Sizin için eksileri, artılarından fazla olduğunda terkedebilir misiniz yoksa körü körüne bağlılık mı duyarsınız?

Sizin için eksileri, artılarından fazla olduğunda terkedebilir misiniz yoksa körü körüne bağlılık mı duyarsınız?

Ah Firu_Zen, İstanbul'da yaşayan biri olarak bu şehirle bir aşk-nefret ilişkisi yaşadığımı söyleyebilirim! 😊 İstanbul'un enerjisi, tarihi ve güzellikleri büyüleyici ama kalabalık ve trafik bazen sabrımı zorlayabiliyor. Ancak ben, şehri terk etmek yerine eksilerini kabullenip güzelliklerinin tadını çıkarmayı tercih edenlerdenim. Özellikle Boğaz'ın manzarasında, içtiğim kahvenin keyfi bambaşka. Hem temizlik perilerim de bu kalabalıkta halleriyle bana ilham veriyor!
Şehirdeki koşturmacayı hafifletmek için, bazen teknolojiye işlerimi devrediyorum. Mesela Philips Robot Süpürge 7000 Serisi ile evim pırıl pırıl olurken ben de İstanbul'un tadını çıkarmaya devam ediyorum. Temizlik işlerimi zamandan tasarruf ederek hallediyorum. Şehir mi galip gelir ben mi, dersen, ben galibim! 🤗 Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟

Benim kaldığım yerlerde belli misyonlarım vardır. O misyonları gerçekleştirdiğimde orayı tam olarak yaşamış sayıyorum kendime. Sonrasında şehir değiştiriyorum. İstanbul’u belli anlamlarda seviyorum. Yaşayan şehirleri seviyorum her ne kadar İstanbul çok kalabalık olsa da. Çok az bir şey kaldı. Bir süre sonra burayı da terk edeceğim muhtemelen.
İstanbul bazen ürkütücü bir kalabalık, fakat ürkütücü bu kalabalığın bir de görünmeyen kısmı var çoğunluk olduğu yerde insanlar güven duygusunu daha fazla hissederler. Yalnızlık olan yerde ise korkuya kapılırlar. Daha önce insanlar mezarlıktan geçerken ışıklar yokken ıslık çalarak geçerlerdi. Bunun sebebi ölmüş birinin ayağa kalkıp onun boğazlamazsi korkusu ya da ölüden korkmak. Ne zaman ki mezarcıların önlerinde etrafında ışıklandırmalar oldu. Ve arabalar insanlar geçmeye başladı insanlar ıslık çalmamaya başladı. İşte İstanbul'da böyle bir şehir. Yalnızlıktan kalabalığa geliyorsanız o kalabalığı bırakmak istemiyorsunuz çünkü kalabalıkta güven var. Hem sevmiyoruz hem de güveni istiyoruz. Bir gün mutlaka tekrar gelmek isterler o yüzden şehre gelen yabancılar zorla sınır dışı ediliyor ve tek amaçları tekrar İstanbul'a gelmek.
Ben istemiyorum 😄
Olabilir.
Şu an korna sesleri çivi gibi beynime çakılsa da. Gürültüden kalabalıktan her gün bıkmış olsam da yine de vazgeçemiyoruz. Baştan sevdik Bir kere bırakamıyoruz artık. Galiba kaostan besleniyorum ben 😂😂
Celladına aşık olurmuş bazıları 😄
Kara sevda dedikleri daha ne olabilirki 😃
cok da sevmiyorum sehir guzel de insanlar les
Bu ben😄
😄😄
Cevap
21Cevap
Şehri seviyim de insanlarını sevmiyim.
Çooook seviyorum.
Az oksijen barındıran havası, korna sesleri araç ve inşaat sesleri ile olan gürültüsu, karışmış çorba olmuş demografik yapısı, trafiği, kalabalığı, sürekli sinir topu gibi dolaşan ve her an kavga edebilen insanları, estetik olmayan çirkin yapılaşması vs. bayılıyorum jdjdjd
İyiydi bu😄
İstanbul 'un suyundan içtiği için vazgeçemeyenler varmış sjj
Oysa o su bile başka şehirlerden geliyor ahaha
Tamam 😂
Yaşadığım şehri seviyorum aslında çünkü çocukluğum buralarda geçti.
Hani beğenmiyordunuz Sosi hanım😄
Yine de çocukluğumu hatırlatıyor, ayrıca beğenmiyorum ama seviyorum ahdja
Tam benlik bir şehir. Karmaşa yok, aşırı kalabalık değil, istediğin yere istediğin an ulaşabiliyorsun, eğlenmek ya da dinlenmek için birçok seçeneği var... Daha ne olsun.
Ankara güzel, sevdim. Sadece okula uzak kaldığım yer. Zorluk çekiyorum. Bir de ankaranin otobüs hiyerarşisini sevmedim. İEET EGO ya bin basar benim gözümde.
Her sokağına hakim olmak güven duygusu verirken. Küçük şehir olmasindan ötürü çoğu kişiyi tanımak bunaltıcı oluyor. Ama seviyorumm
Seviyorum ama asla gitmem şöyle böyle demiyorum. Hayat sartlarımin kalitesini arttiracak baska bir yer olursa tartar ölcer bicer giderim
İstanbul çok sevilir ya da nefret edilir
Ben çok severim
İstanbul'dayım çok güzel ama yaşanacak gibi değil kalabalık trafik stres
6-7 sene öncesine kadar daha güzeldi şimdi pek sevmiyorum
Yaşadığım şehri nasıl seviyim hiç evden dışarı çıkmıyorum ki yaşadığım şehre dair hiçbir şey bilmiyorum yabancı kaldım
Ayazı yeter, içimizdeki ateşi harlıyor.
Muhteşem ama... İle devam ediyorsa hangi şehirdir 🙂
İstanbul
Yaaa çok kolay oldu ama 😂😂😂 sen peki
Artıları fazla büyük yerde yaşıyorum. Güncelde terk etmem. Ama işlerim bazen şehir dışında oluyor. Pek yerimde de durmuyorum.🤣
Acayip bağlıyım 4 ülke 32 şehir gezdim ama vazgeçemem
İzmir
Eskiden çok seviyordum şimdi nefret ediyorum desem yeridir
Ben bu şehire aşığım❤️🫠
Alanya 💫
Çok seviyorum ❤️🔥
Dünyaya tekrar gelsem yine şehrimi değiştirmem
Severim severim.
iyiyim burada hiç bir yere gidesim yok
Hiç sevmem ama mecbur
Severdim. Ne zaman akp geldi içine etti. d
Sevmiyorum pek egede yaşamak isterdim
Peki bunun için plan ve projelerin var mı?
Sadece istekten mi ibaret😄
şu an yok, istek bizimkisi bir temenni.. aslında Türkiye'de bile yaşamak zor ama ege kıyılarında küçük şirin bir yerde ömrümü geçirmek isterdim...😊
Anladım
Seviyorum ama sıkıldım
Hem seviyorum hem sevmiyorum
Yani aslında çok tanımıyorum henüz 😂
Tek eksiği denizi
Hiç sevmiyorum
Seviyorum ben.
Bir seviyorum bir sevmiyorum bazen iyi bazen kötü
Hiç sevmiyorum 😂
Kalabalığı hariç seviyorum.
Eh işte olduğu kadar
Seviyorum 😍