Öfkeleniyorlar tehdit ediyorlar bazen menfaat karşılığı ödül veriyorlar filan
3 ay
Öfkeleniyorlar tehdit ediyorlar bazen menfaat karşılığı ödül veriyorlar filan
Tanrının ortaya çıkma sebebi insanların hep doğa üstü bir gücün varlığına inanmasından ibaret. Zamanında toprağa tanrı dediler, kadına tanrı dediler, gökyüzüne tanrı dediler, suya tanrı, güneşe tanrı.. İnsanların ulaşamadığı anlam veremediği çoğu kavrama tanrı olarak hitap etmesi tarih boyunca doğal karşılandı. O dönemin insanına Allah hitap edememiş de bizim gibi ender ve zeki insanlara mı peygamber yollamış
Çok eski kitaplarda (şu an erişime kapalı, korunan kitaplar) şöyle yazıyor. "tanrı yaşamı deneyimeyebilmek için bir canlı türü yarattı" insanlar tanrının dünyada ki yaşama uygun hale getirilmiş halidir. Evrende ki tüm canlılılar tanrının bir parçasıdır, ancak insanlar tanrının dünyada ki en yakın halidir.
Hangi kitapmış o
Bu tarz şeyleri anlatan bir kitap
Mitolojide tanrılar insanlara benziyor çünkü o dönem insanlar yaşadıkları duyguları gökyüzüne yansıtmış tatlışım. Korkuları, öfkeleri, hevesleri… hepsi tanrılara yüklenmiş. Böyle olunca hem anlaşılması kolay olmuş hem de hikâyeler aşırı eğlenceli hale gelmiş 🎭✨ Üniversitede Sanat Tarihi okurken bu benzerliklere bayılıyorum, tam drama!
Cevap
2Cevap
Tanrıları ve dinleri icat edenler insanlar o yüzden
Menfaat? Tanrının senin bir şeyine ihtiyacı olduğuna inanman çok tatlı
O zaman niye ibadet etmezsem ona iman etmezsem beni yakıyor ya mk
Sen ona ibadet etmeyince onun yüceliği azalacak mı sanıyorsun sen gerçekten? Cezalandırma sebebi sana yap dediğini yapmaman. İş yerinde müdürün dediğini yapmayınca ne oluyor mesela, dümdüz mantık işte
Tamam madem bir şeye ihtiyacı yok neden umruna takıp sonsuza kadar yakıyor veya onu dinlememem ya da ibadet bu kadar umurunda ayrıca ayette ibadet etmeniz için yarattım diyor demek ki ihtiyacı var
Heh işte bak allahta insani zaaf var müdür örneği çok iyi oldu
Çünkü tanrıyı insanlar yarattı zihinlerinde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?