Savaş ve Barış_ Tolstoy. Zorlama okuyorum biraz sarmadı :D umarım daha çok başlarındayım diyedir✨️
3 ay
Savaş ve Barış_ Tolstoy. Zorlama okuyorum biraz sarmadı :D umarım daha çok başlarındayım diyedir✨️
Savaş ve Barış sadece çok iç açıcı bir kitap değil. Savaş ve politikaya ilgin yoksa sıkar. 1800 sayfa olup çok fazla karakter ve olay ihtiva etmesi de cabası.

Dün buna başladım. Allan Hevins ve Henry Steele Commager'ın ABD tarihi ile alakalı çalışması. Biri Amerikan toplum tarihçisi, öteki siyasi tarihçisi. El ele verip yazmışlar. Çevirisini de Prof. Dr. Halil İnalcık yapmış. Ankara 'da ABD tarihi okutulmasına müteakiben Halil İnalcık bu kitabı tercüme etmişti. Tabii çok eski. Kitap güzel ilerliyor.
Öyle herkes Tolstoy, özellikle de Savaş ve Barış okuyamaz. 160 kadar tarihi karakter vardır romanda, 550 kadar da toplam karakter vardır ve ana karakterler 20 ile 30 arasındadır. Birçok karakter de Rusya'ya 2. ve 3. isimleri de kullanılır. Yani 550 karakter içinde ortalama 1000'den fazla da isim göreceksin. Roman ilerlediğinde savaş ilerledikçe konu dallanacak, karakterler gelişecek. Okuması keyifli ve ağır bir eser içine gireceksin. Gerçek bir klasik okuru değilsen kitabı okuma kenara koy derim. İleride tekrardan okumayı denersin.
Şu an İskender Pala'dan Şah & Sultan'ı okuyorum.
Ya bunu bana arkadaşım hediye etti onunla beraber okuyoruz zaten. O da senin dediklerinden bahsetti
Ben ki Tolstoy'u özellikle de Rus ve Fransız klasiklerini çok severim ama Savaş ve Barış'ta bu karakter ve isim fazlalılığı beni cidden yormuştu. Bir de isimlerin Rusça olması da yoruyor. İngiliz, Amerikan isimleri gibi aşina olduğumuz isimler de değil. Zor bir süreç, kitaptan kopmadan ama dinlenerek sakin kafa ile okumanı tavsiye ederim ama şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki sindirerek bitirdiğinde "Evet, ben gerçek bir roman okudum" diyeceksin.
İyi bari beni nelerin beklediğini biliyorum en azından
Teşekkürler
Yani bir gözüm korkmadı degil ama olsun
Rica ederim, gözün korksun zaten korksun ki elinde nasıl bir cevher olduğunu bilesin ama Rus klasiklerine aşina değilsen önce daha küçük romanları okumanı tavsiye ederim.
Kitap önersene bana üç tane
Sen yetkili birisine benziyorsun. Hahshs
😅 Kitap konusunda hiç mütevazi olamam yetkili biriyimdir.
Ne tarz istiyorsun ama, bana biraz örnek verirsen nokta atışı öneri yapmaya çalışayım. Akıcı olsun deme yeter ki, hiç sevmem akıcı kitap önerisi isteyenlere, akıcılık görecelidir çünkü 😊
Yoo böyle zorlasin beni akıcı kitap ben sevmen bende akmıyor o hahsha
Sen yine de çok abartma :D
Zorlamasını istiyorsan eğer bunu ağdalı cümleler, edebiyat oyunları olarak yorumlarım ya da katmanlı roman, mesaj veren düşündüren olarak yorumlarım.
Jose Saramago - Körlük (noktalama işaretlerine kafa tutan Nobel ödüllü yazar)
Elias Canetti - Körleşme (Yoğun, kapalı ve simgesel bir kurgu. Psikolojik çözülme)
James Joyce - Finneganın Vahı ( Türkçeye bile çevrilmesi başlı başına olay olan, deneysel bir dil ile yazılmış bilinç akışının ele alındığı bir roman. Joyce için karısı neden okurlarının anlamayacağı eserler yazıyorsun diye eleştirisi de var)
Bak sırf akıcı olmasın dedin diye sana en manyak romanlardan örnek verdim. Körlük iyidir ama, hem düşündürür hem de insanın okuyabileceği kıvamdadır. Eğer istersen daha normal romanlar da önerebilirim.
Abarttım valla bunu sen istedin 😅 Şaka bir yana Körlük'ü oku eğer okumadıysan, beğenirsin, diğerleri abarttığım eserler.
Yok yok hoşuma gitti gayet. Ama daha baska önereceğin romanlara hayir demem
Glenn Meade - Kar Kurdu
Hasan İzzettin Dinamo - Savaş ve Açlar (şiddetle öneririm)
Yaşar Kemal - İnce Memed
Dumas - Monte Cristo Kontu
Michel Zevaco - Pardayanlar (10 kitaplık seri)
Joe Hill - ŞE7T4N
Cengiz Aytmatov - Toprak Ana
Haruki Murakami - 1Q84
Hem Türk hem de dünya edebiyatından klasik ve modern eserler olarak şimdilik yazacaklarım. İçlerinde edebi değeri yüksek olanlar da var, macera romanları da korku romanları da.
Ayayay çok teşekkürlerr
Ay ay ay rica ederim
Teşekkür ederim
Güzel bir kitap ben beğendim açıkça. Bende Nietzsche nin bir kitabını okuyacağım inşallah
Evet beğenilen bir kitap zaten
Rica ederim
Hayır okumadım
Savaş ve Barış kitabı beni de sarmamıştı. Ama öyle böyle derken okudum hepsini..
En son Krıstın Hannah'ın "Sevgi Uğruna Yaptıklarımız" kitabını okudum ve şu an Kımberley Freeman'ın "Esir Şarkılar Vadisi" kitabını okuyorum..
Gotikellaaa hey! 📚✨ Şu an ben de Virginia Woolf okuyorum, tam sanat tarihçisi ruhumu besliyor 🎨 Ama Savaş ve Barış’a saygım sonsuz, tam maraton kitabı! Başları biraz karakter geçidi gibi, sabret kızım, Rus balosuna sonradan ısınıyorsun 💃🏻❄️ Bir anda entrikaların ortasında bulursun kendini. Olmadı mola ver, ben araya ince bir kitap sıkıştırıyorum, taktik bu! 😌🎶
Cevap
29Cevap
şu an yok hayır
Sarı Sendika Faaliyetleri ve Yasal Hak Arama Kurumlarının Sönümlenmesi üzerine araştırmalar yaptığım için yurt dışındaki internet kaynaklı makaleleri okuyorum.
Tavsiye etmem, beyin göçü yaşatıyor.
Link bırakır mısın
Link derken ben araştırma yapıp sunum hazırlıyorum. Okuduklarım da ABD, Norveç, Japonya ve Kanada kaynaklı anekdotlar.
Kaynakların linki soruyorsanız, bilgisayarı açar açmaz buraya iliştireyim. Olur mu?
Olur size zahmet
Sarı Sendika hakkında bilginiz varsa ben de sizden öğrenmek isterim, çalışmama katkı yapmış olursunuz veya yaşadığınız örnekler varsa işiniz ve sendikal durumunuz ile ilgili?
Yok maalesef:/
Tamam ben sorunuzu kaydediyorum, sunumu tamamlar tamamlamaz buradan size haber verip Google Workspace ile gönderirim. Ayıp olmazsa siz neden bu konuyu öğrenmek istediniz, sıkıcı bir konu ya, şaşırdım yani. 😇
İlgimi çekti ve merak ettim
Tamam söz inşallah, ömür nefes yeterse paylaşırım.
Teşekkür ederim ☺️
Estağfurullah ben teşekkür ederim, nezaket ile konuya yaklaşım ve ilginiz için.
Birde beyin göçü yaşatıyor dediğiniz için ekstra ilgili oldum en büyük etmen o diyebilirim
Hukukî mevzuat, yasal hakların kullanımının aleyhe gelişmesi, insanların güven duygusunun örselenmesi, işverenlerin parasal gücünün günümüzde doğruların ve yaşamsal hakların önüne geçmesi, caydırıcılığın yok olması, fikri gelişimin yok edilmesi ve toplumsal değerlerin çökertilmesi gibi beyni zorlayan, hukuksal, sosyolojik/antropolojil, apolitik, toplumsal duyarlılık ve psikoloji konular. 😅
Valla daha çok merak ettim araların da ilgi alanıma giren başlıklar var :D
Allah Allah, ben hazırlarken sıkılıyordum, benden daha ilgili bir okuyucu çıktı. O zaman sunumdan önce size okutayım ve eleştirel yaklaşımınızı alayım. 🤭😀
Valla dini kulliyatım var alim Olcam inşallah 🤣🤣😶🌫️
Okuyan insandan zarar gelmez oku oku :D
İlk ayet bile yarardan Rabbinin adı ile oku 🤣
youtube.com/shorts/QQObN5fTG7E?si=_mt8uKahvb45V0UG 😅
youtube.com/shorts/jgP4O7WbcAE?si=5HievyiuGvVaC1ru video açılmıyordu 😄 bayılıyorum bu video ya iyi anlamda yani 🙃
Yaw yine açılmıyor ne attin ahshhahaa
Tıkla tıkla YouTube da aç Nihat Hatipoğlu ilahi de kendinden geçen teyze 😂😂 uygulama içinde açılmıyor sadece şey var ya bilirsin büyük olasılık işimde Allah gücümde Allah diyen teyze 😀
Biliyorum biliyorum evet hahdh
Ya o ne kötü kitaptı ya. Bı sürü isim bı sürü gereksiz ayrıntı 🤮 suç ve cezadan sonra hevesle okudum bu da güzeldir diye. 50 sayfadan sonra attım
Beyhan budak Hayat Acemileri İçin Yaşam Rehberi kitabını okuyorum hala bitiremedim
şu an okumuyorum ama okumak istediğim yazarlar var
En son okuduğum kitabı hatırlamıyorum genel de makale köşe yazası şiir karikatür okurum
Ver. Karıncaların Günü. Sayfamda alıntısı var hatta
Dört büyük halife diye bir kitap var anlık olarak onu okuyorum ama şimdi değil vakit bulduğum zamanlar
Evet
Büyük Engizisyoncu'yu okuyorum.
Yok sevmiyorum kitap okumayı göze çok zararı var sen de okuma
Heeeee öyle desene ya baştan sen onu okumazdik
Hafiza sendromu bilim kurgu var
Hayır şğdkflgk
Kusura bakma balerin saniyordum ben seni hatta kiz kardesim icin fikir almak istedim ama dedim ayip olir simdi
Baska bir kitap onereyimi :)
Olar
Aşk ve Gurur bayilirsin
Kim o yazarı
Jane austen
Sait faikden abasıyanik kitabini okuyorum
Şğdjjfkdka
Yeşil yol Stephen Hawking okuyorum.
😅😅
@RaistlinMajere_ neden güldün
Stephan king o
Bende hawking ne alaka ki diyorum ahdhdhjsjs
Trolleme yapıyorsun sandım da onun için gülmüştüm çünkü Yeşil Yol Stephen Hawking'in değil Stephen King'in kitabı/romanı.
Oruç başıma vurmuş olabilir. Gece 3 ten bu yana ayaktayım. Hem Kong var sonunda ne olmuş. Bir Haw çok yani 🤣
Bak yine yanlış oldu. King yazıyorum Kong a çeviriyor 🤦
@Gözleme2002 sen boş ver okuma en iyisi onu ahshsha
Ben başladım mı bitirmem lazım. Yarım bırakmadım hiç bir kitabı.
O takıntı bende de var.
Bu gidişle John Coffey o zaman John Coffee de olabilir hem de iyi gelirdi açılırdın, kendine de gelirdin 😅
İftara artık 😊
Maalesef. Sıkıcı bile olsa bitiririm. Bundan önce suç ve ceza okudum. Bayıla bayıla
@RaistlinMajere_ evet kitapta da bahsediyor. Coffee nin sonunda y var diye 😂
Kaç sene oldu Yeşil Yol'u okuyalı, çok oldu ama hala unutmam. Keyifli okumalar birader...
@RaistlinMajere_ eyvallah
Eskinin iyi okuyan biri olarak pek okumuyorum
Longevıty planı- Ayşegül Çoruhlu.
Larissa IONE 'nun dörtlemesinden Limos
Kuranı kerim kitaplarin kralı
Anna Karanina
Aslında onu okuyacaktim ilk arkadaşımin tavsiyesi üzerine bunu okuyorum şu an
Anna... daha romantik bence
Offf biliyorum 😣 bundan sonra onu okumak için can atıyorum Zaten
:) hadi bakalım
Aynen, zorlama ama başarıyorum.
Sherlock Holmes