En çok hangi medeniyeti seviyorsunuz?
Mısır tarihi hakkında düşünceleriniz nelerdir?, şahsen ben Mısır tarihi ve mitolojisini çok seviyorum bununla birlikte de merak ediyorum sizin de bilgilerinizi aktarmanızı isterim.😊☀️
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
En çok hangi medeniyeti seviyorsunuz?
Mısır tarihi hakkında düşünceleriniz nelerdir?, şahsen ben Mısır tarihi ve mitolojisini çok seviyorum bununla birlikte de merak ediyorum sizin de bilgilerinizi aktarmanızı isterim.😊☀️
Antik mısır hakkında nispeten en çok şey bildiğim ama pekte sevmediğim bir medeniyet. Antik Yunan ve maya medeniyetleri daha ilgi çekici olsada favorim roma. Roma hala dünyada rol model olma özelliğini sürdüren ve dünya tarihi boyunca bir çok ülkeyi ve lideri etkilemiş bir medeniyet olmuştur.
Katılıyorum ✨️
Merhaba, gerek antik Mısır herekse antik Roma. Her iki medeniyet de oldukça ilgimi çekiyor. Elimden geldiği kadar da takip etmeye çalışıyorum. Mitolojik yunan dönemi ise masalsı geliyor bana. Pek ilgimi çekmiyor doğrusu bu nedenle
Evet mitoloji ayrılıyor bu konulardan
Hemde nasıl mütemâdiyen antik mısır hakkında makaleler okurum ve benim gibi birini burada bulduğum için memnun oldum kardeşim
Öneri alabilirim hangi kaynakları önerirsiniz?
Yani çok fazla var ama şuanlık şunları okumadıysan tavsiye ederim mesela toby wilkinson eski mısırın yükselişi ve çöküşü devlet yapısı ve firavunları anlamak için net kaynaktır barry kemp antik mısır anatomi bir medeniyet eseri halkın ve şehirlerin dokusunu bilimsel bir bilgelikle sunar joyce tyldesley mısır kraliçeleriyse hatşepsut ve nefertiti gibi figürlerin gerek yaşantı gerek siyasi güçlerine odaklanır birde christiane desroches noblecourt eserleri mısır sanatını ve inancını anlatır
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim içlerinden beğendiklerimi bir sonraki siparişimde ekleyip alacağım. Sizin gibi biri yorum yaptığı için çok sevindim artık ülkede bunlar hakkında yorum alışverişi yapacak kimse kalmadı maalesef. Teşekkürler iyi akşamlar 😊🙋♀️
Evet haklısın. Bunlar popüler kültürün etkisiyle edinilmiş bilgiler yazık gerçekten insanlara gerçeği kitaplardan makalelerden öğrenmek yerine sosyal medyadan öğrenip yalan bilgi satıyorlar
Antik Mısır’ı bayılarak severim kuzum, sanat tarihi okuyorum sonuçta, kalbimin bir odası direk Mısır’a ait 🎨✨ Özellikle mezar resimleri, hiyeroglifler, ölüm sonrası hayat inancı inanılmaz büyüleyici. Ama görseline de selam çakayım, Antik Yunan da aklımı alıyor, Atina’da 24 Saat kitabı çok iyi seçim 📚 En çok Mısır + Yunan karmasını seviyorum, mitoloji overdose yapıyorum resmen 😄🖤
Cevap
5Cevap
Severim ve Yusuf gercekten yaşadı mı diye ozellikle arastirmistim
😊👍 çok iyiiiii
Mısir sadece kitaplarda guzel onun harici gittim geldim pekde sevemedim
Tarihini tam bilmeden gördüğün şey hakkında yorum yapamadan zor ve saçma gelebiliyor maalesef.
bende gitmeyi çok istiyorum.
Yoo cok iyide araştirdim halbuki misir in halki bile kendi tarihinden utanan bir halk o tarihte teknolojileri bile yokken piramit dikmişler yil 2026 olmuş hala kadin sunneti uygulayan cahil bir toplum
Her tarihte ileri ve geri gelişmeler olabiliyor maalesef sizde haklısınız ama tıpta olan ilerlemeleri ve genel tarihi ilgi çekici onun haricinde size katılıyorum kesinlikle
Tşkler sister
🙋♀️bende teşekkürler brother
Mısır Piramitlerimdem şu an sadece Keops piramidi kalmış. Dünyanın 7 harikasından biri galiba
Ben patlamış seviyorum
Tereyağlı mı soslu mu 🦧
Tereyağlı ve biraz fazla tuzlu
Süt mısırı tercih ederim.
Afiyet olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?