Mustafa Kemal Atatürk'ün Meclis Konuşmaları: Şu an bunu okumaktayım. Baştan sona okuyacağımı düşünmüyorum ancak belge niteliğinde olduğu için doğrudan 1. kaynak sınıfına giriyor.
Düne Kadar Dünya: Jared Diamond'ın Peru'ya yaptığı gezi sonrası modern insanla ilkel insan arasında bağ kurup medeniyetin gelişimini anlattığı kitap. Onun hemen yanındaki kitap da ona ait olup ''Neden tek eşliyiz?'', ''Neden evleniriz?'' gibi daha birçok soruya cevap veriyor. İkisi de ufuk açıcı nitelikte.
The Lord of the Rings: Zaten çok kez okuduğum bir kitap. Farklı bir baskısını aldım. Bu baskı ülkemizde satılmıyor.
Osmanlı Döneminde Kuzey Irak: Belgelerle dolu. Özellikle Kuzey Irak'ta Kürt ve Arap aşiretlerinin bölgedeki faaliyetleri hakkında bilgiler veriyor. Tek tek aşiret isimleri verilip Osmanlı ile olan münasebetlerine değiniliyor. Cinayet, gasp, hırsızlık vb. aşiretlerin karıştığı olayların belge ve tutanakları dahi var.
Anarşizm Üzerine Tezler: Çapraz okuma yapıyorum. Anarşist bir bakış açısıyla yazılmış. Anarşizmin doğuşuyla başlıyor. Bitince güncellerim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer