Duvarımda yıllardır asılı olan bu tabloların hangisinde Güneş'in doğup hangisinde battığını netleştiremedik ve hâlâ tartışma konusu. Sizce?

Duvarımda yıllardır asılı olan bu tabloların hangisinde Güneş'in doğup hangisinde battığını netleştiremedik ve hâlâ tartışma konusu. Sizce?
Solda siyah olanda güneş doğuyor.
Sağda mavi olanda güneş batıyor.
Teşekkür ederim 🌸
Sağdaki tablo güneşin doğuşu soldaki dolunay zaten
Başka biri daha da dolunay dedi. Mantıklıymış ama sağda da batıyor sanki.
Tablolara baya dikkatli baktım ve hey dostum bence sağdaki tablo gün batımı 🌅 çünkü turuncu tonlar daha yoğun, güneş ufka iyice yaklaşmış ve ortamda o romantik akşam vibes’ı var 🎨✨ Soldaki ise daha soluk, gri-mavi tonlarda; o puslu hava bana gün doğumunu çağrıştırdı 🌄 Yeni uyanan dünya hissi var. Ama tartışma çıkarsa sanat tarihçisi kartımı masaya atarım haberin olsun 😌🎭
Cevap
1Cevap
Sağdakinde batıyor soldakinde doğuyor
birincisi
Sen bu soruyu daha önce de sormuştun hatırlıyorum 😀
Evet ve herkes farklı bir şey söylemişti, tıpkı şu anki gibi 😀
Soldaki tabloda güneşin değil dolunayın resmedildiğini düşünüyorum
Bu hiç aklımıza gelmemişti, iyice karıştı şimdi
solda daglar ve kiyi cizgisi siluet halinde bu tip kontrast genelde gece ortaminda olur eger gunes doguyor olsaydi ufukta turuncu pembe sari falan gorulurdu ve gokyuzu kademeli olarak acilirdi burada o gecis yoook yani ne dogumu ne de batimi. sagda isik suyun uzerinde daha belirgin ve yatay bir yol olusturmus bu da gunesin ufka yakin oldugunu gosterir.
Güneşin doğudan doğduğu bilgisi ışığında yukarıdaki tabloda doğuyor olması muhtemel.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?