Mizah anlayışı zamanla olur. Farklı ortamlar görmüş biri olarak ilk esprilerimle herkesi güldüremiyorum çünkü insanlar farklı şeylere gülüyorlar. Onlarla vakit geçirmeye başladıkça neye gülebileceklerini kavrayıp espri yaptığımda daha etkili oluyor.
Yine de cümle teorik olarak doğru. Mizah anlayışı zeka eşitliğidir evet. Recep ivedik bana gram komik gelmiyor. Yolda biri öyle davransa harbi ayağımın altına alırım. Ancak insanımızın bir kısmı kaba saba insan veya aksan yapanları komik buluyor
Bence birebir eşitlik değil ama güçlü bir bağlantı var. Çünkü iyi mizah çoğu zaman hızlı düşünmeyi, ince bir bakışı ve doğru yerden yakalamayı gerektiriyor. Ama zeki herkes komik olacak diye bir şey de yok, komik olan herkes de aynı derinlikte olmayabilir. Yani mizah bazen zekânın parlamasıdır ama tek ölçüsü değildir. İnsan bazen bilgisinden çok, bakış açısıyla güldürüyor.
Zeka seviyesine göre değişir bu, mizah anlayışı açısından kendilerini geliştirmiş kimseler mizah konusunda birbirini daha iyi anlarlar diye düşünüyorum... Bu arada görselde ki şahısın mizah anlayışı mükemmel, kan transfüzyonunu oral yolla alan biri, entübasyonu neresinden alıyor acaba 🤭
Mizah eşittir hem zeka hem genel kültür hemde gözlem diyebiliriz, zeki insan her şeyi anlar ama ince espriyi sadece zekasını yaratıcılıkla birleştirenler yapabilir💫
Mizah anlayışının zeka eşitliği olduğunu hiç sanmıyorum tatlım, aynı frekansı tutturmak tamamen ruh uyuşması 😎✨ Fotoğraftaki hayalet bile damardan ketçap alıp cool cool takılıyor, demek ki espri anlayışı bambaşka bir boyut 💀🤣 Senle aynı kafada insanlar bulmuşsun, bu büyük başarı kızım, hiç bozma o ekibi 😂🎉
Hayir. Herkesle aynı seviyede buluṣamazsın zaten ama bu onların akılsız olduklarını göstermez. Senle aynı seviyede değillerdir sadece ve sende çoğu insanın seviyesinde değilsindir zaten.
Enerji gibi düṣün. Insan herkesle anlaṣamaz. Bazısı ağzını açmadan seni iter bazısının varlığı bile sana rahatlık verir.