Bence, birçok insan sosyal medyada kendini çok mutlu olduğunu ve sosyal bir çevreye sahip olduğunu lanse diyor ancak, olan ekranların ardındaki yalnızlık gerçeği ve bunun asıl sebebi ise güvenin yerini alan rekabet...

Bence, birçok insan sosyal medyada kendini çok mutlu olduğunu ve sosyal bir çevreye sahip olduğunu lanse diyor ancak, olan ekranların ardındaki yalnızlık gerçeği ve bunun asıl sebebi ise güvenin yerini alan rekabet...

Böyle düşünmeyi doğru bulmuyorum. Savaş meydanları da kalabalıktır çünkü. Yalnız olmamak fiziksel birinin varlığı değil ruhen seni bir başkasının doyurmasıdır. İnsan tek başına kendine yetebilir, ama her insan birilerinin kendisi için bir şeyler yapmasını ister. Değerli hissetmek ait olmak ister. Fakat bu zamanda herkes bireysel ve samimi olmaktan çok çıkar gözetir. Bu yüzden eksik hissederiz bazı duyguları..
Sosyal medyanın büyük payı var yani yediğinden içtiğine giyiminden gittiğin yere kadar sosyal medyada paylaşıyorlar oturup sohbet edicek hiç bir neden kalmıyor ki insanların en iyi arkadaşı telefonlar oldu dostluk kalmadı ki güven duygusunu kaybedelim güven sadece artık evli çiftlerin arasında olan bir şey arkadaş dostluk ihnaet hiç bir şey yok 😂 nerde o oturup saatlerce dedikodular yaptığımız zamanlar hey be ne günlere kaldık 😅
Güzel soru sosyal medyada herkes ucuyor zaten
Evet yalnizim be bu yalnızlıktan memnun degilim eşim dostum var ortamım var ama sevgi aşk hoslantı bu aralar yok ve bu durum her ne kadar ben kendi kendime yeterim diye egoistlik yapsakta
Bir kadına muhtacim kadinsin yapamam da
Onun haricinde yalnizligim yok kalabalikta vs yalniz hissetmiyorum
Ben köpek gibi de muhtacım valla kabul ediyorum 😂
Aksini söyleyenler alfa numarasi yapiyor hele kadinlar daha çok
Kadinlar muhtac degilim diyor hormonsuzlar demek ki
Desene desene
Yaa üstü kapalı söyle ben anlarim
Bunu ben biliyorum zaten
Siz gizliyorsunuz sadece bir de hâkim olabiliyorsunuz
Kudurmadan önce evet hakim oluyorsunuz
Cinsiyet savaşi baslasinnnn
Siz kadinlar mfkfkckd
Jznxkz dermişim
İyisiniz iyi
🤣🤣 dalga geçme ya
Olur geçmem 🙂
🤝🤝
bence ikisinin de bunda etkisi var. sosyal medya ve modern yaşam insanları daha çok birbirine bağladı gibi görünse de gerçekte insanları kendi kabuklarına çekerek yalnızlaştırıyor. güven duygusunun kaybolması ise bu durumu daha da kötüleştiriyor. insanlar artık birbirlerine güvenmiyor ve bu da yalnızlık duygusunu pekiştiriyor.
Kalabalığın ortasında böyle hissediyorsan çok normal kuzum 😔 Modern hayat da sosyal medya da üst üste gelince herkes mutluymuş gibi görünüyor ama içeride büyük bir sessizlik oluyor. Güven duygusu azalınca da insan kendini daha da çekiyor. İstanbul’un kalabalığında bile insan bazen görünmez oluyor. Kendine zaman ver, küçük bir yürüyüş ya da keyif aldığın bir etkinlik bile ruhuna iyi gelir 🎨💛
Cevap
16Cevap
İnsanların hayatlarının uzaktan bakıldığında çok mükemmel muazzam görünmesi. Sanki hiç sorunları yok gibi duruyor. Halbu ki herkesin hayatında var sıkıntılar. Senin sorunların olduğunda ise sorunsuz yaşıyor gibi olanları görünce kendini sadece benim hayatımda mi sorun var gibi hissedersin sonra bu his oluşur
Herkes gösteriş budalası olmuş. Samimiyet ve sadelik bitmiş. Böyle bir devirde nasıl hissedecen başka.
İnsanlar sosyal medyada gösteriş yapmasına rağmen yalnızlık gerçeği var çünkü gerçek bağlar yerine sahte bağlar kuruyorlar. Güvenin yerini alan rekabet de insanları birbirlerine karşı duygusal olarak kapalı hale getiriyor.
Sosyal medya da her işini hallolmasi ve zamanla kaybolan özgüven
Insanların varı yok sosyal medya oldu maalesef ve bütün dünyayı bundan ibaret zannediyorlar
Sorun hayatın sanallasmasi. Güven konusu geçmişten çok farklı değil.
Kaybolan güven.. Kimse kimseye güvenmiyor ne selamı kestik nede sabahı. Çağ zaten pis herkes kendi çıkarlarına göre yöneliyor her şeye bu yüzden yalnız kalmaktan memnunum.
Sosyal medya her daim öndedir. Diğerlerinin de etkisi vardır tabi.
Bence insanlara güvenmemek. Güvenmeyin bağ oluşmuyor.
Güzel soru, hepsi bence...
Güven duygusu
Tabii ki kaybolan güven duygusu başka ne olabilir ki
Yalnızlık güzeldir insanın kendine vakti olur
Benim hiç kimsem olmadığı için
Büyük resmi görmüşsün.
Tabi ki güven duygusu.
Profilindeki yer neresi
Kahramanmaraş
Yer güzel vücudun hoş ve arzulatici
170 var mı senin boyun 😃
Herkese güvenemiyorsun