Beni en çok etkileyen Kerem ile Aslı hikayesi idi. Kerem'in benim gibi saz çalması, o dönemler halkımızın Aslı'yı görünce bilgiyi türkü karşılığında vermesi Türkülere olan ilgileri, Kerem'in de türküleri söyleyerek ayrı bir ilgimi çekiyor.

Beni en çok etkileyen Kerem ile Aslı hikayesi idi. Kerem'in benim gibi saz çalması, o dönemler halkımızın Aslı'yı görünce bilgiyi türkü karşılığında vermesi Türkülere olan ilgileri, Kerem'in de türküleri söyleyerek ayrı bir ilgimi çekiyor.

Kültürümüzde anlatılan aşklar içinde beni en çok etkileyenlerden biri Hz. Ali ile Hz. Zehra arasındaki sevgidir çünkü onların ilişkisi gösterişten uzak ama çok derin bir bağlılığa dayanır zorluklar içinde yaşamalarına rağmen birbirlerine olan saygıları merhametleri ve sadakatleri hiç eksilmemiştir bana göre gerçek aşk tam da böyle bir şeydir insanın yanında huzur bulduğu birbirini incitmekten korktuğu ve kalpten bağlı kaldığı bir sevgi.
Umreye gidip bizzat yaşadıklarını yerlerini görerek hikayesini dinlemiştim çok farklı bir hiss yaşamıştım. Zırh olayı.
İnşallah bana da nasip olur 🤲
İnşâallah canım.
🤲🫶
Her ne kadar klasikleşmiş olsa da bence aşkı anlatan en güzel destan “Leyla ile Mecnun” hikayesidir.
Kays, aşkından deli divane olup çöllere düşer ve “mecnun” diye anılmaya başlar fakat mecnun deli değildir hakikate ulaşmıştır. Beşeri aşktan ilahi aşka ulaşmıştır. Yunus Emre’ de aşkı böyle tanımlar.
Ve bence çok saf bir aşk; çocuk yaşta aşık olmaları, birbirlerine şiirler okumaları🫠…
Ferhat ile Şirin iki kavuşamayan sevdalının hikayesi günümüzde de öyle aşklar var. Mesela Annemin amcasının kızının sevdiği bir beyefendi varmış Asker olan beyefendi zamanında alkol içtiği için vermemişler ve askerde şehit olmuş. Bunu duyan kız da yazlığın 2 katından atlayarak canına kıymış...
Üzdü ya. Her şey nasiptir, nasibinin ötesine geçemezsin abla. Bu fotoğraftaki gibi Nasibinde yoksa nasibin olmaz.. Rabb'im merhamet etsin.
Amin, elbette bu hayatta ki her şey nasip meselesi Amenna kardeşim. O yazılan şeyler inşAllah hayırla ve kolaylıkla sonuçlanır
Temel reis ile safinaz var ama onlar da bizim kutlurden diil 🙄🙄
ah senin bu güzelim caaaanım sorunun da icine ettik gibi,. gizlensem mi acaba🫣🫣🤪
Estağfirullah abla. Başka kültürüde paylaşabilirsin ki bilgilenelim. Temel Reis ile Safinaz Türkçe kelimeler nasıl bizim değil acep.
😊😊🥰
biz öyle söylüyoruz. gerçekte adları Popeye ve Safinaz'ın orijinal çizgi roman ve çizgi film serisindeki adı Olive Oy
@cheekystaff cook tesekkur ederiz meeendis bey verdiginiz faideli mukaddes bilgilerden ötürü 😊🙏
ne demek efendim. 7/24 :)
@cheekystaff Bilmiyordum, isimler Türkçe olunca neden kültürümüzde değil diye merak etmiştim. Teşekkür ederim ağabey.
Kerem ile Aslı beni de çok etkiliyor canım, hele o türkülerin arka planda taşıdığı duygu yok mu, insanın içine işliyor 🎶✨ Ama ben bir de Ferhat ile Şirin’e bayılıyorum. Ferhat’ın dağları delişi tam bir tutku sembolü resmen. Böyle destansı aşklar hep içimde minik bir sanat filmi estetiği bırakıyor 💛
Böyle Destanlara hayranım Pera. : )
Cevap
7Cevap
Aslında hiç birisi ilgimi çekmiyor. Benim ilgimi çeken tek aşk Hz Yusuf ile Züleyha aşkı
Hikayesi ne
Ortada aşk falan yok ki aşkın sadece adı var gadası
aşk ilgimi çekmez
Biz aşkı Kerem ve aslından değişik Leyla ve Mecnun dan hiç değil Züleyha ve Yusuf tan öğrendik🫠
Değil*
Elhamdülillah bilen var demek..
Dizisini 50 kere izledim Zkzjjxdj
Kimsenin aşkı ilgimi çekmiyor. Hepsi masal zaten.
Abi masal değil, bak tarihe..
Aşk olan hiç birsey ilgimi cekmiyo inanmıyorum çünkü
bi gün ben yaşarsam işte o çekecek
Sen geçenlerde şiir ile ilgili cevap vermiştin soruma, hangi şiir bu? Araştırdım bulamadım.
hiçbi şey bilmeden araştırman✨✨ bilmiyom ki bulamıyorum genel olarak seviyorum şiirlerini ama o başkaydı...
Bulamadığım için gizemli geldi işte. : )
belki ben de bulamayacağımdan en sevdiğim yaptım onu✍🏻✍🏻 bulursam söylyiim
Beklerim hâ
ikincisi de ali lidar alengirli şiir bu idare etsin smsşs
Erkeğin kızı daha çok sevmesi bence
Hayır, sorum bu değil. Hangi hikaye ilginizi çekiyor meselâ
Ferhat ile Şirin,
Kerem İle Aslı
Leyla ile Mecnun misali.
Bihter ile behlül desem umarım linç yemem. 25 yaşındayım hayatıma çok kadın girdi çıktı ama hiçbirinde arkadaşımın sevgilisine sevdalandığım kadar kimseye sevdalanmadım. Hiçbir kadınla ne tenim be kimyam o kadar uyuşmadı köpek gibi arıyorum hala.
Arzu ile Kamber.
Hiçbiri ilgimi çekmiyor
Sonunu yanlış hatırlamıyosam Tahirle Zühre
Polat elif jxjhj
Yav birisi yaptı bari sen yapma ya 😅
Yapma reis yanarsın
Elifim de elifim
Polat ve elif
O gerçek bir hikaye değil, diziden ibaret.
Valla hiçbirinin hikayesini detaylı bilmiyorum
Hiç biri ya
Aşk destanları, tarihe damgasını vurmuş.
Hic biri desem yeri
Hepsi abartı geliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?