Selamlaaaarr 💖
Bir şehri hangi sebep olursa seversiniz?
Örneğin doğası olabilir ya da tarihi geçmişi, belki de sadece orada yaşayan bir insan yüzünden 🧚♀️

Selamlaaaarr 💖
Bir şehri hangi sebep olursa seversiniz?
Örneğin doğası olabilir ya da tarihi geçmişi, belki de sadece orada yaşayan bir insan yüzünden 🧚♀️

Bir şehri sevmek çoğu zaman yalnızca o şehrin sokaklarını, binalarını ya da manzarasını sevmek değildir. İnsan, aslında o şehirde yaşadığı anıları, karşılaştığı insanları ve içinde hissettiği duyguları sever. Bazen bir sokaktan geçerken duyulan bir koku, bir parkta geçirilen sakin bir akşam ya da bir kafede yapılan uzun bir sohbet, şehri insanın kalbinde özel bir yere koyar. Bir şehrin insanları da onu sevmenin önemli nedenlerinden biridir. Samimi yüzler, sıcak selamlar ve paylaşılan küçük anlar, o şehri yabancı bir yer olmaktan çıkarıp bir yuva gibi hissettirebilir. Bunun yanında şehrin kendine özgü bir ruhu vardır; sokaklarının düzeni, mimarisi, doğası ve kültürü insanın içinde farklı duygular uyandırabilir. Kimi şehirler hareketli ve canlıdır, kimi şehirler ise sakin ve huzurludur. İnsan kendi ruhuna uygun olanı bulduğunda o şehirle arasında görünmez bir bağ oluşur. Böylece şehir, sadece yaşanılan bir yer olmaktan çıkar ve insanın hayat hikâyesinin bir parçası hâline gelir...
Bir yeri seviyorsam o yerinde beni sevmesi lazım. Birlikte uyum sağlayıp tutkulu anlar yaşamayalım. Tarihi dokunuşlarla duygusal huzur bulmalıyım. Diyerek sahteden entelektüel bir cevap vereyim.
Peki 😀
*Havası olabilir. Soğuktan bezdum 😀
*Eğitim, iş, sağlık olanakları ve demografik yapısı olabilir.
*Denizi, sahili olabilir. Her denize kıyısı olan yerden denize girilmiyor.
*Korunmuş tarihi dokusu olabilir. Çünkü korunmadığını görünce derin bir üzüntü çöküyor insana. Bunu İstanbul'da çok yaşadım. Umarım tekrar yaşamam değişir ve düzelir bu kopmuşluk, başıboşluk hatta başıbozukluk..
Güzel noktalara değindin hanım’cım.. Doğuda bir çok tarihi yapının ne kadar güzel korunduğunu görünce bu çok hoşuma gitmişti.. Orijinalliğini kaybetmemesi çok güzel.
Deniz kokusunu çok severim ben, hemfikirim bu konuda 🫠 Denizi, sahili olması o şehri bi ayrı huzurlu kılıyor. Çok severim bende..
Senin bir şehri sevme sebeplerin neler peki?
Doğası, içinde bulunan sevdiğim bi insan ya da insanları, sakinliği ve güzel anılarımın olduğu bi şehir. Şehre girdiğimde güzel açıdan duygusallaşıyor olmam, bi bağ kurmuş olmam..
Tarihi zenginliğide keza öyle. Eski yapılar, antik kentleri çok severim. O zamanın ruhunu taşıdığını hissediyorum ve bu beni iyi hissettiriyor 🫠
Şu an yaşadığın şehri bırakıp böyle bir şehre gitmeyi ister misin peki? 😀
Temelli olarak hayır. orada bi evimiz olursa eğer iki şehir arasında gidip gelmeler yapmayı isterimm ama eheh
Hiç başka şehirde yaşamadın mı? 😀
Hayır yaşamadımm hep burdayım ben 😅
Bir kere deneyimlersen tekrar tekrar, başka yerlerde yaşama isteği oluyor haberin olsun. O il sınırını bir kere aşınca artık yaşadığın şehir büyüsünü kaybediyor 😀
Öyle mi.. O halde oturayım oturduğum yerde büyüsüde kalsın ✨
Yoo kalmasın. Keşif modu açılsın 🤩💫
Gezme olarak seve seve 😅🤩
Oturayım oturduğum yerde kısmına iyi güldüm he eheheh ilahi @Selinawoman
@Psigareşh en iyisi 😂
Ben bir şehri görüntüsü ve estetiği sebebiyle beğenebilirim ama bir şehri seviyorsam o şehrin bana hissettirdikleri ve o şehirde yaşadıklarımı, anılarımı seviyorumdur.
Bize hissettirdikleri, anılarımız kesinlikle çoook büyük bi etki. Bende yaşadığım şehri havasından suyundan çok anıları ve bağ sebebi ile seviyorum 💖
Bir şehri enerjisi için severim ben ya 💫 Sokaklarında gezerken kalbim hızlı atıyorsa, sanat galerileri, tiyatrolar, konserler taşıyorsa tamamdır o iş 🎭🎶 İstanbul’u mesela tarihi ve kültürüyle sevdim ama biraz da keşfetme heyecanıyla. Bir de anı biriktirdiğim insanlar varsa o şehir otomatik “favorim” oluyor be kızım 💖 Fotoğraftaki o vintage hava bile tek başına şehri sevdirir! 📸✨
Cevap
11Cevap
Bir çok sebep sayılabilir. Mesela güvenlik, sokakların temizliğ, i şehrin düzeni, ulaşım yani bunların kötü olması tabii ki o şehri sevmememize sebep olur.
Mesela benim yaşadığım şehirde ulaşım çok harika sokaklar çok temiz güvenlik çok iyi gece üçte sokakta gezsem kimse saldırmaz. sadece tek rahatsız olduğum konu var o da evsizler eee yani her yerdele. r gelip sürekli para isterler. leş gibi kokarlar. sanırım bu şehirle ilgili tek sıkıntım bu.
Bir şehrin temizliği gerçekten çok önemli.. Eski bizim buralar ve yeni bizim buralar arasında dağlar kadar fark var. Gelişimin ileriye doğru gitmesi hoş aslında, tabi daha çok gelişmeliyiz geliştirmeliyiz kendimizi..
Ya bu çok katmanlı bir şey. Şimdi devletin kuralları kanunları, şehre bağlı belediyenin yaptırımları, oradaki yaşayan insanların kültür anlayışı vs her şeyi çok değiştiriyor. mesela ben berlin'de yaşıyorum yani buradaki insanlar gerçekten birbirine çok saygılı ve kurallara uyuyorlar çoğu insan mesela elindeki çöpü yere atmıyor
Heh işte bende tam üstü kapalı ona değinmek istedim. İnsanların kültür anlayışı çok önemli. Hadi belediye temizliyor diyelim, e vatandaş uymadıktan sonra kısır döngü. “Bir şey olmaz” diye diye atıp gidiyorlar çöplerini doğaya 🤦♀️
Oralarda böyle olmamasına sevindim ya
Evet haklısın yinede bence senin de dediğin gibi en önemli konu insanların kültürüyle alakalı bir şey. Belediye ya da devlet kural koysa da halk buna oynadıktan sonra hiçbir anlamı yok yani. Bir de benim yaşadığım şehir Berlin yani diğer Almanya şehirlerine göre gerçekten biraz daha pis sayılır ona rağmen türkiye'nin bütün şehirlerinden daha güzel bence, her yer yemyeşil sokakta hiç hayvan yok müthiş bir şekilde ağaçlandırılmış var sanki doğayla iç içe,
Müthiş ya 🫠 Oralara gitmek görmek nasip olur mu bilmem ama güzelmiş gerçekten. Evet bende diyecektim Berlin’e pis diyorlar diye demek ki oranın pis’i bile temiz artık çıta ne kadar yüksekteyse 😂
Yer şekilleri açısından dümdüz olsun sadece ilkbahar ve kış iklimi etkileri görülebilsin. Kültürlenebileceğim fuar teknofest benzeri organizasyonlar olmalı.Böyle bir yer beni kesinlikle mutlu eder.
Çok hoş ✨
Şehir de dahil olmak üzere artık hiç bir şeyi sevmeyeceğim o dönemdeyim ,
https://youtu.be/x-n3ZFVrPt4?si=YS0Ie1McV8BwaSs0🙇♀️
Bana ilham verirse özgürlük verici bir şehirde insanları modern ve elitse severim ya
Dolunaylar o şehirde harika gözükür
Az ışıklı şehirlerde muazzam bi gökyüzü ile karşılaşırız 🤩
Var mı ki öylesi eheh
Görsel çok güzel bayıldımm 🫠
Evet hoş ya
Merhabalar ehehhe
Tarihi çok eskilere dayanıyorsa (müzeleri varsa) : ) , yeşilliği bolsa , deniz, göl varsa ve önemlisi kıymet verdiklerim ordaysa severim...
Kesinliklee.. Hebiciğine hemfikirim 🤩
Müzeler önemli yav.. Hele ki yeşillik olması, karadeniz taraflarına bak hele ne kadarda renkli oralar. Yeşilin binbir tonu 🌱
Yaa.. Ne kadar güzel olurdu ama 🤩
Umarım ki olur 🧚♀️
Rica ederimm
Trabzon memleketim ula diğeri de
İstanbul yaşadığım şehir
İstanbul’da yaşayıp, İstanbul’u seven birine daha önce denk gelmemiştimm.. Çok güzel orasıda ama çok kalabalık diyorlar yav..
Eledir yav tamam jdjd
monroe. bence bir şehri sevme sebebim kültür zenginliği olur. mesela tarihi binaları, müzeleri, sanat eserleri, festivalleri gibi şeyler.
Katılıyorumm
Şehir sevmek için bir sebep bulamıyorum, yaşıyorsam seviyorum işte 😅.
Nası bulamıyorsun 🤨
Doğası, içinde bulunan bir insan, anılarım gibi gibi sevmeme sebep 😌
De bakim ehehe
Sevdiğin kişinin olması ya da sevdiği bir şeyin ha bir de etrafının beton olmaması
Çok haklısın.. Betonlaşmış şehirler gökyüzünüde kapatıyor..
Modernliği. (İzmirdeyim)
🙏✨
O nün orada olması ☺️
Çok hoş 🌟
şu an İÇİN KENDİ DÜNYAMDA YAŞAMAKTAN MUTLUYUM
O şehrin tarihi anıları beni çeker
Samimi canayakın sakin
Doğası olur.
Anıları.
Orada büyümüş olmak
sessizligi, sakinligi ve dogasi...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?