettim diyorlar günahını bağışladım diyor allah ise her şey ahiretde hesaba dökülcek sevaplar günahlar burada pay edilip cezası kesilcek diyor yine kendisine saklıyor yani
Soran+1 yılYa acaba bana şeytan vesvese falan mı veriyo anlamıyorum ki
Soran+1 yılOlabilir, peki müslüman olup namaz kılmayan oruç tutmayanlar var mesela
Soran+1 yılPeki ya namaz kılsam ve oruç tutsam herşeyi yerine getirsem ama acık olsam bu da günah değil midir herşeye uymak ama kapanmamak
+1 yılBunun cevabını kendin bulmalısın araitırmay devm et
02 Yorumla
Soran+1 yılBiraz daha araştırırsam aklımı kaybederim diye korkuyorum
- +1 yıl
O zaman araştırma boş ver su akar yolunu bulur hayatım
Görmedik diosunda beyninide görmüosun bu beyinsiz olduğun anlamına gelmio onun için aç kitabı oku o zmn anlarsin
06 Yorumla
Soran+1 yılBeynin var olduğunu hem görebilirsin hem de ispatlayabilirsin.
Soran+1 yılOrasını bilemem.
Soran+1 yılHem dini hem yaratıcıyı
Detaylı her sorunla ilgilenebilirim
02 Yorumla
Soran+1 yılHoca mısınız?
+1 yılKuranı Kerim’de mucizeler Var
onları araştır029 Yorumla
Soran+1 yılBiraz bahseder misin
- +1 yıl
Zariyat 47. Ayette hz Allah Arzı genişlettiğinden bahsetmekte
Ve bilim bunu şimdi buldu
Asırlar önce elektrik bile yokken bu bilgiyi Peygamber nasıl bilip yazdık okusun vs. - +1 yıl
@birdost69
Sevgili bir dost. Biliyorsun ki Kuranı Kerim büyük bir kitap. Bilim olmayan bir devirde inmiş. O zaman insanlar zariyat ayetine ve diğer mucize ayetlere anlam verememiş olabilirler. Tefsirciler buna anlam verememiş olabilir. Ama iman etmişler. Anlam veremeseler de hz Allah bunu demiş olabilir diye tefsirde bulunmuşlar ya da şöyle demiştir diye. Bu nedenle tefsir kitapları cilt cilttir. Hala Kuranı Kerim’in %20 si açıklanamıyor. Ama günümüzde %80 i açıklanmış. Dr Zakir Naik Kuranı Kerim’i bilimsel olarak açıklayıp islam dinini mantıksal bir biçimde anlatıyor. Sonuç olarak tefsircilerin bunu bu mucize bulunduktan sonra böyle açıklaması hz Allah’ın onu öyle kast etmediği manasına da gelmez mantıklı düşününce. Yine de ek olarak başka ayet ekleyelim. “”birbirine kavuşmak üzerine iki denizi salıverdi. İkisi arasında bir engel vardır. Birbirlerinin sınırını geçmezler.
Okyanus bilimciler yüzeysel gerilim ile denizlerin farklı yoğunluğu olduğunu ve karışmadığını yeni buldu.
- +1 yıl
@sormaktanbiktim Sevgili SormaktanBıktım açıklamanız ve seviyeli tartışma için çok teşekkür ederim. Cevabıma geçeyim. Sizin verdiğiniz cevap “İşte biz Kur’an’ı böyle apaçık âyetler hâlinde indirdik (Hac 16) ayeti ile çelişiyor. Hani Kur'an apaçık ise, neden önce başka sonra başka şey anlaşılıyor? Bu konuda uzman tefsirciler bile anlamıyorlarsa, normal halk nasıl anlayacak? Bilim evrenin genişlediğini ispatladıktan sonra yapılan tercümeyi kabul etsek bile, genişleyen ayette geçen gök değil evrendir. Yarın bilim pardon biz yanılmışız aslında daralıyormuş dese, tercümeyi gene mi değiştirecekler?
Diğer mucize iddianıza geçeyim:
“İki denizi birbirine doğru salıveren de Allah’tır. İşte şu susuzluğu giderici tatlı bir su, diğeri de tuzlu ve acı bir sudur. Fakat birbirlerine karışmamaları için aralarına bir engel, aşılmaz bir sınır koymuştur” (Furkan 25/53)
Bu birçok yerde insanları etkilemek için mucize diye belirtiliyor fakat bu denizler hangileri diye sorsam cevap veremezsiniz. kimse de cevap veremez çünkü "susuzluğu giderici tatlı su" olan bir deniz yoktur. Sonuçta verdiğiniz bu örnek, iddianızın tam tersine Kur'anın mucizesine değil, hatasına işaret etmektedir. Belki ileride bu ayetlerin tercümesini de değiştirirler kimbilir.
Maksadım kimseyi incitmek değil, doğruyu bulmak. Söylediklerimin yanlış olduğunu ispat ederseniz her zaman özür dilemeye hazırım. - +1 yıl
@birdost69 Yok özürlük bir durum yok
Dediklerin mantıklı
Bakacağım bunlara - +1 yıl
@birdost69
Öncelikle şununla başlamak isterim ki dediklerin mantıklı evet. Kuranı Kerim açık bir kitapsa niçin yeni anlamlar çıkıyor? Başta düşününce çelişkili gibi geldi bana da. Fakat Kuranı Kerim 1400 yıl önce inmiştir. Son peygamber haz Muhammed as a indirilmiş bundan sonra da başka uyarıcı nebi kitap gelmeyecektir. Böylelikle islam evrensel bir dindir. Kıyamete kadar olan tek kitap olması hasebiyle tüm zamanlara hitap etmesi gerekir. 1400 yıl sonrasına da 1500 yıl sonrasına da. Apaçık bir kitap olması ile aslında doğru orantılı. Hangi zaman diliminde yaşıyor olursan ol Kurana baktığında deliller seni Allah’a yöneltmiş oluyor aslında.
Tefsirciler bile anlayamamış ben nasıl anlayayım demene gelirsek öyle bir şey yok araştırdım. 20. Yüzyıldan önce yaşayanlar buna genişleme manasını vermiş. İbn-i Zeyd, Zeccac, İbn-i Kesir, Fahreddin Razi, Ebussuud Efendi, Mukatil b. Süleyman, el-Firuzabadi, el-Taberani ve İbn Cerir Taberi buna genişleme manası vermiş. Böyle vermemiş olsalardı bile bence bu benim düşünce ve mantığım yanlışta olabilir tabi,, o zaman teknoloji böyle gelişmemişti ki. Onlar ordan bu manayı çıkartmış olabilirler. Ama bu zamanda okuyan sen için çok daha derin bir mana olduğunu görebil de mucize olduğunu anlayabil diye Allah seninde anlam çıkarabileceğin şekliyle göndermiş. Hz Allah bunu böyle dilemiş burada büyük Hikmet var aslında. - +1 yıl
Paragraf sonunda dediğin bilim adamları aslında daralıyor dese öyle mi mana çıkaracağız demen bana mantıklı gelmedi. Orada geçen lemüsiun kelimesi iki anlama geliyor çünkü. Biri genişleme biri hz Allah’ın sıfatı olan ilim ve kudret. Yarın bir gün kimse burdan daralma manasını çıkaramaz. Örnek olarak verdiğini biliyorum fakat birbiri ile çelişkili mana çıkarma yok yani onu kast ettim. Ben böyle düşündüm ama Arapçada zaten o kelime genişleme manasına gelmek zorundaymış. Şöyle onu da göndereyim. 👇🏿
Vesia kelimesi Arapça’da geniş anlamına gelir. (örn: Ardullahi vesia: Allah’ın yeryüzü geniştir [zümer: 10]) Evsea kelimesi ise vesia’nın if’al kalıbına sokulmuş halidir. İf’al babının işlevi lazım (geçişsiz) fiili müteaddi (geçişli) hale getirmesidir. Evsea da “genişletmek” anlamına gelen bir fiildir. Musi kelimesi ise evsea fiilinin “ism-i fail”i (öznesi) olup müf’il kalıbındandır. Genişleten, genişletici anlamına gelir. Lazım fiil, Türkçede de olduğu gibi sadece özneyi ilgilendiren ve nesne almayan fiillerdir. Müteaddi ise nesne (mef’ul) almak zorunda olan ve o nesneye etki eden fiillerdir. Arapça’da özne, fail ya da müf’il kalıbından olabilir. Fail kalıbından çekilmiş özneler lazım fiillere , müf’il kalıbından çekilmiş olanlarsa müteaddi olanlara (if’al babından) getirilir. Onun için eğer ayette Allah’ın ilim ve kudret genişliğinden bahsedilseydi kullanılan kelime fail kalıbından “vasi” (geniş olan) olurdu. Halbuki ayette kullanılan kelime musi’dir ve bu da genişleten manasına gelir. Bu durumun daha iyi anlaşılması için şu örnekler verilebilir: dâl (sapık)-mûdil (saptırıcı), habir (haberi olan)-muhbir (haber veren), basir (gören)-mübsir (gösteren) vs.
Bunu Google Translate ile de görebilirsiniz: translate.google.com.tr/.../%D9%85%D9%8F%D9%88%D8%B3%D9%90%D8%B9%D9%8F - +1 yıl
@birdost69 mesajdan yazacaktım ama bu gizli üyenin de kafası karışık ya
Ona da ışık tutalım bari - +1 yıl
@sormaktanbiktim
Açıklamalar için çok teşekkürler.
Tefsirciler buna anlam verememiş olabilirler demişsiniz. Zaten bu söylediğiniz Kur'anın apaçık bir kitap olma iddiasıyla çelişiyor. Apaçık bir kitaba anlam verilememesi mümkün mü? Ayrıca söylediğiniz "Hangi zaman diliminde yaşıyor olursan ol Kurana baktığında deliller seni Allah’a yöneltmiş oluyor aslında" cümlesine de katılmam mümkün değil delil olmadığı sürece. Ancak, ayetlerin anlamını bilim birşeyi bulmadan önce başka, bulduktan sonra başka şekilde yazarsak, yani ayetlerin manasını bilime göre değiştirirsek, delili kendimiz yaratmış oluruz zaten. Kendi yarattığımız delile de delil dememiz mümkün değildir. Bir sonraki iletide değişik tefsirleri yazayım, buraya sığmayacak çünkü. - +1 yıl
Diyanet İşleri Başkanlığı: Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter.
Diyanet Vakfı: Göğü kendi ellerimizle biz kurduk ve biz (onu) elbette genişleticiyiz.
Elmalılı Hamdi Yazır (Sadeleştirilmiş): Bir de göğe bakın! Biz onu kuvvetle bina ettik ve şüphe yok ki Biz onu genişletmeye de malikiz.
Elmalılı Hamdi Yazır: Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz.
Ali Fikri Yavuz: (Bir de semaya bakın), biz onu kuvvetle bina ettik. Muhakkak ki biz, büyük kudrete sahibiz.
Elmalılı Hamdi Yazır (Orijinal): Bir de Semaya bakın biz onu kuvvetle bina ettik ve şübhe yok ki biz çok vüs´a malikiz
Fizilal-il Kuran: Göğü gücümüzle biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz.
Hasan Basri Çantay: Biz göğü kuvvetle bina etdik. Çünkü biz muhakkak ve mutlak bir (vüs´at ve) kudrete mâlikizdir.
İbni Kesir: Göğü gücümüzle Biz kurduk. Ve muhakkak ki Biz, genişleticiyiz.
Ömer Nasuhi Bilmen: (45-47) Artık bir kalkınmaya da güç yetiremediler ve yardım görücüler de olmadılar. Nûh kavmini de evvelce (helâk ettik). Şüphe yok ki, onlar fâsıklar olan bir kavim olmuşlardı. Ve göğü bir kuvvetle bina ettik ve şüphe yok ki, biz elbette kâdirleriz.
Tefhim-ul Kuran: Biz göğü ´büyük bir kudretle´ bina ettik ve şüphesiz biz, (onu) genişletici olanlarız. - +1 yıl
Meallerden gördüğünüz gibi, eskiler farklı tercüme etmişler. Eskilerin yanlış tercüme yaptıklarını kabul etsek ve sizin açıklamanızı esas alsak bile, bu sefer de genişleyen "gök" değil ki evren. ikisi aynı şey değil. Tabii gene biraz zorlama yaparak, gök yerine ileride evren diye de tercüme edebilirler.
Google translate şu şekilde tercüme etti:
"Ve gökleri kuvvetle inşa ettik ve gerçekten biz genişletildik."
Google translate'nin tercümesinin insan tercümesi gibi düzgün olmasını beklemiyorum tabii. Fakat anlamadığım, neden insan tefsircilerden bazıları orijinalde olmayan "onu" kelimesini parantez olmadan tercümeye yazmışlar. - +1 yıl
@birdost69
En son gönderdiğim Arapça gramer bilgisine göre lemüsiuna genişleme manası verilmek zorunda. Tefsircilerin bunu böyle tefsir etmiş olması hz Allahımızın orada genişlemeyi kast etmediğini göstermez ki?
Ondan sonra dediklerim benim kendi mantığım ve düşüncem. Kendi aklımla yola çıktığım şeyler. Delili akıl yolum sizde düşünürseniz bu kanıya varırsınız diye temenni ediyorum. : ) Din evrenseldir bu da son inen kitabın evrensel olmasını icap etmelidir.
Yazdığınız tefsirlerde de bazısı genişleme ifadesini bazısı ilim kudret manasını kullanmış sizde fark ettiyseniz. Bu tefsircilerin tefsirlerine de baktım ve bunları değil de bunlardan daha önce yaşamış alimlerin tefsirine bakayım ki genişlemeyi onlar kullanmış mı kullanmamış mı yanılgıya düşmeyelim dedim. Onlar genişleme olarak kullanmış. Çin mitolojisine gelirsek ve safsatalığını kenara bırakırsak genişleme diye bir şey geçmiyor. Pan gu teorisi de genişlemeyi değil big bangi anlatıyor. Yani genişleme yine ilk Kuranı Kerim’le anılmış.
Gök evrene dahil.. Kelime oyunu yapmayın bunu kabul edemem. : D - +1 yıl
Ve şunu da eklemeliyim tefsirciler yanlış yaptı demiyorum. Kuranı Kerim matruşka gibi. Birinci verilen mana da doğru. İnceledikçe yeni şeyler çıkıyor. Doğru bir göz ve bilgi ile bakılmalı.. Buda Kuranı Kerim’in kapalı olduğunu göstermez. Apaçık bir delildir diyor.. Deliller açık.
- +1 yıl
1577 dünya küre dendi
Naziat suresinde ondan sonra arzı yayayıp döşedi. burada deha kelimesinin bir anlamı daha var oda yumurta anlamına gelen Arapça kelime duyah. Ve biliyoruz ki dünya tam küre değildir. Ve burada dahahe kelimesini incelersek bu kelime normal bir yumurtayı ima etmiyo. devekuşu yumurtasını ima ediyor. Devekuşu yumurtası küre şeklinde.
Yine güneşin döndüğünü fakat kendi yörüngesinde ilerlemediği biliniyordu.
Enbiya suresinde Geceyi ve gündüzü güneşi ve ayı yaratan odur. Hepsi feleklerinde yüzerler. Yani yörüngelerinde yazıyor. Kuran güneş ve ayın hem kendi etrafında hem birbiri etrafında dönmelerinin yanı sıra kendi etrafında döndüklerini söylüyor. Bilim adamları güneşin bir dönüşünü tamamlamak için25 gün döndüğünü söylüyor. Bu 1400 yol önce yazılmış. - +1 yıl
Yine su döngüsü.. bjnu ortaya bernard palissy 1580 yolunda atmış. Kuran suyun okyanustan buharlaştığını bulutları oluşturduğunu bunların bir araya gelmesini iç koşunlara gelip yağmur olarak düşmesini su tabakasının tekrar doldurulmasını anlatır. Zümer 39-21
Rum30-24
Müminğn23-18
Hicr 15-22
Nur24-43
Araf 7-57
Rad 13-17
Furkan 25-48/49
Fatır35-9
Yasin36-34
Casiye 45-5
Kehf 50-8/9
Vakıa 56-68/70
Mülk 87-30
Tarık 86-11
Okyanus biliminde Furkan suresinde yine
Allah buyuruyor ki ve iki denizi serbest bırakan odur senin dediğin ayet. Şimdi denizin 20 metre altında tatlı su kaynağı bulundu ona bir bak istersen. - +1 yıl
Biyoloji alanında kuran enbiya suresinde der ki
Ve her Canlı şeyi sudan yarattık hala inanmazlar mı. Sitoplazmanın %80 i su
1400 yıl önce bu nasıl bilinebilirdi
Bitkiler Hakkında yine tahta suresinde
Sema’dan su indiren odur sonra da onunla farklı farklı bitkilerden çiftler çıkardık.
Ayette geçen ezvaç çift demek. burada bitkilerin erkek ve koz olmak üzere cinsiyeti olduğunu söylüyo
Hayvanlar Hakkında enam suresinde yerde yürüyen hayvanlar ve kanatlarıyla uçan kuşlar sizin gibi topluluktur bu o zaman bilinmiyordu
Nahl suresinde arıdan bahseder ankebüt suresinde örümceğin yaşam tarzından neml suresinde karıncaların hayat tarzından ve iletişiminden - +1 yıl
Tıp alanında nahl suresinde diyor ki onun krnından muhtelif renklerde içecek bal çıkar. Onda insanlar için şifa vardır.
Kan dolaşımı ve süt üretimi hakkında nahl suresinde.. bundan 600 yıl sonra ibni nafis bulmuş bunu. 400 yıl sonra yani Kuran’ın indirilmesinden 1000 yıl sonra william harvey batı dünyasına bunu duyuruyor. Kimse ibni nafisten bahsetmiyor orası ayrı konu tabi : D
Embriyo Hakkında da müminin suresinde sonra bütçeyi Bir alaka yarattık derken o alakaya bir. Mugda yani bir çiğnem et parçası halinde yarattık derken o mugdayı birtakım kemik yarattık derken o kemikleri bir et giydirdik sonra onu diğer bir yaratık olarak teşekkül ettik
Bu ayet 1980 Kerim başında o zamanlar embriyo alanında bölüm yetkilisi olan De keith moora gösterildi. Kuran’ın tanımı günümüzde embriyolojinin 1-3 safhalarındaki tanımından çok daha ileridir dedi. Herhangi bir insan bunu kuranda bahsedemez dedi. - +1 yıl
Son bir örnekte kıyame suresinde parmak izine değinilmiş. Parmak uçları bile mükemmeldir diye geçiyor.
Bu 1880 de francis galton tarafından öne sürüldü. Parmak izi olayı
Ünlü filozof francis bacon şöyle söylemiştir bilim hakkındaki az bir bilgi insanı ateist yapar. Fakat bilimle ilgili derin bilgi sahibi olmak insanı Allah’a inanan bir kul yapar.
- +1 yıl
Bir önceki yorumu uzun yazdığınız için son kısmını göremedim. Bazı iletilerde daha fazla göster çalışmıyor. niye bilmiyorum.
Dediğim gibi, sizin söylediğiniz tercümeyi kabul etsem bile, gene doğru olmuyor çünkü genişleyen evren, gök değil.
Mitolojiye gelince: Ntv Yayınları-Mitoloji-3. Baskı, sayfa 330,4. Paragraf
“Then he began creation with Plasma, which created smoke. From that smoke the entire universe came into existence. Then the universe began to expand by the Will of Brahma and it will go on to do the same in future. He then made ‘Heavens and Earth’ from the Golden part of egg”. (Brahama Puran)
O yaratışa Plazma ile başladı, dumanı yarattı. Tüm evren dumandan meydana geldi. O zaman evren Brahma’nın arzusuyla genişlemeye başladı ve gelecekte de genişlemeye devam edecek. O o zaman ”Gökleri ve Yeri” yumurtanın Altın parçasından yarattı. - +1 yıl
Yazım yanlışları için üzgünüm
Seviyeli sohbetiniz güzeldi 🫶🏻 - +1 yıl
@birdost69 bu yazdığınız Çin mitolojisi değil
Hindu metinlerinden
Bunu aldığınız siteye bende baktım.
Hatta sonra Hindu metinlerini araştırdım fakat böyle bir bulgu göremedim.
Bakmaya devam ediyorum ama Bulursam haber veririm - +1 yıl
@birdost69 Evet ama o kaynakta var mı bilmiyoruz
Kütüphaneye gidince bu kitaba bakacağım 😅 - +1 yıl
@birdost69 rica ederim ♥️🫶
+1 yıli s l a m..
019 Yorumla- +1 yıl
esas hangi dindesin..
Soran+1 yılYazdım ya müslümanım böyle bir dinde büyüdüm zaten ama işte öyle bir an geliyo yani bu anı ikinciye yaşıyorum şu an ve sorguluyosun
- +1 yıl
tamam güzell
peki eksiklik nedir..
Soran+1 yılBilmiyorum..
Soran+1 yılİçimden bir his sorgula diyo
- +1 yıl
yardım ister misin
Soran+1 yılNasıl
- +1 yıl
nedir aklındaki
iknci seçenek
Soran+1 yılYa seçenek demiyelim cünkü günaha girmek istemem ama hristyanlık beni cekiyo gibi hissediyorum
- +1 yıl
şirk büyük bir günah tır..
hristiyanlığın nesi çekciidir anlamıyorum - +1 yıl
dualarda düşüncen nedir
Soran+1 yılinanırım ederim de aslında sanırım şeytan vesvese veriyo bana şu an daha iyi düşünüyorum.
- +1 yıl
arada nefeslen biraz..
Soran+1 yılAynen öyle yaptım zaten şu an daha iyiyim
- +1 yıl
we en güzell,. din islamiyet tirr..
ilk insandan son insana kadar
daima bu din wardır..
Soran+1 yılinşallah doğru yoldayızdır ne diyim ki başka 🤷🏻♀️
- +1 yıl
yaşınız kaç
ve neden gizliden sordun
Soran+1 yıl19 öyle gizli sormak istedim 🙂
- +1 yıl
konular çokk fazla
en önemli olan din konusu durr..
+1 yılİslam
01 Yorumla
Soran+1 yılişte islam demekle olmuyo biz bu din ile büyütüldük bu dini sahiplendik ama ya gerçek değilse? Bunu kanıtlayan bir şey olması lazım
Gizli Üye(25-29)+1 yılSemavî dinlerin hepsi
01 Yorumla
Soran+1 yılO nedir tam olarak biraz bahseder misin
+1 yılİslamiyet
00 Yorumla
+1 yılAllah yok
00 Yorumla
+1 yılİslam hak dinidir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?