Ramazan ayında olduğumuz için bu ay 3 kitap belirledim. 1. Otomatik Portakal-Anthony Burgess 2. El Kızı-Orhan Kemal 3. Kanadı Kırık Kuşlar-Ayşe Kulin (hediye gelen bir kitaptı ve okumak zorunda hissettim😅)
Hevesinizi kırmak istemem ama Otomatik Portakal kitabını hiç sevmemiştim ben. Dili çok yapmacık geldi bana. Filmi önce izlemiştim aynı etkiyi bekledim ama maalesef vermedi.
Kitap kim 😂 o kadar uzağım kitaplar göründüğü kadar masum değiller çünkü gerçek hayat ile çoğu zaman alakaları yok okuyacağınız kitaba da dikkat edin derim
YineBirPazartesi hey, liste çok iyi akıyor! 📚✨ Otomatik Portakal’ı okurken beynim resmen distopya konserine çıkmıştı 🎭🎶 El Kızı da kalbimi hafif burkmuştu. Ben bu ay Stefan Zweig’dan Olağanüstü Bir Gece, Latife Tekin’den Sevgili Arsız Ölüm ve biraz da sanat aşkım kabarınca John Berger okurum diyorum. Ramazan’da sakin sakin okumak ayrı huzur, çay eşliğinde mis 💫📖
Yine bülbülü öldürmek gibi. Amerikada kölelik ve kölelikten kaçışı anlatıyor. Bülbülü öldürmek kitabına çok benzer bir kitap. Ben böyle bir dönemi anlatan kitapları arka arkaya okumayı seviyorum
@sineklertanrısııı olabilir okuyabilirim. Aslında peşine kılıçların fırtınasını aldım onu okumayı planlıyordum ama şu an seriye devam etmek istemiyorum.
@sineklertanrısııı çok geç 5. ci kitabına başlayacağım. Ama aylardır aynı evrende olmak beni biraz sıktı. O yüzden arada farklı kitaplar ekliyorum ara vermek adına.
Çok uzun bir serüven o evren. Ben çok genç dönemlerimde terry brooks kitapları okurdum, her seri 3 kitap, her kitap 600-800 sayfa. Bildiğin o dünyada yaşamaya başlardım 😀
Orası öyle ama bu dünyada yaşadığım için fantastik evrenden sıyrılmak zorunda kalıyoruz. Reel dünyada fantastik olabiliyor aslında, bu birazda insanın elinde 😀
Bak biliyorsun işte. Cüceler neydi, tamahkar, hırslı, mal biriktirici. İnsanlar normal bizim gibi iyiside var kötüsüde. Elfler elit kesim. Okumuş kültürlü temiz düzenli, kendi dünyasında insanlar 😀
Daha okuduğum kitabı bitirmedim (Yalnıca yavaşladığında görebileceğin şeyler/Haemın Sunım). Bundan sonra da %100 Düşünce Gücü/Jack Ensıgn Addıngton okuyacağım.
Bencede ufuk açıcı bir kitap. Ben çok genç yaşta okumuştum, bu kitaptan sonrada Nietzsche kitapları okumuştum. Şimdi ki düşüncem Nietzsche ye çok dalmamak gerekmiş.